Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zadzwonili że mają zdjęcie mojej fury - tylko ciężko określić kierowcę ( :8) jeździ się w glasach i czapeczce :dance: ) no i wezwanie na komisariat - jak się od tego wyłgać - ma ktoś jakieś doświadczenie? :>
Opublikowano

Witam

Spytaj sie ,kto robil to zdjecie.

Bo jak straz miejska,to moga Ci nagwizdac!!Nie maja uprawnien.

W innym przypadku zaplacisz,bo inaczej sad grodzki :(

pozdrawiam

Opublikowano

najlepiej podstaw kogos kto ma prawko a nie jezdzi (mama, ciocia itp) i niech ta osoba sie przyzna bo na kogos raczej musi wypasc...

ja chcialem podstawic kumpla pod zdjecie (po kilku namowach sie zgodzil - chodzilo w koncu o 10 pktow ;-) ) ale na szczescie nie dostalem wezwania (chyba w kadrze znalazl sie samochod ktory wyprzedzalem - wtedy zdjecie niewazne)

Opublikowano
powiedz że to był chińczyk który był na szkoleniu u was w firmie i bardzo chciał się przejechać BMW bo u nich to ciężko z tą marką. będziesz musiał zapłacić ale nie dostaniesz punktów. czyli ogólnie bądz bardzo miły, przyjacielski lekko zaskoczony sytuacją i opowiedz jak było. pamiętaj na kulturze można daleko zajechać.
Opublikowano
powiedz że to był chińczyk który był na szkoleniu u was w firmie i bardzo chciał się przejechać BMW bo u nich to ciężko z tą marką. będziesz musiał zapłacić ale nie dostaniesz punktów. czyli ogólnie bądz bardzo miły, przyjacielski lekko zaskoczony sytuacją i opowiedz jak było. pamiętaj na kulturze można daleko zajechać.

Dokładnie tak jak piszesz, to jest jedyne wyjście żeby nie dostać punktów, ale niestety zapłacić trzeba, jeśli natomiast masz za duzo punktów to w wydziale komunikacji organizuja czasami takie prelekcje, pogadanki o bezpiecznej jeździe, kosztuje koło 300 zł ale za to kasuą parę punktów, taka legalna łapówka hehehehe.

Opublikowano
jeeli masz firme .. to powiedz ze to samochod firmowy albo ktos go wynajał .. np .. przyjaciel przyjechal z irladnii chcial troche poodwiedzac znajomych wiec pozyczyles furke.. nalapal fotek .. wiec lipa bo wyjechal .. :twisted:
Opublikowano
Czytam i jakoś tak głupio, niby inteligentni właściciele BMW, a odpowiedzi poniżej normy - wstyd ! Jak już się popełniło wykroczenie to z honorem trzeba postępować i ponieść konsekwencje, a nie jak smarkacz uciekać. Panie i panowie marka zobowiązuje ! Jednak jak widzę nie wszystkich, co na to moderator, nie ma nic do powiedzenia ? A szkoda !
Opublikowano

podstawianie kogos na swoje miejsce jest najbardziej poronionym pomyslem jaki slyszalem. I co ,pojdziesz na komisariat,i powiesz,ze to nie ty jechales swoim autem????? :mad2: :mad2: :mad2: trzeba byc totalnym bezmuzgowcem,zeby to zrobic!!!!!! :duh:

na komisariacie z pewnoscia cie wysmieja,ipowiedza ,twoje auto,ty placisz. a jezeli nie ty jechales,to i tak kaza ci zaplacic,bo aut i zony sie nie pozycza, i napewno powiedza ci ,zebys teraz poszedl do tej osoby ,ktora "jechala twoim autem" , i zeby ci zwrucila za mandat :duh:

A jezeli,to ty popelniles wykroczenie,to poprostu powinienes zachowac sie jak dojrzala,powazna osoba ,a nie jak jakis mlody osiol, i isc go zaplacic :cool2:

Opublikowano

wcale nie musi byc wlasicicelem auta .....

moj brat jechal autem ojca zrobili mu zdjecie i to on musial zaplacic a nie ojciec .... po to sa wlasnie zdjecia twarzy. Jesli masz kogos zeby podstawic to smialo bo punktow nie dostaniesz, a kasa ... no trudno.....

Opublikowano
Heh młody osioł to swoją drogą ale bo nie zauważyłem fotoradaru :P Zapłacić - no z tym się pogodziłem gdy po twarzy śmignął mi flesz... tylko strasznie chciałbym uniknąć punktów karnych... chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego ;) No nic - dziękuję wszystkim za pomoc - jutro rano jadę do siedziby władz. No i mam tylko nadzieję że trafię na jakąś ładną panią komisarz ;) pozdr
Opublikowano

Witam!

