Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.06.2025 o 23:35, Woytas napisał(a):

Jaki to kolor ?

Skyscraper też mam 340i tylko w turasie. Świetnie się prezentuje, łatwy w utrzymaniu. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja pchnę temat do przodu. Leasing mam klepnięty, opłata wstępna wpłacona. Ja czekałem od 11.10.2024 do teraz - znaczy pewnie odbiór po długim weekendzie. Jakieś wartę wskazówki odnośnie odbioru? 

Opublikowano
14 minut temu, palusik napisał(a):

Ja pchnę temat do przodu. Leasing mam klepnięty, opłata wstępna wpłacona. Ja czekałem od 11.10.2024 do teraz - znaczy pewnie odbiór po długim weekendzie. Jakieś wartę wskazówki odnośnie odbioru? 

Długo czekałeś, większość pisze ze produkcja w Niemczech i generalnie nawet przy Mex w pół roku się zamyka od zamówienia do odbioru. Ja osobiście 9mcy 😕

Do odbioru podejrzenia na chłodno, pooglądaj auto z zewnątrz czy wszystko ok. Wyposażenie, poproś o rozkodowanie VIN co już powinno być zrobione wcześniej. Czy wszystkie funkcje działają itd.

Sam byłem bez miernika lakieru ale o nim myślałem. Natomiast oglądał je wcześnie detailer który lakier widzi inaczej niż 99% z nas. Sam odbiór u mnie trwał ponad godzinę. Nie spiesz się, przygotuj sobie listę i chłodna głowa chodź ciężko... 😀

będziesz zadowolony, 340i fajna jest 😀... choć ciężkie bydle...

Powodzenia !

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja się mogę pochwalić dalej czasem oczekiwania. W poniedziałek 30.06 mija 2 tygodnie od wpłaty na leasing (od zgody na leasing pare dni) i auta dalej nie ma i nie wiem kiedy będzie. Jakoś tak jestem trochę zniesmaczony obsługą klienta w BMW, przynajmniej tym salonie gdzie zamawiałem. 

Opublikowano
20 godzin temu, palusik napisał(a):

Ja się mogę pochwalić dalej czasem oczekiwania. W poniedziałek 30.06 mija 2 tygodnie od wpłaty na leasing (od zgody na leasing pare dni) i auta dalej nie ma i nie wiem kiedy będzie. Jakoś tak jestem trochę zniesmaczony obsługą klienta w BMW, przynajmniej tym salonie gdzie zamawiałem. 

@palusik nie wiem czy dobrze rozumiem, chcesz powiedzieć, że podpisałeś umowę leasingową, wpłaciłeś wpłatę początkową, nie widząc nawet samochodu na oczy??? 

Jakie informacje dostałeś od dealera i który dealer takie kwiatki robi? Gdzie w tym momencie znajduje się auto?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, vitruve napisał(a):

@palusik nie wiem czy dobrze rozumiem, chcesz powiedzieć, że podpisałeś umowę leasingową, wpłaciłeś wpłatę początkową, nie widząc nawet samochodu na oczy??? 

Jakie informacje dostałeś od dealera i który dealer takie kwiatki robi? Gdzie w tym momencie znajduje się auto?

Auto jest na parkingu w Warszawie, zbiorczym. Ma przyjechać "na dniach", cokolwiek to znaczy. Niestety Mikołów i nie polecam. Z tym leasingiem przed dostarczeniem auta to nie jest żadna nowość w sumie, w MINI tak samo miał znajomy (2 tygodnie od podpisania leasingu), więc tego się spodziewałem. Natomiast nie spodziewałem się że aż tyle czasu minie od podpisania leasingu i wpłaty do obioru. 

Edytowane przez palusik
Opublikowano
W dniu 28.06.2025 o 18:32, palusik napisał(a):

Auto jest na parkingu w Warszawie, zbiorczym. Ma przyjechać "na dniach", cokolwiek to znaczy. Niestety Mikołów i nie polecam. Z tym leasingiem przed dostarczeniem auta to nie jest żadna nowość w sumie, w MINI tak samo miał znajomy (2 tygodnie od podpisania leasingu), więc tego się spodziewałem. Natomiast nie spodziewałem się że aż tyle czasu minie od podpisania leasingu i wpłaty do obioru. 

A nie masz obaw że w aucie nie będzie jakiegoś istotnego elementu wyposażenia? A tu już leasing podpisany.

Opublikowano
2 godziny temu, Devias napisał(a):

A nie masz obaw że w aucie nie będzie jakiegoś istotnego elementu wyposażenia? A tu już leasing podpisany.

Mam VIN i jest ok, dostałem przed leasingiem. 

Opublikowano
20 godzin temu, palusik napisał(a):

Mam VIN i jest ok, dostałem przed leasingiem. 

Przeczytaj sobie to:

Opublikowano
3 minuty temu, Exposito napisał(a):

Nie straszcie gościa, wszystko będzie dobrze.

Oczywiście, też życzę żeby wszystko było dobrze.

To nie jest kwestia straszenia tylko po prostu dealerzy różne numery potrafią wywijać. 

Głupi przykład, bo zamówieniu auta chciałem zmienić silnik dwa dni później.

Usłyszałem że się nie da, że nie mogą wycofać zamówienia nawet jak nie ma statusu 150, nie da się i chuj bo będą musieli wziąć te auto. 

Zadzwoniłem do dwóch innych dealerów i usłyszałem że bez najmniejszego problemu można w takim wypadku wycofać zamówienie. Jak podzieliłem się tą wiedzą ze swoim dealerem to zmienili to od razu i bez problemu 🙂 

Więc wnioskuję, że chodziło im tylko o jakieś KPI lub innego typu statystyki.

Chodzi mi o to, żeby zabezpieczać dupsko swoje i nie wierzyć dealerowi na słowo, bo różnie to w życiu bywa.

Ja na przykład wiem, że nie widząc auta nie podpiszę leasingu, bo po podpisaniu będę miał związane ręce i nie ma przebacz. Wolę poczekać te kilka dni mnie nie zbawi. Zresztą po co dealerowi ma zależeć na podpisaniu leasingu nie mając jeszcze auta na placu?

Opublikowano
2 godziny temu, vitruve napisał(a):

Zresztą po co dealerowi ma zależeć na podpisaniu leasingu nie mając jeszcze auta na placu?

KPI, statystyki? 

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 2.07.2025 o 16:30, vitruve napisał(a):

Przeczytaj sobie to:

To mój przypadek. Tak gdzie ja miałem przyjemność kupić samochód, to wiarygodność jest na poziomie ludzi sprzedających chwilówki... 

Opublikowano
10 godzin temu, GrzegorzKo napisał(a):

To mój przypadek. Tak gdzie ja miałem przyjemność kupić samochód, to wiarygodność jest na poziomie ludzi sprzedających chwilówki... 

Widziałem, współczuje. Natomiast u mnie gładko i przyjemnie przy odbiorze. Auto super.