Skocz do zawartości

Akcja serwisowa B48 rozrusznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ciekawe czy akcja obejmie auta sprowadzone z USA...

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 10,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Jak spłonie Twoje auto, to jest to poważna sytuacja, a jak spłonie auto sąsiada... to wtedy jest marginalna 😉 

• Yossi123
    Yossi123

Ogłosili akcję żeby przekazać info o parkowaniu na zewnątrz. Teraz jak się komuś chata sfajczy to mają czyste ręce 🙂

• Kolorusek
    Kolorusek

Tak samochód jest dużo żwawszy, skrzynia lepiej zmienia biegi i spadło spalanie 

Opublikowane grafiki

Opublikowano
1 godzinę temu, maciej_cie napisał(a):

Ciekawe czy akcja obejmie auta sprowadzone z USA...

Czemu miałaby nie objąć? Wrzucają VIN do generalnej bazy, bez względu na to czy auto jest USA czy ECE.

Jeden użytkownik ma F30 z USA i napisał, że ma akcje na rozrusznik. 

Opublikowano

U mnie wpadło, g20 330i 2019 polska 

20251004_135659.jpg

Pozdrawiam,

47

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Informacyjnie tylko,

właśnie miałem telefon z Bawaria Katowice. 

Samochod mój został zaakceptowany  do akcji serwisowej, na tą chwilę nie mają części, do dwóch tygodni mają się pojawić. 

Opublikowano
11 godzin temu, munzel napisał(a):

Informacyjnie tylko,

właśnie miałem telefon z Bawaria Katowice. 

Samochod mój został zaakceptowany  do akcji serwisowej, na tą chwilę nie mają części, do dwóch tygodni mają się pojawić. 

Czy masz w swojej Mild Hibryd

Opublikowano
3 godziny temu, Wojtek HZ napisał(a):

Czy masz w swojej Mild Hibryd

Nie

Opublikowano
21 godzin temu, munzel napisał(a):

Nie

Opublikowano
Teraz, Wojtek HZ napisał(a):

21 godzin temu, munzel napisał(a):

Nie

Dzięki za odpowiedź. Ja mam z Mild Hibryd i nie kwalifikuje się na wymiane rozrusznika

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dostałem dzisiaj list z BMW München  że moje auto  318 D rocznik 2020 jest objęte akcją  rozrusznik. Dzwoniłem do ASO i powiedzieli ze dadzą znać jak nadejdzie ta cześć. Potrwać to może do 4 tygodni. Co do parkowania na wolnej przestrzeni to zostawili to mojej decyzji. Ja jednak z mojego garażu nie zrezygnuje. 

Opublikowano
13 godzin temu, Lanumisu napisał(a):

Ja dostałem dzisiaj list z BMW München  że moje auto  318 D rocznik 2020 jest objęte akcją  rozrusznik. Dzwoniłem do ASO i powiedzieli ze dadzą znać jak nadejdzie ta cześć. Potrwać to może do 4 tygodni. Co do parkowania na wolnej przestrzeni to zostawili to mojej decyzji. Ja jednak z mojego garażu nie zrezygnuje. 

Ja miałem umówiony termin w ASO na ..dzisiaj. Wczoraj zadzwonił Pani z ASO że część pod nr VIN jest zamówiona ale ... nie maja jej i nie wie za bardzo kiedy będzie. Z tego co mówił to do tej pory otrzymali i wymienili 5 sztuk! 😞 Ja tez z garażu nie rezygnuję.  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ile czekaliście po wymianie rozrusznika aż komunikat o akcji przestał wyskakiwać na ekranie? U mnie już 3 dni po i nadal za każdym razem się wyświetla. Nie wiem czy mnie nie dopisali gdzie trzeba czy to opóźnienie jest normalne?

Opublikowano

Dobra sam sobie odpowiem 🙂 w ASO mówią, że do dwóch tygodni trzeba czekać, bo gwarant najpierw musi rozliczyć naprawę. 

Opublikowano

Mi powiedzieli do dwóch tygodni będą części i wymiana, minęło dwa miesiące i nic.

Bawaria Katowice ☃️

Opublikowano

Witam!

