Skocz do zawartości

Jakie wybrac tarcze i klocki hamulcowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chce wymienić tarcze i klocki na coś dobrego, zalezy mi na dobrym hamowaniu i zywotnosci tarczy, co myslicie o nacinanych tarczach, czy one sie sprawdzają ? Jakiego producenta polecacie ?

Opublikowano
Tarcze i klocki ATE to dobry wybór a jesli chodzi o nacinane tarcze to jesli preferujesz sportowa jazde to owszem a jesli nie to nie ma sensu. :8)

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano
Kolega kupił tarcze+klocki ATE i strasznie mu piszczą, ja mam klocki Lucas i dość mocno brudzą felgi i ciężko to zmyć
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg
Opublikowano

Czesc

4 godziny temu wlozylem do swojej E 30 klocki JURID.

Rozmawialem z ludzmi o ATE i stwierdzili,ze sie strasznie sypia!To znaczy

sieja strasznie duzo pylu!Nie wiem czy tak jest naprawde,ale Jurid ,w/g nich jest lepszy.

pozdrawiam

Opublikowano

Ja od lat jeżdżę na ATE (poprzednie auta i obecne) i fakt sypią pyłem strasznie ale są bardzo skuteczne i bardzo dobrze hamują. Jurid mi się rozwarstwiły i okładzina się odkleiła. Co do tarcz to też ATE Power Disk (takie nacinane) bardzo dobra jakość i cena znośna.

Co do piszczenia to nic takiego nie zauważyłem, wręcz przeciwnie nie miałem nigdy z tym problemu i nigdy mi nie piszczały. A inne tak, jedne klocki mi się sfajczyły na tarczach a wcale nie jeżdżę mocno agresywnie.

Opublikowano
wymienialem jakis czas temu i zalozylem na przod i tarcze i klocki ATE klocki strasznie sie sypia ale znowu trzeba na to patrzec ze mniej zuzywaja tarcze. co do ich skutecznosci nie mam zadnych zastrzezen
Opublikowano
Witam

Chce wymienić tarcze i klocki na coś dobrego, zalezy mi na dobrym hamowaniu i zywotnosci tarczy, co myslicie o nacinanych tarczach, czy one sie sprawdzają ? Jakiego producenta polecacie ?[/quot

do bumy tylko i wyłącznie orginał,reszta to bajka

Opublikowano
do bumy tylko i wyłącznie orginał,reszta to bajka

nie ma czegos takiego jak oryginalne tarcze lub klocki bmw - bmw nie produkuje tarcz ani klockow, podpisuje umowe z producentem tych elementow czyli firma X, ktora DLA bmw dostarcze te elementy.

ten sam produkt tejze firmy X kupiony poza siecia bmw jest TAKI SAM jak kupiony w serwisie bmw

Opublikowano
NIe wiem panowie czytam tutaj i wszyscy chwalą ATE Power Disc powiem wam szczerze że mija rok jak je założyłem i od początku miałem z nimi problem miały bicie i tu wyjaśniam że nie cisnąłem na maxa zaraz po załozęniu tylko spoko jazda przez pierwsze 300km uważnie na kałuże :? i co i były krZyWe :? dałem do toczenia i znowu to samo. Chce a nawet musze zaraz wymienić na kolejne i będę się grubo zastanawiał czy wziąść Power Disc. Myślę na Brembo nacinane także co sądzicie o tej marce. Wróce jeszcze do moich ATE więc tłumacze sobie tym że musiałem trafić na jakiś kiepski sort tarcz przecież wszyscy twierdzą że są dobre. POZDRAWIAM :hand:
Opublikowano
NIe wiem panowie czytam tutaj i wszyscy chwalą ATE Power Disc powiem wam szczerze że mija rok jak je założyłem i od początku miałem z nimi problem miały bicie i tu wyjaśniam że nie cisnąłem na maxa zaraz po załozęniu tylko spoko jazda przez pierwsze 300km uważnie na kałuże :? i co i były krZyWe :? dałem do toczenia i znowu to samo. Chce a nawet musze zaraz wymienić na kolejne i będę się grubo zastanawiał czy wziąść Power Disc. Myślę na Brembo nacinane także co sądzicie o tej marce. Wróce jeszcze do moich ATE więc tłumacze sobie tym że musiałem trafić na jakiś kiepski sort tarcz przecież wszyscy twierdzą że są dobre. POZDRAWIAM :hand:

