Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
najnowszy nabytek E39 540i w zależności jak mocno naciskam na gaz :mrgreen: w mieście wyliczyłem 17-23 l/100km w trasie 11-15 l/100km
  • Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

moj is M42 w trasie przy 100-110km/h - 6l, srednie spalanie przy normalnej jezdzie ok. 8l. w miescie ok. 10-11l. jak przycisne to spali ile wleje:P

P.S. na gaz sa kuchenki i zapalniczki a nie samochody.

nie ważne ile pod maską! ważne ile pod czaszką!
  • 2 lata później...
Opublikowano
witam wszystkich,, posiadam bmw e36 1.8 m40 , i spalanie wynosi ok 12-13 po miesicie w trasie przy spokojnej operowaniem gazem zamyka się w 10l. ale dodam ze czeka mnie wymiana przewodów od świec bo już wieczorem widać i swiecę również , a przeplywomierz też do wymiany bo wcale klapki nie ma wyłamana jest od strzału zapewne, i myśle jeśli ze jak to zrobie to spalanie powinno jeszcze spaści ..
Opublikowano

320d

miasto od 7-7.5 do xxx bo wychodzi różnie , ale to nie wina auta ani ciśniecia , bo wmieście nawet jak go cisne to nie ma dużej różnicy ( ani w czasie przejazdu (czerwone światła ) ani w spalaniu specjalnie nie powala , bardziej korki daja w kość

majac na mysli miasto mam na mysli stanie w korkach i od świateł do świateł

w trasie też 7-7.5 ale to już moja średnia z cięzką nogą a gdy jade prywatnie np wakacje zdazyło się zejść do bodajże 5.6L ale to był dojazd nad morze , droga prosta bez gór no i długa i 620km na baku (krakow - gdańsk ) i w nim wcale nie było pusto , dlatego postanowiłem zalać do pełna aby sprawdzić bo komputer mnie oszukuje w sprawie średniego spalania a lubie dokładność

dodam że manual , jazda często z kilima ( ale wtedy jakby pod butem mniej wiec i cisne bardziej w pedał ) a jak zimno to np grzeje fotele a to tez ma wpływ

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

320d

podobnie jak u Kolegi: od 7,5 - 8,5 przy spokojnych lotach w mieście. Staram się nie szarżować, bo tylko się irytuje - hamowanie, start, hamowanie start...

Na trasie te auto dopiero dostaje "skrzydeł" i przy równej jeździe na wysokim biegu wzrasta wydajność (~6 l.)

edit: Betka w automacie

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Czytam wasze wypowiedzi to się załamuje bo mi moja e36 1.6 m43 pali w mieście 18,5 gazu gdzie jeżdżę powoli ...

To chyba znaczy, że masz źle ustawioną instalację lpg. Miałem E36 z takim samym silnikiem i w mieście paliła max 14l/100km lpg przy dynamicznej jeździe.

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

e46 330 d Turing

Trasa od 6,3 do 6,6l.

Średnio ok 7-7,3

Bez klimy z klima myślę spokojnie trzeba dodać te 0,5l

Dodam ze nogę mam ciężka :norty: