Skocz do zawartości

[E-39]- czy kradną ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AC to wykup bez dyskusji. A co do kradzieży to myśle,że na dzień dzisiejszy E39 nie są już tak popularne. Wielki buum kradzionych aut zakończył się w 2005r. Wtedy dziennie w samej Warszwie gineło średnio 80-100 samochodów na dzień dzisiejszy ok 10. Ta profesja przestała się opłacać złodziejom. Ale oczywiście może się tak zdarzyć ,że komuś się spodoba twoje nowe auto.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Jeśli mam wykupowć AC to czy będę potrzebował alarmu ( jaktak to jaki najlepszy) bo z tego co się orientuję to firmy ubezpieczeniowe wymagają jakiśzabezpieczeń. Pytam bo nie wiem i nigdy nie miałem AC :?: .
Opublikowano
czy to nie jakas prowokacja??? coś mi tak pachnie i jescze od ojca pożyczył, no nie - na 530D.

Dobre pytanie wyżej, czy na paliwo zostawiłeś sobie kase :duh: :twisted2:

O czym wy piszecie?. Może was stać na auto, ja musiałem 10 tys pożyczyći jeszcze kilka lat zbierać, ale co ma do tego cena paliwa? . Pracuję jak zresztą każdy i na paliwo idzie z pensji. Natomiast auto to jednorazowy wydatek.

Pamietaj ze nie wystarczy ustukac kasy na samochod.Jeszcze sa koszty utrzymania czyli OC AC i bieżące koszty utrzymania.Byle bzdet kosztuje.Sadze ze kosz w miare dobrego alarmu to bedzie okolo 500zl z instalacja.Oczywiscie bez wodotrysków.Wydaje mi sie ze nie ma co dyskutowac nad dodatkowym ubezpieczeniem jezeli ten samochód kupiles za swoja krwawice.Bedziesz mial komfotr psychiczny i spokojnie bedziesz sie cieszyl bunia a nie patrzyl przez okno czy jeszcze stoi :cool2:

Opublikowano

Ukradziono mi przez ostatnie 1,5 roku 2 szt. dobrze wyposażonych e39 po liftingu. Nie polecam jezdzenia taki autem bez AC. W takim przypadku odpowiednie by było e-34, nad którym, nota bene, się teraz zastanawiam (540), bo nie do końca mam ochote placic rocznie 6 tys składki za auto tracące na wartości drugie tyle oraz przeżywac stresy związane z polowaniem na nie.

Pozdrawiam.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
  • Autor
To ładnie tam u was w Gdyni auta zamiatają... U mnie W Inie narazie jestem spokojny ale za miesiąc będę dojeżdżał do roboty do Bydgoszczy i tego się martwię. Zainwestuję najpierw w jakiś alarmik a później pomyślę dalej
Opublikowano
  • Autor
czy to nie jakas prowokacja??? coś mi tak pachnie i jescze od ojca pożyczył, no nie - na 530D.

Dobre pytanie wyżej, czy na paliwo zostawiłeś sobie kase :duh: :twisted2:

O czym wy piszecie?. Może was stać na auto, ja musiałem 10 tys pożyczyći jeszcze kilka lat zbierać, ale co ma do tego cena paliwa? . Pracuję jak zresztą każdy i na paliwo idzie z pensji. Natomiast auto to jednorazowy wydatek.

Pamietaj ze nie wystarczy ustukac kasy na samochod.Jeszcze sa koszty utrzymania czyli OC AC i bieżące koszty utrzymania.Byle bzdet kosztuje.Sadze ze kosz w miare dobrego alarmu to bedzie okolo 500zl z instalacja.Oczywiscie bez wodotrysków.Wydaje mi sie ze nie ma co dyskutowac nad dodatkowym ubezpieczeniem jezeli ten samochód kupiles za swoja krwawice.Bedziesz mial komfotr psychiczny i spokojnie bedziesz sie cieszyl bunia a nie patrzyl przez okno czy jeszcze stoi :cool2:

Nie rozumiemy się, auto już mam, mało nie zarabiam i na koszty utrzymania mnie raczej będzie stać na paliwko oczywiście też. Chodziło mi tylko o to że AC to ogromny jednorazowy wydatek.

Opublikowano
Piszesz ze AC to ogomny wydalek a za ile kupiles bunie za 5tysi.Ale żebys nie plakal potem na forum ze znalazla innego wlasciciela albo przywaliles i co teraz.Oczywiscie nikomu nie zycze tego.Tylko masz bardzo dziwne podejscie do tematu.Chyba przekalkulowales z zakupem bo nie powinno byc takiego pytania. Poszukaj sobie na forum bo byly tematy jaki jest koszt utrzymania BMW itp.AC to okolo 2500zl mozna placic na raty w porównaniu z kosztem samochodu to jest nic mniej niz 10% ..To jest twoja fura i decyzja.Pozdrawiam
Opublikowano
a ja nie potrzebuje zadnych zabezpieczen nawet gdyby stało otwarte z kluczykami to nikt go nie ruszy :twisted2:

