Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@czesiek25 Nie wierzę, że był zmieniany 20k temu. Tym bardziej, że piszesz, że jeździłeś głównie po A i S. Musiałby to być naprawdę jakiś mega zanieczyszczony obszar i/lub jeździsz mega szybko, co powoduje odkurzaczowe zasysanie. Kilka miesięcy temu sam wymieniłem swój po ok. 20k od nowości auta i przy Twoim wyglądał jak nowy. Dobrze, że wymieniłeś, płuca dostały tlenu...

ps. Szczypce fajne :).

Opublikowano (edytowane)

Tak sobie myślę...miałem chyba ze 4 razy awarię adBlue. wymieniona kupa gratów na gwarancji i problem wracał... zawsze w lecie jak gorąco... ciekawe czy taki zapchany filtr, nie powoduje zbyt bogatej mieszanki, dodatkowo ciepło to może mniej tlenu, i system adblue nie radził sobie z tematem.... 

Edytowane przez czesiek25
Opublikowano

Mój 40i ma przejechane niespełna 700km.

Czeka mnie podróż (w dwie strony około 1400km). Wymieniać teraz olej, czy np podczas pobytu wakacyjnego jak zajadę do Trójmiasta 😆?

W ASO w Krakowie powiedzieli mi za wymianę około 1800zł. Myślicie, że taniej będzie jak sam przywiozę olej i filtr?

Opublikowano (edytowane)

1800zl przy 40i to chyba cena bez żadnej promocji/rabatu. Ja robiłem wymianę za 1100zl w m60 (prawie 12litrow oleju). BMW Tłokiński Łódź 

Edytowane przez ubejane
  • Lubię to 2
Opublikowano
1 godzinę temu, MMiko napisał(a):

Czeka mnie podróż (w dwie strony około 1400km). Wymieniać teraz olej, czy np podczas pobytu wakacyjnego jak zajadę do Trójmiasta 😆?

W ASO w Krakowie powiedzieli mi za wymianę około 1800zł. Myślicie, że taniej będzie jak sam przywiozę olej i filtr?

Zmień ASO. Serwując taką cenę są po prostu niepoważni! To nawet z noclegiem drogo, no chyba, że na Wawelu.😜 BMW Bawaria Warszawa 690 z filtrem.

A.

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, MMiko napisał(a):

700 to mało jak na dotarcie. 2000+ to odpowiedni moment.

• Lubię to 2
Opublikowano

Właśnie tak wydawało mi się mało, ale dość długa trasa i nie chciałbym zaszkodzić silnikowi 🙂 

Te ceny w okolicy 700zł to podajecie z olejem i filtrem oleju, czy sama wymiana?

W dniu 15.08.2025 o 20:38, ubejane napisał(a):

1800zl przy 40i to chyba cena bez żadnej promocji/rabatu. Ja robiłem wymianę za 1100zl w m60 (prawie 12litrow oleju). BMW Tłokiński Łódź 

Chyba jeszcze raz tam przedzwonię się zapytać 😄 Może faktycznie zapomnieli o rabacie.

W dniu 15.08.2025 o 21:40, A145 napisał(a):

Zmień ASO. Serwując taką cenę są po prostu niepoważni! To nawet z noclegiem drogo, no chyba, że na Wawelu.😜 BMW Bawaria Warszawa 690 z filtrem.

A.

Fakt, nie dopytałem o to 😄 

W dniu 15.08.2025 o 22:49, buster12 napisał(a):

700 to mało jak na dotarcie. 2000+ to odpowiedni moment.

Niby mało, ale czeka mnie dość duża trasa i zastanawiam się czy lepiej wymienić przed nią, czy zaraz po powrocie.

22 godziny temu, Marchall napisał(a):

Bawaria czerniakowska <700pln m60

Z olejem i filtrem? Niezła cena 😮