Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też mam takie wrażenia. Apka jest bardzo dobra i miłe zaskoczenie, że się nagle pojawiła.

Jakże się zdziwiłem jak któregoś dnia po wizycie w serwisie apka zniknęła 🙂 zakosili mi serwisanci a miałem tyle piosenek w ulubionych, podjadę to może oddadzą. 
A tak na poważnie to nie mogę już jej doinstalować ponownie…

Opublikowano
10 minut temu, hornet17 napisał(a):

Tylko w apce spotify nie można zrobić pauzy słuchanego utworu 😤

Mozna. Nacisnij power wyciszasz utwor i robisz pauze 8,5 lci.

Opublikowano
7 godzin temu, Carlito-Carlito napisał(a):

U mnie dźwięk w aplikacji SPOTIFY w BMW gra zdecydowanie lepiej niż SPOTIFY CAR PLAY. 

Potwierdzam, takie same odczucie 

Opublikowano

Ja mam tak, że YouTube Music przez Car Playa gra tak sobie, a po tym jak wykonam/odbiorę telefon przez Car Playa to nagle wraca lepszy dźwięk i jest bardzo głośno. 

Opublikowano

Wczoraj była globalna awaria spotify to może dlatego nie chciało coś działać.

IMHO z appki spotify brzmi bardzo dobrze, pliki z USB również. Apple Car Play nie używam ze względu na brak wsparcia kabla i konieczność używania BT+WIFI.

Opublikowano

Z ciekawosci - Czy tak jak w przypadku apki Spotify zaszytej w infotainment, da sie rowniez pobrac „do samochodu” Yanosika i Google Maps? Zastanawiam sie czy gdyby chciec uzywac w/w apek i jednoczesnie pominac Carplay to czy tak sie da.

Opublikowano
15 godzin temu, hamster325730 napisał(a):

Ja mam tak, że YouTube Music przez Car Playa gra tak sobie, a po tym jak wykonam/odbiorę telefon przez Car Playa to nagle wraca lepszy dźwięk i jest bardzo głośno. 

Albo bywa odwrotnie, po wykonaniu lub odebraniu tel jakość dżwięków i głośność pada i nie wiadomo jak to przywrócić. Pa jakimś czasie wraca samo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj uruchomilem natywna Spotify i od tego momentu wycielo caly bas. Wylogowalem sie juz z natywnej i na Spotify z Carplay bas rowniez wyciety. Reset 30 sek nie pomaga. Ktos cos?

Opublikowano

Aktualizacja gdyby ktos chcial poznac fix. Reset iDrive przez 30 sek nie dziala. Mi dzwiek normalny wrocil po tym jak usunalem powiazanie telefonu z autem, usunalem Spotify z apek CarPlayowych (zostawilem tylko Spotify natywne) oraz zamknalem auto, odszedlem na okolo pol h. Po powrocie wszystko ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja rozwiązałem problem Spotify w ten sposób, że zrezygnowałem z ich subskrypcji i przerzuciłem się na Tidal. Lepsza jakość (słychać) i nie mam problemu z odtwarzaniem wszystkiego z poziomu CarPlay. A podcasty z natywnej appki Podcasts w iPhone

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano (edytowane)

Odnosnie natywnego Spotify - czy gdzies mozna ustawic jakosc streamowanej muzyki?

W przypadku Spotify na telefonie (czyli Carplay) mozna ustawic jakosc na „bardzo dobra”.

Zastanawiam sie czy osoby, ktore uwazaja, ze natywny Spotify gra duzo lepiej niz Spotify z Carplay, mialy na telefonie ustawiona recznie jakosc na „bardzo wysoka”.

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano (edytowane)

Jutro to sprawdzę - wszystko miałem ustawione na automat, zmieniłem na bardzo wysoka. Rozumiem, że chodzi ci o ustawienia w apce na telefonie?

Edytowane przez Carlito-Carlito
Opublikowano
Godzinę temu, Carlito-Carlito napisał(a):

Jutro to sprawdzę - wszystko miałem ustawione na automat, zmieniłem na bardzo wysoka. Rozumiem, że chodzi ci o ustawienia w apce na telefonie?

W tel mozna ustawic, to wiem na pewno. Chodzilo mi czy analogiczne ustawienia sa mozliwe we wbudowanym Spotify w BMW.

Opublikowano

Sprawdziłem - u mnie po ustawieniach jakości Spotify na bardzo wysoka w telefonie gra OK z Spotify CarPlay w samochodzie natomiast znacząco ciszej na tym samym poziomie głośności we wbudowanym w BMW Spotify. Tak mam od nowości na CarPlay gra dużo ciszej. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Carlito-Carlito napisał(a):

Sprawdziłem - u mnie po ustawieniach jakości Spotify na bardzo wysoka w telefonie gra OK z Spotify CarPlay w samochodzie natomiast znacząco ciszej na tym samym poziomie głośności we wbudowanym w BMW Spotify. Tak mam od nowości na CarPlay gra dużo ciszej. 