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
a jeszcze jedno co do ac , to nie wiem jak w innych firmach ale w pzu po kradzierzy napewno nie dostaniesz tyle ile dałes za auto poniewaz ich cenniki maja nizsze ceny niz rynkowa auta

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
o nie rozumiemy sie smiga jak narazie , jakies małe stuki w zawieszeniu :oops: :| ale jest ok a to czemu mojego nie rusza to nie wazne :idea:

Opublikowano
a ja nie potrzebuje zadnych zabezpieczen nawet gdyby stało otwarte z kluczykami to nikt go nie ruszy :twisted2:

No tak, bo jak tu ruszyć auto szefa mafii ;)

Albo : przecież nie kradnie się swojego ;)

Biedni Mało Wiedzą o tej marce ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dawno sie tak nie usmiałem :)
Opublikowano
o nie rozumiemy sie smiga jak narazie , jakies małe stuki w zawieszeniu :oops: :| ale jest ok a to czemu mojego nie rusza to nie wazne :idea:

Hehe, to konkret, ale fajny jestes. Ja tez tak moge ? :mad2: :mad2: :mad2: Powiedz na forum gdzie zostawiasz auto z kluczykami w srodku.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

A może nikt się nie pokusi bo ma taki chlew w środku,

że żal się brudzić ;) Do tego blachy wyglądają jak w samochodzie

Eddiego w "Gliniarzy z Beverly Hills" ;)

Opublikowano

Heheh, w kazdym badz razie "tomekpez" jestes moim idolem na forum BMW :modlitwa:

Wiadomo dlaczego krazy taki, a nie inny stereotyp wsrod uzytkownikow BMW. :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
ale jest ok a to czemu mojego nie rusza to nie wazne :idea:

Chińska mafia

Ważne może i mojego nie ruszą jak będzę wiedział dlaczego?

Opublikowano

A może to jego autko istnieje tylko w jego wyobraźni ;)

Jeszcze nie kupił więc nie ma co kraść ;)

Opublikowano
A może to jego autko istnieje tylko w jego wyobraźni ;)

Jeszcze nie kupił więc nie ma co kraść ;)

Wirtualna Chińska mafia

Opublikowano

Wirtualna Chińska mafia

Kurde to oni już marzenia kradną ??? ;)

No to mamy prze...ne. Już jadą do nas by zastąpić polskich robotników,

bo naszym się nie opłaca, to i mafię ze sobą przywożą ;)

Opublikowano
dożo się mówi o alarmie a co sądzicie o blokadzie skrzynki (oczywiście w automacie )? Wydaje mi się że blokada skrzynki i alarm daje małe szanse na zwinięcie całego auta. Oczywiście nie unikniemy akcji lusterka czy listwy. Są takie ubezpieczemia Ac (dużo tańsze) gdzie nie ubezpiecza się tylko od kradzieży całego auta a od pozostałych zdarzeń jest się ubezpieczonym. ja zapłaciłem za takie ubezpieczenie 1954zł za rok
Opublikowano
co sądzicie o blokadzie skrzynki (oczywiście w automacie )?

Ja pamiętam jak pare ładnych lat temu zablokowała się blokada skrzyni u ojca kolegi , a że zadzwonił że ma ten problem i nie może z pod firmy ruszyć to podjechaliśmy do znajomego który jest mechanikiem w mercedesie , on wszedł pod samochód i przy pomocy dwuch śrubokrętów w ciągu 10 minut zdją blokade, a dodam że blokada na gwarancji full wypas u Zasady wkładana , ojcu kolegi to szczęka opadła bo mu opowiadali historie że z blokadą to nie da rady nic zrobić z samochodem , muszę dodać że było to pare lat temu , a ojciec kumpla miał w210 teraz to może coś się zmieniło , ja w każdym razie jak sobie przypomnę blokadę "nie do zdjęcia" którą na moich oczach w 8 minut dwa śrubokręty rozbroiły to chyba uraz psychiczny mam , ale nigdy sobi czegoś takiego nie założę

Edytowane przez mistszu1

Opublikowano

Jak komuś wpadnie w oko to nic nie pomoże ;)

Fachowcy są tacy, że żaden alarm, blokada, pies, wąż, pstryczek

elektryczek, zabierane kierownicy itp. nie pomoże ;)

W 30s samochód jest ładowany do tira z siatką Faradaya i

dźwiękoszczelny i potem kombinują ;)

Opublikowano
Skuteczny jest jedynie system zabezpieczeń elektryczno-mechanicznych (np. pełny alarm+odcięcie+bear-lock). Jego założenie nie jest drogie, a zniechęca złodzieji, bo odjechanie tak zabezpieczonym autem wydłuża się nawet o kilkanaście minut co zwiększa ryzyko zdemaskowania, a dla mniej sprawnych złodzieji może się okazać przeszkodą nie do pokonania. Takie auta dużo rzadziej giną, niemniej jednak dla mnie AC to podstawa, a samo KR (ubezpiecznie od kradzieży) stanowi tylko część ubezpieczenia AC.