Skocz do zawartości

m340i Tanzanite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak z ciekawości z całego okresu jakie masz średnie spalanie ?

• Odpowiedzi 65
  • Wyświetleń 10,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Wally91
    Wally91

Tuner wszystko ogarnął. Unlock, flasher + wysyłki DHL express 3,5k

• Wally91
    Wally91

Aktualizacja po latach. Samochód w moich rękach już 5 lat i jest to najdłuższy czas jaki spędziłem z jednym😉 Pierwotnie miałem w planach zmianę po 5 latach, ale jestem bardzo zadowolony i stwierdziłem

• Wally91
    Wally91

Tak, było zablokowane. Unlock femto. Różnica jest większa niż się spodziewałem😎 Mam pomiar od tunera, ale aż ciężko mi w niego uwierzyć 😉

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sekcja Środkowa w sensie wywaliłeś GPF i wstawiłeś proste rury czy z jakimś rezonatorem czy jeszcze coś innego?

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
46 minut temu, macste napisał(a):

Piękny wykres, wyniki super. Zero problemów, błędów, nic nie szarpie?

XHP skrzyni rzeczywiście zmienia bardzo szybkość jej pracy? Jak z płynnością w comfort?

W te 3,3s nie zabardzo wierzę ale z tym momentem i mocą realne 3.8s. I tak pięknie jak na sleepera. Na co dzień i tak parametr mało potrzebny ale te +160Nm w roboczym zakresie na pewno robi mega robotę...

Gratuluję.

Odpukać w niemalowane, ale wszystko jak na razie super. Jeżdżę głównie w sport indywidual z ustawieniami na comfort i z płynnością żadnych problemów nie zauważyłem. Skrzynia jest szybsza, ale największą różnicę czuję w elastyczności, dzięki momentowi w roboczym zakresie tak jak piszesz.

Odnośnie pomiaru to mówił mi że powtarzalne 3,7, a ten wynik to best bez procedury tylko z napiętej z hamulca, że niby wtedy można uzyskać lepszy😉 Dla mnie nie ma to większego znaczenia, liczy się to co pisałem wcześniej że zmiana przewyższyła moje oczekiwania😅

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, macste napisał(a):

W te 3,3s nie zabardzo wierzę ale z tym momentem i mocą realne 3.8s. I tak pięknie jak na sleepera. Na co dzień i tak parametr mało potrzebny ale te +160Nm w roboczym zakresie na pewno robi mega robotę...

Gratuluję.

Poniżej 4 to spokojnie zrobi wersja z bonusem z fabryki

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Woytas napisał(a):

Tak z ciekawości z całego okresu jakie masz średnie spalanie ?

Nawet jeszcze 500km nie przejechałem po modzie. Przy normalnej jeździe nie ma różnicy w spalaniu, przy zabawie w sport plusie zużycie jest większe niż było, ale raczej niewiele większe.

Godzinę temu, adiki napisał(a):

Sekcja Środkowa w sensie wywaliłeś GPF i wstawiłeś proste rury czy z jakimś rezonatorem czy jeszcze coś innego?

Wywalony gpf oraz zmiana fabrycznej x pipe na rzecz Y pipe

Modyfikacja od fabrycznego katalizatora kawałek za rozpórkę spodu

Opublikowano
2 godziny temu, adiki napisał(a):

Poniżej 4 to spokojnie zrobi wersja z bonusem z fabryki

To jest 0-60ph a nie 0-100 kmh, a to zauważalna różnica.

Poza tym Carwow robi "oszukane amerykańskie" pomiary z 1 foot rollout.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, Wally91 napisał(a):

Nawet jeszcze 500km nie przejechałem po modzie. Przy normalnej jeździe nie ma różnicy w spalaniu, przy zabawie w sport plusie zużycie jest większe niż było, ale raczej niewiele większe.

Wywalony gpf oraz zmiana fabrycznej x pipe na rzecz Y pipe

Modyfikacja od fabrycznego katalizatora kawałek za rozpórkę spodu

Jeździłeś już trochę po autostradzie? Jest zauważalny droning?

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, YogiPL napisał(a):

Czemu? Przecież z Dragy pomiar powinien być w miarę precyzyjny 🤔

W miarę jest 😀 3,3s to mają podrasowane do 600+ KM Emtrójki. Nie da się tego oszukać... 3.5s ma kolegi RS3 470KM (racebox). Wierz mi że to co robi RS3 przy starcie jest nie do podrobienia podobnie jak latanie po zakrętach. Imo najlepsze w miarę za rozsądne pieniądze auto "kierowcy" ostatnich lat...