Czytalem wczoraj o takim jednym patencie (mowa o cichszym graniu poprzez Carplay). Wchodzisz w Spotify -> Ustawienia i prywatność -> Odtwarzanie -> odznaczasz opcję "Włącz normalizację dźwięku". Powinny być od tego momentu głośniej poprzez Carplay. Daj znac.

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano
16 godzin temu, Semtex93 napisał(a):

Czytalem wczoraj o takim jednym patencie (mowa o cichszym graniu poprzez Carplay). Wchodzisz w Spotify -> Ustawienia i prywatność -> Odtwarzanie -> odznaczasz opcję "Włącz normalizację dźwięku". Powinny być od tego momentu głośniej poprzez Carplay. Daj znac.

Sprawdziłem - nie działa - na CarPlay jest dużo ciszej - dłucham na natywnej w samochodzie i gra dobrze, tylko szkoda, bo czasami przełączam się na CarPlay, a tam lepiej trochę rozwiązane jest MENU Spotify. Zrobiłem sobie skrót gestami i machnięciem ręki przełaczam się szybciutko na natywną.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.05.2025 o 10:56, Carlito-Carlito napisał(a):

Sprawdziłem - nie działa - na CarPlay jest dużo ciszej - dłucham na natywnej w samochodzie i gra dobrze, tylko szkoda, bo czasami przełączam się na CarPlay, a tam lepiej trochę rozwiązane jest MENU Spotify. Zrobiłem sobie skrót gestami i machnięciem ręki przełaczam się szybciutko na natywną.

Wczoraj podjalem decyzje ze wracam z natywnego Spotify do Carplay Spotify.

Wole miec pewnosc, ze muzyka jest streamowana w jakosci ustawionej na tel („Bardzo dobra”) niz ustawiana przez auto, zapewne na przecietna, zeby oszczedzac transfer eSIM lub zeby nie przerywac odtwarzania w miejscach gdzie gorszy zasieg. Dodatkowo, obsluga Spotify jest lepsza w Carplay.

Odznaczylem opcje normalizacji dzwieku i podobnie jak Ty zauwazylem, ze to nie pomaga - nadal bylo cicho.

Jednak pare min pozniej, juz nie pamietam czy to ja do kogos zadzwonilem przez Carplay czy ktos do mnie zadzwonil, w kazdym razie po rozlaczeniu sie z tej rozmowy nagle muzyka zaczela grac duzo glosniej (nie ruszalem pokretla glosnosci) i w koncu zaczela byc zbiezna z glosnoscia obecna gdy sie slucha FM/DAB.

Mozliwe ze po odznaczeniu opcji normalizacji dzwieku musi jeszcze odbyc sie jakis rodzaj resetu, zeby system zalapal, ze ona zostala odznaczona.

Edytowane przez Semtex93
Opublikowano
Godzinę temu, Semtex93 napisał(a):

Wczoraj podjalem decyzje ze wracam z natywnego Spotify do Carplay Spotify.

Wole miec pewnosc, ze muzyka jest streamowana w jakosci ustawionej na tel („Bardzo dobra”) niz ustawiana przez auto, zapewne na przecietna, zeby oszczedzac transfer eSIM lub zeby nie przerywac odtwarzania w miejscach gdzie gorszy zasieg. Dodatkowo, obsluga Spotify jest lepsza w Carplay.

Odznaczylem opcje normalizacji dzwieku i podobnie jak Ty zauwazylem, ze to nie pomaga - nadal bylo cicho.

Jednak pare min pozniej, juz nie pamietam czy to ja do kogos zadzwonilem przez Carplay czy ktos do mnie zadzwonil, w kazdym razie po rozlaczeniu sie z tej rozmowy nagle muzyka zaczela grac duzo glosniej (nie ruszalem pokretla glosnosci) i w koncu zaczela byc zbiezna z glosnoscia obecna gdy sie slucha FM/DAB.

Mozliwe ze po odznaczeniu opcji normalizacji dzwieku musi jeszcze odbyc sie jakis rodzaj resetu, zeby system zalapal, ze ona zostala odznaczona.

Minusem spotify w carplay jest brak listy na hud. W apce bmw w hud jest lista ktora mozna przewijac

• Lubię to 1
Opublikowano
6 godzin temu, Marchall napisał(a):

Minusem spotify w carplay jest brak listy na hud. W apce bmw w hud jest lista ktora mozna przewijac

Zawsze mam ustawione losowanie utworów i w sumie sprowadza się to tylko ciągle do klikania Next. Listy wiec nie potrzebuje, ale dzieki za info.

Opublikowano
W dniu 18.05.2025 o 12:17, Semtex93 napisał(a):

Też tak mam. Czasem po rozmowie tel potrafi stłumić dźwięk i odwrotnie. Irytujące jest, że nie wiadomo jak normalny dźwięk przywrócić

Opublikowano
W dniu 20.05.2025 o 01:30, nadel napisał(a):

Też tak mam. Czasem po rozmowie tel potrafi stłumić dźwięk i odwrotnie. Irytujące jest, że nie wiadomo jak normalny dźwięk przywrócić

Sprawdziłem, że po rozłączeniu carplaya (wifi) lub po prostu na Iphone włączeniu i wyłączeniu trybu samolotowego, dźwięk wraca do normy (jest głośniej).

• Lubię to 1