Davo76 Opublikowano 9 Maja 2022 Opublikowano 9 Maja 2022 Czyli nawet gdybym sam sobie wymienił to ich nie zakoduje żadnym bimmercodem czy btoolem bo tam takich funkcji serwisowych nie widziałem.
Zasłużeni forumowicze bbmw Opublikowano 10 Maja 2022 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 10 Maja 2022 Nie.
pietiagoras Opublikowano 10 Maja 2022 Opublikowano 10 Maja 2022 Panowie, padł mi tylny prawy amor (wyciek i brak tłumienia). I jest dramat z dostępnością: amorów tylnych z EDC do F11 nie ma w tej chwili dostępnych. Nie ma używek (ogłoszenie 1400zl - nieaktualne). Jedynie regeneracja za 1300 - po wysłaniu mojego amortyzatora na 2 tygodnie, rok gwarancji. Równie słaba opcja.ASO wyceniło wymianę na ok 8k (wraz z wymianą płynu hamulcowego), nie udało im sie dodzwonić do mnie, wiec mam anonimową wycenę w SMS. Info z działu części aso - nie ma, będą ale póki co nie ma.Kupiłem finalnie 1 szt. w Niemczech, ok 2500zł. Lewego sprzedawca z DE nie miał, w PL też nie. Ebay z Litwy? Chyba poczekam. Póki co wymienię to co padło.Gdzie wyście te amortyzatory dostali? To nagle biały kruk się zrobił…
Zasłużeni forumowicze luk_byd Opublikowano 11 Maja 2022 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 11 Maja 2022 Czyli nawet gdybym sam sobie wymienił to ich nie zakoduje żadnym bimmercodem czy btoolem bo tam takich funkcji serwisowych nie widziałem.e-sys - darmowy, bez loadera, aktyawcji itp to zrobi
Szwajcar 777 Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 W mojej F10 lekko popukuje lewy przedni amortyzator edc, kupiłem używany . Po wymianie pojawił się błąd EDCSVL Czujnik amortyzatora lewy przód 3.0.1. - nieprawidłowy sygnał . Nie udało się skasować tego błędu , lewy przód był napięty jak struna , mechanik zdemontował go i założył poprzedni . Czy trzeba to zakodować w aso i jakie są tego koszty ? Bo może ten używany , który kupiłem był dobry ? Poproszę o informacje i pomoc w temacie .
adrian_pt Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 Trzeba zakodować, ale niekoniecznie w ASO. ad®ian™
Szwajcar 777 Opublikowano 12 Maja 2022 Opublikowano 12 Maja 2022 W mojej F10 lekko popukuje lewy przedni amortyzator edc, kupiłem używany . Po wymianie pojawił się błąd EDCSVL Czujnik amortyzatora lewy przód 3.0.1. - nieprawidłowy sygnał . Nie udało się skasować tego błędu , lewy przód był napięty jak struna , mechanik zdemontował go i założył poprzedni . Czy trzeba to zakodować w aso i jakie są tego koszty ? Bo może ten używany , który kupiłem był dobry ? Poproszę o informacje i pomoc w temacie . Gdyby ktoś mógłby mi pomóc z tym zakodowaniem z Gdańska byłbym wdzięczny
Zasłużeni forumowicze cursor Opublikowano 13 Maja 2022 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 13 Maja 2022 W mojej F10 lekko popukuje lewy przedni amortyzator edc, kupiłem używany . Po wymianie pojawił się błąd EDCSVL Czujnik amortyzatora lewy przód 3.0.1. - nieprawidłowy sygnał . Nie udało się skasować tego błędu , lewy przód był napięty jak struna , mechanik zdemontował go i założył poprzedni . Czy trzeba to zakodować w aso i jakie są tego koszty ? Bo może ten używany , który kupiłem był dobry ? Poproszę o informacje i pomoc w temacie . Gdyby ktoś mógłby mi pomóc z tym zakodowaniem z Gdańska byłbym wdzięcznyElbląg:https://www.facebook.com/Bavariasgarage
Szwajcar 777 Opublikowano 13 Maja 2022 Opublikowano 13 Maja 2022 Dziękuję , skontaktowałem się z kolegami z Elbląga i dowiedziałem, że po wymianie amortyzatora czasami potrzebna jest tylko kalibracja wysokości natomiast gdy występuje błąd tak jak miało to miejsce w moim przypadku to amortyzator ma uszkodzony nastawnik . Dziękuję za pomoc kolego :handshake:
Mercek Opublikowano 14 Maja 2022 Opublikowano 14 Maja 2022 U mnie też wyskoczył błąd i nic nie było uszkodzone. Amory zakodowane, ustawione poziomowanie i jest dobrze.
Marcinos5 Opublikowano 13 Października 2023 Opublikowano 13 Października 2023 Ile tys km od nowosci wytrzymyja takie amortyzatory zawieszenia adaptacyjnego?
Zasłużeni forumowicze bbmw Opublikowano 13 Października 2023 Zasłużeni forumowicze Opublikowano 13 Października 2023 Zawsze po wymianie amortyzatorów trzeba je zakodować. U mnie tył był jak zabetonowany do czasu kodowania. wytrzymał 10 lat i 140tkm.
Marcinos5 Opublikowano 13 Października 2023 Opublikowano 13 Października 2023 6 godzin temu, bbmw napisał(a): Zawsze po wymianie amortyzatorów trzeba je zakodować. U mnie tył był jak zabetonowany do czasu kodowania. wytrzymał 10 lat i 140tkm.
Marcinos5 Opublikowano 13 Października 2023 Opublikowano 13 Października 2023 Tyl troche tanszy to mniej klopotu, a te z przodu taka sama zywotnosc maja czy mniej wytrzymuja?
Kolorusek Opublikowano 13 Października 2023 Opublikowano 13 Października 2023 U mnie prawie 300k i dalej oryginały
Marcinos5 Opublikowano 13 Października 2023 Opublikowano 13 Października 2023 Dziekuje za odp, to duzo mi obrazuje. Na jakim rozmiarze kol i profilu przejezdzily te 300tys i czy po polskich czy np niemieckich drogach?
jakubhab Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 U mnie rozciekł się lewy tył. Przebieg wtedy był około 185 000 kilometrów. Auto jeżdżone od nowości przeze mnie bez jakiegoś nadmiernego eksploatowania... Jak widać nie ma reguły
Mercek Opublikowano 26 Grudnia 2023 Opublikowano 26 Grudnia 2023 Tyły wymieniłem przy 210 tys, koszt 6000 w oryginale, po wymianie oczywiście trzeba zakodować. Przody mimo ju 240 tys wciąż są w porządku.
hudye90 Opublikowano 4 Czerwca 2024 Opublikowano 4 Czerwca 2024 U mnie też zaczął pocić się tylny amortyzator. Czy jeżeli kupię używkę to też będzie to trzeba kodować? Jest jakiś sposób aby sprawdzić uzywany amortyzator przed zakupem ? Gdzieś wyczytałem że Amortyzatory EDC nie zachowują się jak standardowe czyli wychodzą po wciśnięciu.
jakubhab Opublikowano 5 Czerwca 2024 Opublikowano 5 Czerwca 2024 Polecam regenerację Założony rok temu i nadal wszystko śmiga elegancko!
DarekHaj Opublikowano 11 Października 2024 Opublikowano 11 Października 2024 W dniu 5.06.2024 o 10:22, jakubhab napisał(a): Polecam regenerację Założony rok temu i nadal wszystko śmiga elegancko! @jakubhab a gdzie regenerowałeś i ile zapłaciłeś?
Rekomendowane odpowiedzi