Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie potrzebuje waszej rady... przymierzam sie do kupna tego samochodu

http://moto.allegro.pl/item132984361_bmw_coupe_1_6_is_zobacz_warto_za_dobra_kase.html

Powiedzcie mi czy warto kupic ten model... mimo tych wgniecen ktorych jeszcze nie widzialem a na fotkach nie da sie ich zobaczyc cena chyba atrakcyjna? czy mieliscie jakies broblemy z takim samochodem? Na co powinnienem zwrocic w nim uwage gdy bede go ogladał? Dodam ze samochod bedzie uzywany do w miare spokojnej jazdy... nie zalezy mi na czyms wyjatkowym ale nie chce tez kupic byle zego a niestety fundusze na wiele nie pozwalaja... bede wdzieczny za kazda pomoc

pozdrawiam encore

Opublikowano

Ciezko cos po tych zdjeciach powiedziec bo nie sa za dokładne.

Co do samego auta, 8 litrow po miescie, to chyba 40km/h prawym pasem, nie zatrzymując sie na zadnym skrzyzowaniu... Po miescie sensowna jazda (taka żeby ludzie na Ciebie nie trąbili :) ) to około 10 litrow(i wiecej, jak sie szaleje) i mysle ze kazdy posiadacz 316 M43 to potwierdzi:) To niestety (a raczej naszczescie) BMW, podczas ruszania wmiare żwawego wskazowka ekonomizera znika za 30 litrow / 100km/h :twisted2:

W trasie, "średnio" 7 litrow spokojnie, 6 w spalaniu "w danym momencie", do 120km/h tez da sie osiagnac bez problemu.

Przyjemnosc z jazdy jak na taki mały silniczek bardzo duza, oczywiscie zaraz odezwie sie tu 100 osob które stwierdza ze najlepiej kupic odrazu 325 albo 328 bo dopiero to jest sensowny silnik w E36... ale to bzdura :) Do zwykłej jazdy 316 sprawdza sie bardzo dobrze, jest dynamiczny i elastyczny, na 5 biegu mozna bez problemu jechac 60km/h i nie trzeba co chwile machac dzwignia zmiany biegow. W zasadzie "połyka" wiekszosc innych 1.6 w oplach, fiatach, fordach czy tam innym badziewiu.

Co do teo konkretnego auta, przyjrzałbym sie przodowi, bo lampy wygladają mi na nieorginalne DEPO, no i gril do malowania tez daje do myslenia. Siedzenie jest wsumie tez troche podejrzanie przytarte (chyba ze to swiatło sie odbija) jak na 160k km.

To chyba tyle :)

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano

Przyjemnosc z jazdy jak na taki mały silniczek bardzo duza, oczywiscie zaraz odezwie sie tu 100 osob które stwierdza ze najlepiej kupic odrazu 325 albo 328 bo dopiero to jest sensowny silnik w E36... ale to bzdura :)

Jezeli chodzi o ekonomicznosc uzytkowania, to ja jednak szukalbym 318 is.

Samochod pali tyle samo, a jednak poziom bezpieczenstwa czynnego jest duzo wyzszy, np. przy wyprzedzaniu TIR-a.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Witam,

nie ma się co oszukiwać: silnik 1.6 o mocy 100 lub 100-kilku KM w samochodzie który waży prawie 1400kg to troszkę za mało. Minimum to 140KM w 1.8is lub R6 (czyli 2,0 2,5 lub 2,8) - jeśli ma być w nadwoziu coupe. Ekonomiczny oraz dyanmiczny jest 2,5tds natomaist 1,8tds jest tylko ekonomiczny. Ale oba silniki tylko w sedanie lub touring.

...tylko BMW
Opublikowano

To taka fajna limitowana wersja - lewy kierunkowskaz pomarańczowy, prawy biały... A tak na poważnie, faktycznie ktoś trafnie zauważył że przód daje do myślenia a silnik wygląda jakby był po powodzi.

Sprzedawca też konkretny - "...nie odpowiadam na sms...jesli nie odbieram to jestem poza granicami kraju i prosze o sms" :duh:

Uważaj lepiej na to auto a najlepiej to wstrzymaj się z zakupem.

Poza tym do 318is wiele nie dołożysz, ekonomika praktycznie ta sama a jazda już zupełnie inna

Opublikowano
chcialem zauwazyc ze auto na zdjeciach jest mokre, umyte. stara praktyka zeby auto wygladalo mlodziej na zdjeciach;) i od kiedy e36 wazy 1400kg?:> o ile dobrze pamietam okolo 1200;) ja mam e36 compact m43... nie jest to rakieta ale jak sie dobrze operuje obrotami wyprzedzisz pare aut;)
"there's more to living than only surviving"
Opublikowano
a od kiedy byl produkowany model 316iS?ach te teksty sprzedawcow...

to jest jeszcze pikuś , najlepsze są teksty typu "BMW V6" :norty: :mad2:

sorka za OT :mrgreen:

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
chcialem zauwazyc ze auto na zdjeciach jest mokre, umyte. stara praktyka zeby auto wygladalo mlodziej na zdjeciach;) i od kiedy e36 wazy 1400kg?:> o ile dobrze pamietam okolo 1200;) ja mam e36 compact m43... nie jest to rakieta ale jak sie dobrze operuje obrotami wyprzedzisz pare aut;)