To samo w Gdańsku.
Umówiona 13 Października wymiana na 30 Października.
Do dzisiaj nie ma rozrusznika i zerowy kontakt z BMW.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Lokalny Dealer na „Z”?

Opublikowano
39 minut temu, maciej_cie napisał(a):

Lokalny Dealer na „Z”?

Nie nie, tam kupiłem autko ale już dawno na lokalnego dealera na "B,M" przeszedłem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To tak jak ja. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzieje się coś u Was w temacie, czy BMW udaje,  że wszyscy zapomnieli?? 

U mnie od października cisza.

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

W Poznaniu załatwiłem sprawę jeszcze przed świętami. Ale zgłosiłem się dosłownie dzień po ogłoszeniu akcji, nie wiem jak długa jest kolejka oczekujących.

Opublikowano
2 godziny temu, Yossi123 napisał(a):

W Poznaniu załatwiłem sprawę jeszcze przed świętami. Ale zgłosiłem się dosłownie dzień po ogłoszeniu akcji, nie wiem jak długa jest kolejka oczekujących.

Ja zgłaszałem sie zaraz po ogłoszeniu i.....nie mieli części.

Czekam do dzis ...

Pozdrawiam,

47

Opublikowano

Ja byłem umówiony na konkretny termin gdzieś w połowie listopada. Kilka dni przed nim zadzwonili, że jednak nie ma części i trzeba przesunąć. Na pytanie "na kiedy?" dostałem jedynie odpowiedź że będą informować i dzwonić, bo sami nie wiedzą. Do tej pory cisza.

Edytowane przez Arrchi

Opublikowano

Ale parkujecie na zewnątrz prawda? PRAWDA? 😉

Moja G20 też to ma ale:

i-dont-care-care.gif

Jak się nie sfajczyło przez 6 lat (chociaż próbowało z kołem pasowym wału..) to i się już nigdy nie sfajczy (odpukać heh), co się miało dopalić to się dopaliło przy mojej jeździe (spalanie 318d+ i 750d podobne..). 😇

Opublikowano
17 godzin temu, Arrchi napisał(a):

dostałem jedynie odpowiedź że będą informować i dzwonić, bo sami nie wiedzą

Miałem to samo z poduszką w E91. "Czekamy na części, będziemy dzwonić jak zostaną dostarczone". Czekałem 3 miesiące. A miało być za 3 dni... 

Skoro wykryli problem z podzespołami i zaplanowali ogłoszenie akcji serwisowej, to mnie zastanawia dlaczego nie zabezpieczyli stanów magazynowych w wymagane cześci, by móc to robić od ręki 🤔 Przecież ogłoszenie kacji serwisowej to nie jest ot tak kliknięcie w Excelu, a raczej dłuższy proces. Mogli się na to odpowiednio przygotować. Jeśli akcją miało być objęte załóżmy 1mln pojazdów, to zabezpieczyć co najmniej te 250tys rozruszników, bo wiadomo, nie każdy sie zgłosi na akcję, a zanim wyczerpią pierwsze zapasy, to będą stopniowo napływać kolejne etc. 

Opublikowano
Godzinę temu, KucaQ napisał(a):

Miałem to samo z poduszką w E91. "Czekamy na części, będziemy dzwonić jak zostaną dostarczone". Czekałem 3 miesiące. A miało być za 3 dni... 

Skoro wykryli problem z podzespołami i zaplanowali ogłoszenie akcji serwisowej, to mnie zastanawia dlaczego nie zabezpieczyli stanów magazynowych w wymagane cześci, by móc to robić od ręki 🤔 Przecież ogłoszenie kacji serwisowej to nie jest ot tak kliknięcie w Excelu, a raczej dłuższy proces. Mogli się na to odpowiednio przygotować. Jeśli akcją miało być objęte załóżmy 1mln pojazdów, to zabezpieczyć co najmniej te 250tys rozruszników, bo wiadomo, nie każdy sie zgłosi na akcję, a zanim wyczerpią pierwsze zapasy, to będą stopniowo napływać kolejne etc. 

Ogłosili akcję żeby przekazać info o parkowaniu na zewnątrz. Teraz jak się komuś chata sfajczy to mają czyste ręce 🙂

Opublikowano

Nowy Rok nowy Ja 😄
Rozrusznik starty.

Jak tam u was ?