Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzisiaj zauważyłem ze niespodziewanie na headupie i zegarach zaczelo pokazywac informacje z google maps po carplay ( czyli iphone ).  Zniknal dla mnie tym samym ostatni powod aby uzywac fabrycznej nawigacji w kontekscie ostatnich zmian cen i pakietow bmw. 

Opublikowano
2 godziny temu, saab napisał(a):

Dzisiaj zauważyłem ze niespodziewanie na headupie i zegarach zaczelo pokazywac informacje z google maps po carplay ( czyli iphone ).  Zniknal dla mnie tym samym ostatni powod aby uzywac fabrycznej nawigacji w kontekscie ostatnich zmian cen i pakietow bmw. 

Jesteś pewien że użyłeś Google Maps a nie Mapy Apple ?

Jaką masz wersję iOS? Dziś jechałem z Google Maps i nic takiego nie zaobserwowałem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Tak jestem pewien. Map appla nawet nie mam to jest dopiero gowno.  Dzisiaj za to byla aktualizacja map google do wersji 25.27.1 ale czy to wlasnie to ma znaczenie tego niewiem. 

Edytowane przez saab
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam, dziś nagle wskazówki z Google Maps zaczęły pojawiać się na wyświetlaczu z licznikami i na head up-ie. Używam iPhona.

Pozdrawiam

Edytowane przez Bolaz
Dodałem info o telefonie
Opublikowano

Dziękuję za tą informację. Jutro sprawdzę. 

Mapy Apple ostatnio baaardzo sie poprawiły. 
Kilka razy zdarzyło mi się że miały zaktualizowane nowe lokalne drogi ktore w Google pojawily sie po kilku miesiącach. No i często mają odwzorowanie budynków. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Dziś sprawdzałem u Siebie - Google Maps nie wyświetla na head up-ie żadnych wskazówek a na mapach apple wyświetla wskazówki. Mam telefon iphone 14 , Moje auto jest z 11.2020. i może jest za stare

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aby dyskusja była precyzyjna, każdy z Was powinien podać wersję systemu iDrive oraz aktualnie zainstalowane oprogramowanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mysle ze wersja mapy googla ma tutaj najwieksze znaczenie bo w ciagu ostatnich dni tylko ona miala szanse sie zmienic. Aktualna od ktorej ubmnie zaczęło wyswietlac to 25.27.1 w pierwszym poscie zle wpisalem ( juz poprawiam ). 

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
19 godzin temu, Tomi_ST napisał(a):

Dziękuję za tą informację. Jutro sprawdzę. 

Mapy Apple ostatnio baaardzo sie poprawiły. 
Kilka razy zdarzyło mi się że miały zaktualizowane nowe lokalne drogi ktore w Google pojawily sie po kilku miesiącach. No i często mają odwzorowanie budynków. 

19 godzin temu, saab napisał(a):

Map appla nawet nie mam to jest dopiero gowno.

Lol, to samo mogę powiedzieć o mapach Google ostanim czasem. Mapy apple w obecnej chwili pod względem prowadzenia, asystenta pasa, integracji z Apple Watch podczas jazdy biją na głowę Google. Jedynie baza POI jest po stronie Google.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie o wyzszosci producenta map jest to temat tylko o dziwnym i niespodziewanym zadziałaniu funkcji. Dodam tylko ze nic nie kodowalem i nic nie zmienialem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, M4R10 napisał(a):

@saab +1 zgadzam się, ale nie wiemy czy każdy system operacyjny BMW będzie wspierał tą aktualizację mapy.

Nie widać żadnych wyników o tym w internecie? -> https://www.perplexity.ai/search/czy-pojawila-sie-aktualizacja-Rbove.HlQ9mhQDnu2GM91g

Chcialem sprawdzic wersje ale nie moge znalezc. Kiedys w aplikacji byl a teraz szukam i szukam i nic. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wersja oprogramowania jest u mnie w aplikacji na zakladce status pojazdu -> na dole ->Oprogramowanie -> Remote Software Upgrade -> pod zdjęciem auta -> Nowe funkcje i ulepszenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wersje mam 11/2024.50

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moja wersja Map Google na IOS to 25.27.1 a soft auta to idrive 7 (11/2024.30). Sprawdziłem przed chwią i wskazówki na head up działają tylko na mapach Apple.

Opublikowano
10 godzin temu, Wojtek HZ napisał(a):

Dziś sprawdzałem u Siebie - Google Maps nie wyświetla na head up-ie żadnych wskazówek a na mapach apple wyświetla wskazówki. Mam telefon iphone 14 , Moje auto jest z 11.2020. i może jest za stare

Mam wersje oprogramowania 11/2023.50

Opublikowano
2 godziny temu, M4R10 napisał(a):

Moja wersja Map Google na IOS to 25.27.1 a soft auta to idrive 7 (11/2024.30). Sprawdziłem przed chwią i wskazówki na head up działają tylko na mapach Apple.

U mnie takie same wersje - brak Google map na ekranie. 

Opublikowano

07/2023.50 Idrive7

Mapy Google 25.27.1.
IOS 18.5 i u mnie wskazówki nawigacji na head upie nie pokazują się

Opublikowano

Hej.

Ja mam wersję iDrive 9, 03/2025.45. Google Maps 25.27.1 na iOS 18.5 I Google Maps pokazują wskazówki na headup-ie.

Opublikowano
W dniu 9.07.2025 o 14:31, saab napisał(a):

Zauważyłeś to będąc w Polsce czy za granicą? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W Polsce oczywiscie. Ciekawe ze naprawde tylko u mniejszosci sie to dzieje ! Ciekaw jestem tez czy na „zegarach” u tych ktorzy nie maja headup wyswietlaja sie wskazowki ? Wyglada to akurat troche slabiej bo zamiast mapy w tle po prostu sa wskazowki zreszta ponizej wkleje zdjecie

IMG_0121.jpeg

Opublikowano
10 godzin temu, Tomi_ST napisał(a):

07/2023.50 Idrive7

Mapy Google 25.27.1.
IOS 18.5 i u mnie wskazówki nawigacji na head upie nie pokazują się

U mnie ten sam config i też nie mam wskazówek na headupie.