Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 775
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
E36 94' 325i vanos. Obecnie 328.000 km. Widać zmęczenie w jej wyglądzie ale ciągle pakuje w nią siano i poprawiam. Vanos już juz nie trzyma ciśnienia, blacha taka sobie, skrzynia OK, most lubi cicho stuknąć, silnik poprawiam do stanu bezawaryjnej używalności, zawieszenie z przodu już jest, tył czeka w kolejce. Ogólnie auto dawno zapomniane przez mechaników. Przebieg pewnie autentyczny. :roll:
Opublikowano
E46 320 d no kupilem niedawno jak narazie przebieg 232 tys nie jest zle mowia ze to dobry przebieg dla diesla naraazie bez powazniejszych napraw
Opublikowano
witam, e36 m43b16, `94r, compact. kupiłem dwa lata temu miała 212tys km teraz ma 247tys i jest git, nigdy w drodze nie staneła, od 15tys km jezdze na gazie i nie narzekam, wymieniłem jedynie kruciec od chłodnicy, swiece i tylne sprezyny :lol:
Opublikowano

Witam!

E39 2.0 24v 1999r ,dwa lata w kraju . Jak kupiłem było 206tys - odrazu założyłem LPG- teraz niecałe 240tys. Żadnych usterek przez ten czas nie miałem ,tylko eksploatacja ,płyny ,filtry,klocki - do 28.11 :( coś się skopciło (opisałem w temacie ZWARCIE !? :( ) . Temat jeszcze aktualny , bo usterka nie usunięta.

Na ten rok i przebieg rewelacja, a miałem już pare aut z podobnymi przebiegami i w porównaniu z nimi bmw spisuje się jak nowe :)

Opublikowano

Witam.

E39 touring 520i [single vanos] po swapie na M52B28 [single vanos], bo głowica w 2.0 po wymianie jednego zaworu (sprawny silnik na sprzedaż - aktualne).

Kupiona pól roku temu, w rodzinie od 3 lat, w kraju 4lata. Przebieg przy kupnie 211324km. Doprowadzam do stanu pełnej bezawaryjności, większe wymiany to wiskoza, nowa chłodnica, a teraz robię sobie wahacze po kolei parami, wsio Lemforder, niedługo zagości poliuretan z firmy Strong-Flex którą też reprezentuje. Przejechałem już nią ok. 15tyś. i jedzie dzielnie. Gaz w planie.

Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia.

Komponenty poliuretanowe do aut - zainteresowany ? pisz.

Opublikowano
E46 328 1999 rok kupiona jak miała 123000 km ( przebieg faktyczny potwierdzony) przez rok nalatane 12.000. W tym czasie wymienione sprzęgło, odma, tarcze i klocki, łączniki stabilizatora. Pozdrawiam
Opublikowano
mały update: moje 330d w momencie zakupu miało 190200km przebiegu. dziś, po 5 miesiącach od zakupu ma 206000. :mrgreen:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

E36 316i Compact M43, 97 r., 283 tys., tlumik ktory na garbie urwalem i gumy na wahaczach wymienione tak to zaraz po kupnie wszystkie filtry i oleje.

pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

e36 316i m43 95r 238k km, mam juz rok, na gazie przejechane... pewnie ze 100k albo i wiecej, sam zrobilem w ten rok 24k.

I przygoda moja z tym wozem wyglada tak, ze juz 3 razy stanalem w trakcie jazdy. Ale awaria nie do konca wynikala z niskiej trwalosci, tylko niestety z kiepskiej obslugi w warsztacie, tak wiec mechanikow staram sie omijac, jesli naprawa nie wykracza poza moje mozliwosci.

Opublikowano
E46 320i, 1998r, przebieg jak kupiłem 273800km i chyba nie kręcone, wymieniony od lipca 2010r, 1 czujnik i zbiornieczek płynu chłodzącego. Stan - bardzo zadbane wizualnie, mechanika spoko.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
E34 525 tdsA. Przebieg: 475.000 (!) km :D Z osprzętu silnika parę rzeczy nawala, czeka mnie trochę wydatków, ale sam silniczek zachowuje się jaknajbardziej w porządku, zero przecieków, klekocze jak trzeba ;)

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
E60 530dA aktualny przebieg 178400. Mam ją już od półtora roku i wymieniony był kolektor wydechowy, wgrany nowy soft, na bieżąco części eksploatacyjne i od ok 30kkm wgrany czip na 239KM i 538NM. Jak na razie jeździ bezawaryjnie :cool2:

http://img820.imageshack.us/img820/8426/bkpy.jpg

EX: 530 dA

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
E34 M50B20 rocznik 1990, na chwile obecną 357 500 km, blacharka do poprawek, silnik wszystko ok małe problemy z instalacją LPG po za tym wszystko bezawaryjnie chula.
Opublikowano

E21 (1983r) 202000 km i to sie bedzie zmieniac powoli.... auto sluzy obecnie do jazdy dla przyjemnosci. Kilka poprawek lakierniczych mnie czeka oraz wymiana elementu ukladu kierowniczego...powoli sie konczy ... poza tym normalne wymiany eksploatacyjne

E36/5 (1999r) 45000km auto praktycznie nowe... obecnie uzytkowane przez moja siostre

E36/5 (1999r) 250000 km - kasacja po kolizji ( nie ja prowadzilem ) , wymiany eksploatacyjne oraz odma.

E46 (2001r) 145000km - kilka poprawek lakierniczych mnie czeka... glownie przez kiepskie niemieckie drogi. Kilka kamykow przyjelismy na twarz... wymiany eksploatacyjne czyli klocki filtry i plyny ustrojowe

Rekin Król Szos!

Gaz do kuchenki nie do samochodu a na prąd to odkurzacz!

Opublikowano
Witam moje bmw E39 530d Touring 2000 po lifcie , przebieg w dniu zakupu tj. 3 lata temu 280000 km , w chwili obecnej trudno powiedziec poszedl wyswietlacz cieklokrystaliczny a do kompa jeszcze nie musialem jej podlaczac , mysle ze okolo 340000 moze lepiej . Robie dlugie trasy Austria ,Slowacja , Wegry . Jesli mam wymieniac co juz jest z usterek usuniete , a wiec -magiel dwa miesiace temu , -wentylator dmuchawy , -rozrusznik (przez moja glupote) , sensor ABS na prawym przednim kole , -kompletnie wszystkie elementy przedniego zawieszenia (wachacze itd.) miesiac temu , -poduszki pod silnikiem mam kupione niedlugo wymieniam , wszystkie gumowe elemnty tlumiace tylnego zawieszenia kupione do wymiany , -komplet tarcz hamulcowych Zimmermana Sport plus klocki Zimmermana wymienione dwa miesiace temu . Biorac pod uwage ze wczesniejszy wlasciciel nie zrobil w niej nic (wiem bo czesci wymieniane byly orginal Bmw na niekturych daty produkcji) i przebieg jak rowniez latka nie nazekam , komfort jazdy pokonywanych kilometrow nie poruwnywalny z innymi autami , jak i ekonomicznosc same mowia za siebie .Nastepnym autkiem tez albo plus bedzie bmw ale juz terenowe czyli X5 tez 530d .

siemka dla fanow BMW

HIGHLANDER 12