Witam

Zapraszam do zapoznania się z danymi technicznymi modelu E36 (masa w zależności od wersji nadwoziowej, wyposażenia oraz skrzyni biegów oscyluje miedzy 1350-1395 to jakby ok. 1400kg) No chyba, że niektóre sa odelzone to może ważą nawet mnej niz 1200kg :mad2:

...tylko BMW
Opublikowano
a widzisz;) moj compact 1,6 ma 1140kg(albo nawet 1100 - nie wiem ktora rubryka G czy o.1:>) w dowodzie wpisane. podejrzewam ze coupe ma niewiele wiecej. wiec minimum byloby 114KM (110KM). 1,6 ma 102KM wiec "prawie" sie nadaje;) oczywiscie sam zaluje ze nie mam mocniejszego silnika, ale texty ze to mul sa przesadzone... golf mk3 1,8 nie ma szans:D 75km
Opublikowano
a widzisz;) moj compact 1,6 ma 1140kg:> w dowodzie wpisane. podejrzewam ze coupe ma niewiele wiecej. wiec minimum byloby 114KM. 1,6 ma 102KM wiec "prawie" sie nadaje;) oczywiscie sam zaluje ze nie mam mocniejszego silnika, ale texty ze to mul sa przesadzone... golf mk3 1,8 nie ma szans:D 75km

Troszkę się z tą waga zagalopowałem więc jeszcze raz sorki :hand:

ale moje waży prawie 1400kg (1395kg), silnik R6, skrzynai automat. Coupe z silnikiem 1.6 waży 1190kg

a compact - musi być lżejszy bo jest troszkę mniejszy, kolega miał 323ti - MALINOWA JAZDA :cool2:

...tylko BMW
Opublikowano
mmmmm sorry ale 12,7 sekund do 100 to raczej rakieta nie jest, trudno tu tez mówić ze auto jest dynamiczne zwłaszcza w nadwoziu Coupe :twisted:
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
mmmmm sorry ale 12,7 sekund do 100 to raczej rakieta nie jest, trudno tu tez mówić ze auto jest dynamiczne zwłaszcza w nadwoziu Coupe :twisted:

1. sam mowilem ze rakieta nie jest;)

2.co do przyspieszen do setki to co test to inaczej podaja od 11 do 12,5s ;)

Opublikowano

fura jest po dzwonie w przod ( brak listwy na błotniku + kierunki w roznych kolorach ), splukana woda zeby lepiej sie prezentowala :D nie polecam :nienie:

podobnie jak kilku kolegow wczesniej, namawiam na 318IS lub 320 R6 :cool2:

Opublikowano (edytowane)

Witam,

fajniutki, taki jak mój (mój lekko młodszy). Uwagi:

-zdjęcia słabej jakości więc uważałbym czy kolo czegoś nie ukrywa pod niską rozdzielczością.

-kup 1.8 (najmniej), 1.6 się męczy i jeśli masz troszkę cięższy but (ja mam ciężki) to spalanie będziesz miał jak w 2.5 (mój pali 14-16l w mieście na 100km i nic się z tym już nie da zrobić - słowa z autoryzowanego serwisu po podłączenia do kompa silnika w celu poprawienia map).

-nie kupuj samochodu bez klimy, to porażka.

-ciekawe co się stało z radiem, 99% niemiaszków nie zostawia sobie radia, więc raczej napewno kolo je sobie już wyjął (ciekawe czy za nie dopłate chce).

-poproś gościa o końcówkę VIN'a i sprawdź na http://www.realoem.com czy opis samochodu zgadza się z tym co jest w bazie OEM'ów.

-dolot jest inny niż u mnie, mam zupełnie inną puszkę filtra powietrza, ale może się czepiam i ten typ tak ma.

Pozdrawiam

Edytowane przez MasterK!ller
Opublikowano
Witam kolege.Zapytaj sie goscia gdzie mozna obejrzec autko bo jesli w miejscowosci KOZOW obok Zlotoryji to bym ci stanowczo odradzal ze wzgledu na to ze Sprzedajacy jest oszustem w sensie tym ze po przyjechaniu na miejsce i po ogledzinach auta bedziesz uciekal i ti jak najszybciej od tego parcha. :duh: Moj kolega kupil wlasnie BMW od tego kolezki i jak dotad zainwestowal w ten super wozek :norty: 4500zl a i tak jeszcze brakuje jej do stanu bdb :naughty:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano

Nie spodziewałem sie az tak duzego odzewu... wasze uwagi sa dla mnie bardzo cenne. Odpuszcze sobie ten samochod i poszukam czegos innego. Dzieki wszystkim za wielka pomoc

pozdrawiam encore

Opublikowano

Pierwsza mogła być uderzona w przód, lewa lampa jest zaparowana a grill chyba jest krzywo.

Co do drugiej to "tuning optyczny" może odstraszać, wskazuje to na styl jazdy i sposób obchodzenia się z autem.

Opublikowano
Ja osobiście szukałbym auta z Niemiec do opłat, jakoś do naszych krajowych nie mam zaufania. Prawdopodobieństwo kupna zadbanego egzemplarza krajowego jest po prostu małe. W Niemczech sa inne warunki drogowe, ludzie bardziej dbają o samochody ( no poza Turkami powiedzmy... :? ), nikt nie oszczędza na serwisie. Wydaje mi sie, że warto to przemyśleć. Compactik źle nie wygląda ale sprzedający chyba nie jest przekonany o bezwypadkowości samochodu.