Mozesz zarzadac od nich przegladu technicznego, zeby ci udowodnili ze dany fotoradar o danej godzinie w dany dzien byl calkowicie sprawny. Powiesz ze ty jechales przepisowo i nie rozumiesz dlaczego zrobil ci zdjecie!!! Przeciez to jest tylko maszyna i miala prawo sie pomylic!!!

POZDRAWIAM

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano
Czytam i jakoś tak głupio, niby inteligentni właściciele BMW, a odpowiedzi poniżej normy - wstyd ! Jak już się popełniło wykroczenie to z honorem trzeba postępować i ponieść konsekwencje, a nie jak smarkacz uciekać. Panie i panowie marka zobowiązuje ! Jednak jak widzę nie wszystkich, co na to moderator, nie ma nic do powiedzenia ? A szkoda !

Dokladnie, w pelni podpisuje sie pod tym. Ostatanio dostalem mandat, nie dyskutowalem nt. specyfikacji, certyfikatow jak co poniektorzy mogli by sugerowac czy nawet ew. przegladow urzadzenia. Panowie byli uprzejmi, sami opuscili troche stawke... ale punkty dostalem. Nie mam im tego za zle, taka maja robote. Proba unikniecia odpowiedzialnosci... - patrz wyzej.

Opublikowano
popieram Jacka Rybaka , niby inteligentni goście w furce ze "śmigiełkiem" :duh: powinni jeździć "maluchami" nie mieliby problemu ze zdjęciami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
No to jest nas już trzech - dziękuję za opinie, zanosi się na fajną wiosnę Panowie ! Frajda z jazdy BMW ! Pozdrawiam ! :D
Opublikowano

Kolega nie pytal gdzie ma wplacic pieniadze tylko jaka scieme zarzucic(czytaj temat). Tez bym chyba zaplacil (konsekwencje), no ale jak chcecie dorabiac Panstwo to powodzenia jak bede wiedzial ze ta kasa bedzie szla na polskie drogi to O.K. ale jak mam dorabiac poslow to dzieki.

W Niemczech o ile wiem to mandaty do 75 Euro nie wysylaja, termin przedawnienia zmienili z 3 miesiecy na 6 miesiecy, ale ostatnio czytalem ze Austria chce wprowdzic przepis ze wykroczenia nie beda sie przedawniac. Takze zeby Niemaszki nie poszli w ich slady :)

Mi juz chyba z 5 razy blyslo ale do Polski nic nie wyslali, dzieki bogu.

P.S. STOP WARIATOM DROGOWYM!!!

Bald Mein Wagen ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega nie pytal gdzie ma wplacic pieniadze tylko jaka scieme zarzucic(czytaj temat). Tez bym chyba zaplacil (konsekwencje), no ale jak chcecie dorabiac Panstwo to powodzenia jak bede wiedzial ze ta kasa bedzie szla na polskie drogi to O.K. ale jak mam dorabiac poslow to dzieki.

Co to mo do rzeczy, jak kozaczysz rób to tak żeby nie dać się złapać, jak dałeś ciała miej odwage z twarzą przyjąc kare. Nie chodzi o mandat ale o fakt łamania przepisów. Drugim razem, zamiast ostrzeżenia w formie fotki możesz komuś lub sobie zrobić krzywde.

A co do "zmyłki". Policje to nie interesuje kto jest sprawcą jeżeli ten ktoś się przyzna, śmiało możesz pójść z mama, żoną, kochanką nawet jak jechałeś bez koszulki. Jak ta osoba stwierdzi, że jechała, a ty że jej użyczyłeś auto w tym dniu to dostanie mandat ona.

pozdro.

Opublikowano

BaX ja jezdze przepisowo ale kolega w temacie prosi o pomoc jak ich zbajerowac i nie wciskaj mi kitu ze jak dostaniesz mandat to odrazu lecisz na poczte z usmiechem na ustach bo masz odwage :)

PZDR

Bald Mein Wagen ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
BaX ja jezdze przepisowo ale kolega w temacie prosi o pomoc jak ich zbajerowac i nie wciskaj mi kitu ze jak dostaniesz mandat to odrazu lecisz na poczte z usmiechem na ustach bo masz odwage :)

PZDR

Nie lece, bo jeszcze nie dostałem. :mrgreen: /puk, puk w niemalowane/

Opublikowano

Nieraz glupie zagapienie i buch masz zdjecie!!! Nie mowie ze bronie kolesi co po miescie zasuwaja 120 lub 160

:) .

Bald Mein Wagen ;)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

od tych czasow juz wiele mineło i wiele nowych glupot - idiotycznych przepisow wymyslono ( dzis czytalem ze nie moge jechac cudzym wozem -chyba ze mi da wlasciciel zgode-jaj beda jak bedzie musiala byc notarialnie potwierdzona)

Czy Straz miejska Ma na dzien dzisiejszy PRAWO do Zrobienia zdjecia fotoradarem dalej idac wystawic mandat ( i pkt karny) :shock: :shock: :shock: