Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie patrzyłem ile kosztowało BRI w G60, ale z doświadczenia powiem, że warto brać 5-letnie pakiety nawet jeśli kosztują kilkanaście tysięcy złotych. Nawet jeśli ktoś nie planuje jeździć samochodem 5 lat to przy odsprzedaży jest to istotna kwestia i dużo łatwiej takie auto odsprzedać. Kupujący ślinią się na takie rzeczy jak gwarancja czy pakiet serwisowy i jest to łakomy kąsek i dość mocny argument w negocjacjach.

Wracając do BRI to podam na przykładzie poprzedniego auta, 540i 2018. Tam miałem problem np. z ekranem ciekłokrystalicznym sterującym klimatyzacją/ogrzewaniem foteli i wentylacją foteli, maglownicą aktywną, pompą wody. Sama wymiana maglownicy gdyby nie pakiet to ok. 20tys. zł, pompa wody ok. 5tys. zł, ekran to ok. 3tys. zł z tego co pamiętam. Pakiety zazwyczaj się zwracają. Chcę przez to powiedzieć, że BMW to dość skomplikowane samochody (zwłaszcza te lepiej wyposażone) i jest tutaj co się zepsuć. A byle pierdółka się popsuje i leci w tysiące. W bardziej skrajnych przypadkach w dziesiątki tysięcy (silnik to już coś koło setki pln).

Pakietu bym nie brał jedynie w przypadku gdybym z góry wiedział, że autem będę jeździł tylko rok czy dwa lata. W takim przypadku wystarczy standardowa gwarancja.

• Lubię to 1
Opublikowano

Pełna zgoda. BRI zawsze jest opłacalne jeśli coś sie w aucie wydarzy. Wyjątek może też oczywiście stanowić sytuacja, że ktoś bierze auto w najem na 2-3 lata i oddaje, wtedy nie potrzebuje 5 letniego pakietu i kwestia argumentów przy odsprzedaży odpada

Opublikowano

Jako ciekawostkę, miałem przygodę z moją 6scio letnią Fką w silniku 320D B47, pękł blok silnika, auto po gwarancji.

Loteria, gwarancja może sie przyda, może nie, osobiście mimo tej historii kupię gwarancję na 5 lat po raz kolejny. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 godzin temu, witexus napisał(a):

Jako ciekawostkę, miałem przygodę z moją 6scio letnią Fką w silniku 320D B47, pękł blok silnika, auto po gwarancji.

Loteria, gwarancja może sie przyda, może nie, osobiście mimo tej historii kupię gwarancję na 5 lat po raz kolejny. 

też zawsze wezmę BRI na 5 lat , zawsze potem łatwiej auto sprzedać 

male-bmw-2.png
Opublikowano
52 minuty temu, zalezi napisał(a):

Zdunek Gdynia poszalał i zaoferował 8.5% rabatu na 540d. Nie wiem kto tam auta kupuje.

Moze i rabaty niskie, ale bylem na weekend w trójmieście i wymiana oleju to 700zl, w Krakowie 1200.

Opublikowano
Godzinę temu, witexus napisał(a):

Moze i rabaty niskie, ale bylem na weekend w trójmieście i wymiana oleju to 700zl, w Krakowie 1200.

Pytanie czy w ogóle wymienili 😉

Opublikowano
10 minut temu, zalezi napisał(a):

Pytanie czy w ogóle wymienili 😉

Ta i czy przebiegu nie cofają przy sprzedazy. Litości..

Opublikowano
51 minut temu, witexus napisał(a):

Ta i czy przebiegu nie cofają przy sprzedazy. Litości..

Przecież żartuję, easy.

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj zamówione nowe M5 G90 Frozen Deep Grey, do produkcji, opcja "wszystko" (bez karbonowego dachu)

17% rabatu na moje zamówienie

Dzięki temu, że jest taka nagonka na masę tego auta można je kupić z bardzo dobrym rabatem.

Edytowane przez Piotr U
  • Lubię to 3
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, witexus napisał(a):

No nie wiem czy 700zł. Chyba za same materiały 😉 Dzisiaj w Bawarii Motors (Gdańsk) wymieniałem i po rabacie skasowali równe 1002,59zł brutto (olej z filtrem + wymiana).

Edytowane przez s0nar
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, s0nar napisał(a):

No nie wiem czy 700zł. Chyba za same materiały 😉 Dzisiaj w Bawarii Motors (Gdańsk) wymieniałem i po rabacie skasowali równe 1002,59zł brutto (olej z filtrem + wymiana).

Mam fakturę na 699,00zl za olej i filtr. To była cena bez żadnych zapytań o promocję itp. Właśnie w BMW Bawaria na Grunwaldzkiej.

Ostatnio wyskoczyła mi reklama wymiany oleju i filtrów w BMW Smorawiński za 650zl.

Edytowane przez witexus
Opublikowano

Warto zaznaczyć, że mowa o wymianie międzyinterwałowej, bo na taką usługę jest promocja. Zgodnie z interwalem cena jest regularna (przynajmniej w Bawarii).

• Moderatorzy
Opublikowano
4 godziny temu, buster12 napisał(a):

Warto zaznaczyć, że mowa o wymianie międzyinterwałowej, bo na taką usługę jest promocja. Zgodnie z interwalem cena jest regularna (przynajmniej w Bawarii).

Interwałowe mam w 5-letnim pakiecie, więc nie płacę dodatkowo. Ale oprócz tego robię międzyinterwałowe, bo chcę wymieniać oliwę co 8tys. km. I o takiej wymianie pisałem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy zamawiał ktoś w ostatnim czasie 520d i może pochwalić się otrzymanym rabatem oraz prognozowaną datą dostawy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
57 minut temu, ryb55 napisał(a):

a skąd takie różnice?

czasami producent coś dokłada od siebie tzn centrala na niektóre modele . na 520i i 520 do uzyskania 20% 

male-bmw-2.png
Opublikowano
W dniu 15.01.2025 o 11:44, zalezi napisał(a):

Zdunek Gdynia poszalał i zaoferował 8.5% rabatu na 540d. Nie wiem kto tam auta kupuje.

a jakie teraz można uzyskać na 540d?

Opublikowano
21 godzin temu, ironiq napisał(a):

Nie ma reguły. Jeden dostanie 10%, drugi u innego dealera 18%, a trzeci na flotę 23%.

Opublikowano
W dniu 8.03.2025 o 16:20, ironiq napisał(a):

Na 540d jest większy rabat 14%

• Dziękuję 1