Skocz do zawartości

amortyzatory: sachs, bilstein czy monroe- co kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. w najbliższym czasie planuję wymienić amortyzatory w e36 1.6 sedan. oglądałem na allegro propozycje sprzedających i zaóważyłem że największą popularnością cieszą się amortyzatory bilsteina. w bmw które posiadam jeszcze nie wymieniałem zawieszenia a w przypadku innych samochodów kupowałem tylko monroe. napiszcie jakiej firmy amortyzatory macie w swoich samochodach i czy jesteście zadowoleni z ich pracy. pozdrawiam
Opublikowano

Rok temu wymieniałem przody u siebie... tez myślałem o Bilstein'ach ale dowiedziałem sie : "...obecny Bilstein to nie to samo co kiedyś..." - mówiła to osoba znająca się na rzeczy.

Założone mam Sachs'y i nie narzekam - mając Bilstein'y pewnie też bym nie narzekał ale nie mam jak tego potwierdzić.

Co do Monroe nie wypowiem się.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano
W lipcu założyłem nówki bilsteina na przód i jestem mega zadowolony są twardsze niż poprzednie moje sachsy ale juz były wylane i jest bez porówania moze też dlatego że wymieniłem wszystko w przedniej zawieszce POLECAM użytkownika na allegro "ortiwona" szybka wysyłka i dobry kontakt. :cool2:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Ja zalozylem nowe Bilsteiny na przod i tyl i jest OK. W razie czego zawsze jest gwarancja....
Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
jestem świeżo po wymianie amorkow z przodu. wybralem bilstein b4 i jestem zadowolony. auto teraz idzie jak po szynach. z allegro polecam uzytkownika auto-com - pelna profeska

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png

Opublikowano

Ja również jw polecam Bilstein B4 (niedawno wymieniłem) Sachs może i jest lepszy troszkę ale dla "przeciętnego kierowcy nie będzie jakieś dużej różnicy" a bilsteiny będą kilkadziesiąt złotych tańsze :)

No i oczywiście jest gwarancja 2 lata :cool2:

http://images20.fotosik.pl/92/baf96c1de6443063.gif
Opublikowano
jestem świeżo po wymianie amorkow z przodu. wybralem bilstein b4 i jestem zadowolony. auto teraz idzie jak po szynach. z allegro polecam uzytkownika auto-com - pelna profeska

A ja z innej beczki zapytam.... na fotce w swoim sigu masz "przed i po". Co zrobiłeś że obydwa reflektory są takiej samej jasności? ;-)