Mogłeś kupić podróbkę, a tych swoich nie próbowałeś reklamować, trzeba było reklamację złożyć tam gdzie kupiłeś. Ja kupuje w hurtowniach motoryzacyjnych typu Inter-Team, Fota i nie zdarzyło mi się abym podróbkę kupił czy pokrzywione. Miałem Power Disk ATE w kilku samochodach i nigdy nie miałem z nimi problemu, i nie cackałem się też z nimi na samym początku tak jak ty. Po prostu od początku normalnie je użytkowałem (bez brewerii) podczas normalnej jazdy. Z tego co wiem to jakiś czas temu pojawiły się podróbki ATE, tak samo jak paski Gates.

Opublikowano
Tarcze brembo,klocki ferodo.Założyłem tarcze Mikoda i klocki Lukasa to po tygodniu tak już sie pokrzywiły i biły,ze reklamowałem i teraz mam brembo i klocki ferodo i jest super,żadnego bicia.
Opublikowano
Tarcze brembo,klocki ferodo.Założyłem tarcze Mikoda i klocki Lukasa to po tygodniu tak już sie pokrzywiły i biły,ze reklamowałem i teraz mam brembo i klocki ferodo i jest super,żadnego bicia.

mam taka sama konfiguracje i tez polecam

Opublikowano

Ja kiedys tez jezdzilem na ATE. Po pierwsze piszczały a po drugie strasznie pylily i syfiły felgi. Potem zmieniłem klocki na Lucasa i było extra.

Teraz założyłęm klocki Textara. Sa rewelacyjne! POLECAM

Sam sie zastanawiam nad tarczami na tył bo niestety bede musial szykowac sie do ich zmiany.

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano

Kupiłem do M3 tarcze BREMBO i klocki FERRODO. Tak naprawdę jednak najważniejsze są klocki !!! Pewna niemiecka firma skupuje złom stalowy z europy wschodniej i odlewa wszystkie typy tarcz hamulcowych. Następnie inni wiodący "producenci" kupują je przetaczają, szlifują i sygnuja swoją marką. Co do klocków to najlepszae efekty spokałem w:

- EBC RedStuff

- EBC GrunStuff

Efekt hamowania jest porażający niestety na zimnych tarczach hamują bardzo słabo a na ciepłych starczą na 5-10tys. km "normalnej" jazdy.

Przy jeździe sportowej nawet jeden dzień na torze to dla nich za dużo.

Decyzje pozostawiam Wam; ja kupiłbym "zielone" jednak cena do emki jest za wysoka a mój zestaw jest wystarczający

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano

witam

a ja wspieram rodzinny przemysł miałem założyć ATE ale w okolicy śpiewali 150 zł :shock: a z allegro nie miałem czasu bo już były żyletki, na razie sprawują sie znakomicie choć pylą dość znacznie, z tyłu mam ATE i wszczesniej na przodzie ATE założone w DE wytrzymały 40000 Km i były ok :)

polecam ATE i nie odradzam te co mam czyli BRECK !!!

tu info

http://www.lumag.pl/hamulce-Pl.htm#

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)

Opublikowano

Witam.

Dzis kupiłem tarcze i klocki firmy ATE Power Disc ( nacinane ), mam zamiar załozyć sam, bo nie moge patrzec jak wiekszość mechaników brudzi tarcze tlustymi rekoma a potem wyciera ją tłustą szmata.

Opublikowano
Ja tez zalozylem do swojej buni tarcze BREMBO i klocki FERRODO bo tylko takie znalazlem tutaj w Anglii i powiem ze jestem zadowolony z tego zestawu :P