Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdzie ubezpieczacie swoje auta ?

Czy warto brać pakiet AC OC NW ?

Jeśli tak to jaką firmę polecacie by było w miare tanio i solidnie

Opublikowano (edytowane)

Ja Ci polecam przejść przez rynek. Spotkać się z agentami, poszukać w kalkulatorach na stronach internetowych, podzwonić po directach. Temat wielokrotnie był wałkowany. Jak ma być tanio OC to szukaj na poczcie - MTU, PTU... Jak ma być dobrze to przeczytaj OWU różnych TU (wiem to nudne, ale to Twoje auto, Twój majątek), wypytaj się o udziały własne, amortyzacje części, stałą/zmienną sumę ubezpieczenia, warsztaty autoryzowane/ standardowe, wartość samochodu w dniu przyjęcia do ochrony i w momencie szkody/

Ja wszystko ubezpieczam w Link4 i to nie tylko dlatego, że tu pracuję :cool2: .

Za OC+AC+NNW+Kraj Pomoc (Assistance) płacę 2.400 zł, ale mam wykupiony udział własny, amortyzację części i autoryzowane warsztaty.

Ale Tobie radzę szukaj, pytaj, dzwoń... bo opinie o TU są zawsze różne.

Edytowane przez EULEM

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano

pzu to oczywiście najpewniejsza ubezpieczalnia ale zaraem jedna z najdroższych...

ALE:

jak ktos kupuje auto,to warto chociaz kawałek wziąć na kredyt w gettin banku,oni mają umowe z pzu i płacisz 6,8% wartości auta za pełen pakiet.

ja zapłaciłem 3600 od wartości 53000,gdzie normalnie pzu wyliczyło mi bez znizek + zwyzka za marke i za wrocław 10500 zł.

także sie opłaca,bo odsetki kredytu beda i tak wielkrotnie nizsze od zaoszczędzonej kasy na ubezpieczeniu....

pozdo

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano

ja mam w PZU OC NW I AC .

AC place 450 pln rocznie a wartosc auta wedlug ich przelicznikow to 44tys.

Dodam tylko ze na AC nie mialem znizek i AC mam tylko kradziezowe.

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Dziś w HDI samopomoc zapłaciłem za całoroczne OC 664 złote z 50%

zniżką. AC w drodze, ale chyba również tam - oferta supermarketu

ubezpieczeń samochodowych mbanku wydaje mi sie byc najkorzystmiejsza...

Opublikowano
Ja jestem w miarę świerzo w temacie. Mam Allianz`a ale tanio nie jest. Moim zdaniem najlepszą oferte ma Link 4.
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
W chwili obecnej najtaniej jest w TUZ, jedyna wada jest to, ze nie rozkladaja skladki na raty.

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano

ok,tylko poza kosztami polisy,trzeba wziąć jeszcze jedno pod uwagę,gdy będziecie w sytuacji w której ubezpieczalnia ma wam wypłacić kasę,niektóre firmy mocno kombinują, w czym prym wiedzie link4,,,

najlepsze są najwieksze i najpewniejsze firmy jak pzu,nie tną tyle po kosztach i amortyzacji auta,

a mimo to polecam DAS -ubezpieczenie od odpowiedzialności prawnej czy jakoś tak....

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Warta - jest w porządku

Miałem "przyjemność " być obsłużony przez Wartę, jako poszkodowany w stłuczce. Odszkodowanie z OC sprawcy z Warty.

Ja się u nich nie ubezpieczę raczej...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

ja jestem w pzu.

auto rejstrowane na mnie i moja mame. ja mam zwyzke do 26 roku zycia 30% mama ma znizke 50%, plus 5% za kontynuacje i 5% za platnosc w calosci. i teraz ciekawostka, mama pracuje w szkole i tam jest ubezpieczona w PZU i z racji tego przysluguje jej 10% zniki na ubezpieczenia komunikacyjne. wiec sume sumarum. 70%-30%=40% znizki i place za OC+NW 800 zl. czyli jakby nie zwyzka za wiek i miec pelna znizke 60% to bym placil tylko 20% wyjsciowej stawki dla mojej pojemnosci i bylo by to ok 266 zl.

P.S.

policjanci maja dodatkowo 20% zniki, nauczyciele 10% ale musza byc w pracy ubezpieczenie tez w PZU.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Ja zabuliłem 1200zł (na dwie raty) w PZU - też na mamę i mnie samochód, ale tam ogólnie strasznie niekorzystne mają stawki dla BMW i większych pojemności (większych => > 1.0 :lol: ). W link4 zapłaciłbym 800zł, a jak skończę 24 lata (zwyżka poniżej 24 lat) to 600zł - czyli połowa z tego co PZU.

Inna sprawa, że mbank ma jakihś ubezpieczycieli i u jednego z nich mi wyszło poniżej 500zł więc na jesieni się tym mocno zainteresuje.

Opublikowano

witam

Poświęciłem trochę czasu i rozmawiałem dużo z różnymi ubezpieczalniami

i jeśli chodzi o OC między natańszą składką link4,(bmw2500TDS Warszawa max zniżek) =640zl, a jedna z najdroższych PZU 690 zł

czyli jak widać różnica jest mała.

Jeśli chodzi o AC sprawa jest bardziej zawiła ,towarzystwa mają tyle kruczków i jeśli się nie pytasz dociekliwie to żaden ubezpieczający nic ci nie powie o ciemnych stronach swojej firmy.

Odpowiedż jest prosta jeśli mówimy o AC,im więcej zapłacisz tym możesz liczyć na większe odszkodowanie.Po wnikliwej ocenie wybrać radze takie firmy:Warta,PZU ewentualnie samopomoc , inni chcą mniej ale jeszcze mniej otrzymasz.

Ja wybrałem PZU .

Opublikowano

Ja ostatnio ubezpieczałam AC i miałam porównanie u pośrednika różnych stawek w kilku firmach : PZU, GENERALI, FILAR...

no i oczywiście oprócz zniżek objęła mnie zwyżka za markę... jakieś 15% :mad2: dyskryminacja po prostu i to nie w jednej firmie tylko w kilku tak jest.