Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moje auto głównie Kraków, plus podkrakowskie wioski i wypady co tydzień Rożnów, ferie wakacje itd

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Chciałbym czasami g21 :D Jak z dynamiką w 318d? U mnie spalanie, ze 160 tys.km 7.4 l/100 km w tym jakieś 40 tys. km po programie, ale spalanie bez zmian.
6ff0d43911e3.jpg
Opublikowano
Chciałbym czasami g21 :D Jak z dynamiką w 318d? U mnie spalanie, ze 160 tys.km 7.4 l/100 km w tym jakieś 40 tys. km po programie, ale spalanie bez zmian.

Już 160 tys km przejechane od nowości w rękach? Ja jeszcze rok gwarancji i tez program wrzucam. Można wiedzieć i kogo robiłeś?

pozdro

Opublikowano (edytowane)
Tak, za tydzień miną 3 lata od odbioru z salonu :D Robiłem w Szczecinie w Carro. Polecam robiliśmy tam 3,5,7 i boxa s klasie w223. Jednak z Warszawy kawałek masz. Edytowane przez PatrykK
6ff0d43911e3.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dynamika nie istnieje :mrgreen:

Program dostaje każde moje auto, ale obecnie temat zamrożony, akurat moje auto jest z 2021 a konkretnie z czerwca, więc póki co tylko RaceChip :roll:

G21 jest praktyczne, ale bagażnik idealny nie jest. Wg mnie zbyt niski, przynajmniej do rolety.

Teraz już wiem, że niepotrzebnie wybrałem 18d, mogłem 20d wybrać i przynajmniej baza była by lepsza.

Gdybym teraz wybierał, to zdecydowałbym się na 30d rwd, no ale cóż :wink:

Już 160 tys km przejechane od nowości w rękach? Ja jeszcze rok gwarancji i tez program wrzucam. Można wiedzieć i kogo robiłeś?

pozdro

W Warszawie zrobiłbym w Sportmile, ewentualnie TC Performance do Łodzi bym się wybrał.

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Ja chyba tez :)

Co do programu w Warszawie to polecam firme msgroup https://www.facebook.com/mechsolgroup/?locale=pl_PL

Robilem u nich remap ecu + tcu w Audi i musze stwierdzic ze naprawde znaja sie na rzeczy. Nie maja jeszcze takiej renomy jak wspomniany sportmile i tcperformance ale jestem przekonany, ze wkrotce sie to zmieni.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano

W Warszawie zrobiłbym w Sportmile, ewentualnie TC Performance do Łodzi bym się wybrał.

O Sportmile nie słyszałem, TC znam, jeszcze myślałem o Hypertechu. Ale mam jeszcze rok :cry2: więc grzecznie czekam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja chyba tez :)

Co do programu w Warszawie to polecam firme msgroup https://www.facebook.com/mechsolgroup/?locale=pl_PL

Robilem u nich remap ecu + tcu w Audi i musze stwierdzic ze naprawde znaja sie na rzeczy. Nie maja jeszcze takiej renomy jak wspomniany sportmile i tcperformance ale jestem przekonany, ze wkrotce sie to zmieni.

30d względem 40d?

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Tak, tansza, lzejsza, z rwd i bardziej komfortowa przy zwyklym zawieszeniu. Szkoda ze nie mialem okazji przetestowac obu wersji przed zakupem 40d. Brakuje mi tej lekkosci prowadzenia co w starym F31. Z drugiej strony byc moze brakowaloby mi mocy. Jezdzac na zmiane 30d 258km i 40d 340km czuc wyraznie roznice mocy, byc moze 286km vs 340km nie byloby tak odczuwalne.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja obecnie też zdecydowałbym się na 30d, ale właśnie również rwd, chyba rzadkość w obecnych czasach :shock:

Może dziwnie to brzmi - jeździ 18d, a wybrałby 30d, szkoda, że nie 40d :mrgreen:

Jak wybierałem model, samochód miał być dla żony, obecnie żona preferuje inne auto, a tym głównie jeżdżę ja.

Do tego rabaty '21 i '23 to jednak przepaść.

30d realnie był wtedy droższy o 50 tyś od 18d, teraz nie liczyłem, ale zapewne wychodzi większa różnica, no i same samochody podrożały.

18d miał dostać program i mieć poziom 220KM, ale przy obecnych blokadach, skończy się prawdopodobnie na RC bliżej wakacji.

Ja z kolei odczuwam brak zwinności względem poprzedniego 1er, natomiast żona jako następne auto wybrała Mini, a ten podobno daje jeszcze więcej frajdy :mrgreen:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zawsze możesz być pierwszym na forum, ktory zrobi swap z 18d na 30d :D

Był taki swap, jeśli dobrze kojarzę w 1er wykonany przez TCperformance :wink:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mimo wszystko to nie do samochodu na co dzień ;)

Trzeba kupić wystarczająco mocną serię i ewentualnie podkręcić ;)

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z ciekawości skonfigurowałem polift w wersji jaką mam, kwota 260.000 :shock:

Moje g21 kosztowało 215.000, a 265.000 wychodziło takie g21 30d rwd :roll:

Pozostawię bez komentarza :mad2:

BMW G21 318d - jest

Opublikowano (edytowane)
Cena kosmos za 318d, moje g20 według konfiguratora 3 lata temu kosztowało niecałe 260. Później sprawdzę ile teraz Edytowane przez PatrykK
6ff0d43911e3.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena kosmos za 318d, moje g20 według konfiguratora 3 lata temu kosztowało nie całe 260. Później sprawdzę ile teraz

To auto w żadnym razie nie jest tyle warte :shock:

Co lepsze miałem rabatowanie 23%, czyli brutto 165, a przy obecnych 10% wychodzi 234, czyli różnica z cen katalogowych z 45 wzrasta do 69 :roll:

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Cena kosmos za 318d, moje g20 według konfiguratora 3 lata temu kosztowało nie całe 260. Później sprawdzę ile teraz

To auto w żadnym razie nie jest tyle warte :shock:

Co lepsze miałem rabatowanie 23%, czyli brutto 165, a przy obecnych 10% wychodzi 234, czyli różnica z cen katalogowych z 45 wzrasta do 69 :roll:

Dolicz do tego, że leasing teraz jest 130%, nawet jak przyjmiesz, że ktoś miał 110% wcześniej, to samochod w 2ata zdrożał jedynie 70%.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trafiłem wyniki RC realizowane przez Sportmile.

Poki nie pojawi się opcja na program, to prawdopodobnie będę się skłaniał ku takiemu rozwiązaniu.

818bf3abaf8bbe5b.jpg

43555705ae0578bb.jpg

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
yyy 20 kunii to w ogóle jakaś różnica? :mrgreen:

Z g.... bata nie ukręcisz jak to mówią :mrgreen:

Jakaś bogata ta seria się trafiła akurat tego egzemplarza.

Program dawał przyrost +70KM i +100Nm, no ale póki co lipa z odblokowaniem :roll:

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
Może nie jest to kolosalna różnica, ale jako posiadacz 320i miałem możliwość porównania z 318i i różnica była wyczuwalna natychmiast. Tutaj będzie mniejsza, ale zawsze coś.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja poprzednia F20 18d miała program z 143 na 184, zdecydowanie wyczuwalne, tutaj moc znacznie mniejsza plus większa waga nie zrobią takiej różnicy.

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie patrzcie tylko na cyferki tylko na przebieg momentu. Widać że oprócz tego że jest go więcej, to jest on wcześniej.

Moze być to kwestia limietera w skrzyni biegów może?