Nie podoba mi się wykończenie środka, mały kufer, trochę gorsza skrzynia (kickdown) ale jeździ to fenomenalnie.

I nie waży gruuuubo ponad dwie tony jak nowe RS5... massacra.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
2 godziny temu, komoornik napisał(a):

To jest 0-60ph a nie 0-100 kmh, a to zauważalna różnica.

Poza tym Carwow robi "oszukane amerykańskie" pomiary z 1 foot rollout.

Dokładnie tak, nie mylić 0-100km/h z 0-60mph/h. Częsty błąd. Niby blisko a jednak... ok. 4km/h różnicy, często następny bieg itd... Poza tym auto na testy z dużym bonusem. Od dłuższego czasu podchodzę z dystansem do tych testów jak i do TV/YT...

Opublikowano
  • Autor
W dniu 31.03.2026 o 19:58, adiki napisał(a):

Jeździłeś już trochę po autostradzie? Jest zauważalny droning?

Niedużo, ale jeździłem. Jak na razie nic takiego nie zauważyłem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No ja właśnie cały czas rozkminiam jaką te modyfikacje wydechu zrobić po gwarancji tak żeby rodziny nie zamęczyć na autostradzie przy wyższych prędkościach. Wiele osób twierdzi że wyrzucenie GPF daje największy przyrost głośności i że to GPF najbardziej tłumi dźwięk. Ale w sumie bez przejechania się w czyimś samochodzie z konkretnym modem nie da się tego ocenić po filmikach z YouTube.

IMG_9513.jpg

Opublikowano
11 godzin temu, adiki napisał(a):

No ja właśnie cały czas rozkminiam jaką te modyfikacje wydechu zrobić po gwarancji tak żeby rodziny nie zamęczyć na autostradzie przy wyższych prędkościach. Wiele osób twierdzi że wyrzucenie GPF daje największy przyrost głośności i że to GPF najbardziej tłumi dźwięk. Ale w sumie bez przejechania się w czyimś samochodzie z konkretnym modem nie da się tego ocenić po filmikach z YouTube.

Sterowanie klapkami na pilota? Tanie rozwiązanie bo moim zdaniem jak jest ta klapa otwarta to dobrze brzmi. Wszystko kwestia kasy bo nowy aktywny wydech + sportowy katalizator to pewnie 20k minimum. GPF wywalisz z downpipe to można dowód stracić.

https://www.lcimotorsports.com/products/bmw-exhaust-valve-controller-single-valve?variant=51996701786478&country=PL&currency=PLN&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22788736727&utm_content=177559694610&utm_term=&gad_source=1&gad_campaignid=22788736727&gbraid=0AAAAA_dgXCixEymxBY_Fbd9WMlw5Hy-4K&gclid=CjwKCAjwhLPOBhBiEiwA8_wJHE2LbB_8GiG6FH1n9PjHTwWquICbfF-ef4tloiqXipISatFZmqDVFhoCDrwQAvD_BwE

Edytowane przez GrzegorzKo

Opublikowano

Ja się całkowicie podpisuję pod tym że wystarczy wymusić otwarcie klap i można się zdziwić że to auto z GPFem. A przynajmniej w cabrio jest pięknie, nawet na niższych obrotach jest fajnie basowo ale jednocześnie zupełnie to nie męczy.

A jak potrzeba ciszy to szybki powrót do ustawieni oem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

DP na pewno wsadzę na ten moment myślę o HJS 200CPSi to jest homologowaną część. Do tego myślałem jeszcze o wydechu końcowym remusa jest jeden w wersji Racing i drugi homologowany. Do obu wersji można wpiąć sterowanie klapami z pilota. No i na koniec na pewno program który też uwydatni dźwięk wydechu. Wydanie 20k na takiego moda to sama przyjemność ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jedyne zastanawiam się faktycznie czy jest sens ruszać końcowy wydech czy nie wsadzić mid pipe z rezonatorem. Akrapovic robi taki. Problem tylko jest taki że ciężko się dowiedzieć przed jak to wszystko będzie brzmieć i czy nie będzie męczyć

image.png

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak masz gpfa to dp nic nie da. Gpf zabija wszystko. Moze w cabrio z gpf, jakos brzmi na otwartych, w "normalnej" budzie nie absolutnie zadnej roznicy. Wycinalem ostatnio gpfa w m4 (zapchal sie na beton), auto dostalo pieknego dzwieku, tak jak na m4 przystalo, dzwieku z wydechu a nie tego sztucznego z glosnikow.