Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, macste napisał(a):

99,9999% skóra 🙂 Gdyby już do Mki dawali plastik to by była massacra.

poczekaj , poczekaj , ze dwa latka 😛 i też będzie 😄 

• Haha 1
male-bmw-2.png
Opublikowano
20 godzin temu, macste napisał(a):

Jak produkcja była w lipcu to raczej plastik, w czerwcu była skóra. Taka sytuacja. Daj znać, 3mam kciuki za skórę 🙂

Odebrałem swoje 330xd... po przejechaniu kilku kilometrów kogo obchodzi czy poducha jest plastikowa ... ten silnik wynagradza wszelkie braki !

• Lubię to 2
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.09.2023 o 16:37, buntownik napisał(a):

Odebrałem swoje 330xd... po przejechaniu kilku kilometrów kogo obchodzi czy poducha jest plastikowa ... ten silnik wynagradza wszelkie braki !

Jakas galerie zaloz, malo kto kupuje 330d musisz mielic duzo km choc i tak bym wybral 40i ale to juz indywidualna kwestia i przyzwyczajenie... 

Edytowane przez wehyr
male-bmw-2.png
Opublikowano (edytowane)

IMG-20230921-WA0000.thumb.jpeg.61cc3e939f6f92768652085ac654303f.jpeg

52 minuty temu, wehyr napisał(a):

Jakas galerie zaloz, malo kto kupuje 330d musisz mielic duzo km choc i tak bym wybral 40i ale to juz indywidualna kwestia i przyzwyczajenie... 

Jestem mało ogarnięty jeśli chodzi o takie rzeczy jak galeria... może to przerosnąć moje możliwości. Lubię diesle z uwagi na moment oraz potencjał do rozwoju stage 1. Co do kilometrów to fakt robię raczej trasy. Diesel również byl tańszy w zakupie bazowo 62K pln taniej. By nie było oftopikowo powiem ze od złożenia zamówienia do odbioru upłynęło 4 miesiące beż 1 dnia.

Edytowane przez buntownik
Opublikowano
36 minut temu, buntownik napisał(a):

potencjał do rozwoju stage 1

W tym przypadku jednak turbo benzyny wygrywają.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.09.2023 o 16:37, buntownik napisał(a):

Kontynuujac temat plastikowej oslony poduszki powietrznej, to mam info z pierwszej reki, ze oczywiscie, koszty - jest znacznie taniej. Ale podobno skorzana oslona to tylko problemy, taka oslona wymaga wstepnego naciecia od spodu i nie zawsze poduszka sie rowno otwierala. A to juz powazny temat, podparty dodatkowo duzo tansza produkcja i efekt mamy w postaci zmian.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, karlos91 napisał(a):

Kontynuujac temat plastikowej oslony poduszki powietrznej, to mam info z pierwszej reki, ze oczywiscie, koszty - jest znacznie taniej. Ale podobno skorzana oslona to tylko problemy, taka oslona wymaga wstepnego naciecia od spodu i nie zawsze poduszka sie rowno otwierala. A to juz powazny temat, podparty dodatkowo duzo tansza produkcja i efekt mamy w postaci zmian.

wszystko podciągnął pod zmiany na bezpieczniejsze 😉 

male-bmw-2.png
Opublikowano

Gałkę od zmiany biegów też zmienili na knoba bo w razie wypadku łamała kolano... a wskazówki zastąpili ekranami bo rysowały oczy 🙂 Ehhhh

• Haha 3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, macste napisał(a):

Gałkę od zmiany biegów też zmienili na knoba bo w razie wypadku łamała kolano... a wskazówki zastąpili ekranami bo rysowały oczy 🙂 Ehhhh

i wydechy wykastrowali bo niszczyły słuch 😜 

• Haha 2
male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 21.09.2023 o 12:03, macste napisał(a):

99,9999% skóra 🙂 Gdyby już do Mki dawali plastik to by była massacra.

Do emki dają czarne boczki ze skaju jak nie bierzesz rozszerzonej skóry. Fotele masz np beżowe czy pomarańczowe a boczki czarne. Tak jest od LCI  wszesniej na boczkach byla skóra i to w kolorze tapicerki. 

Opublikowano

Byłem dziś na stronie BMW konkretnie w konfiguratorze. Na górze komunikat że cały czas są problemy z półprzewodnikami. Czy to faktycznie aktualne?

Opublikowano

Problemy nadal są, nie takie jak dwa lata temu ale nadal są... Jestem elektronikiem pracującym w branży i to jest proza dnia codziennego... W międzyczasie powstało dużo egzotycznych firm proponujących zamienniki układów scalonych (oczywiście nie tych najbardziej skomplikowanych), które często są dobrej jakości ale projekty mające na celu przystosowanie obecnie produkowanych podzespołów w automotiv potrafią trwać latami (walidacje,certyfikacje itd) tym bardziej jak podzespół ma wpływ na bezpieczeństwo... Na szczęście "nasza firma" na tym polu bardzo wysokie standardy co nie jest takie oczywiste w segmencie "premium".

Opublikowano

Powodów takiego czekania może być więcej niż brak polprzewodnikow. Ja sam i inni na forum z tego co czytam, mieliśmy wielokrotnie przesuwana date produkcji (akurat model 4) i nie było nigdy żadnych restrykcji czy próśb o usunięcie z configa tego czy owego. Wyglada to raczej na popyt większy niż możliwości produkcyjne (na pewno na elekrtyki sie tak dlugo nie czeka ? :)) i niski priorytet dla rynku polskiego.

Opublikowano

Dokładnie tak. W US dostaje się slot produkcyjny w tydzień. Często produkcja w miesiąc od zamówienia. Są dokładnie takie tematy na forach us gdzie ludzie opisują statusy... przykro.

Opublikowano
23 godziny temu, digitalDictator napisał(a):

Powodów takiego czekania może być więcej niż brak polprzewodnikow. Ja sam i inni na forum z tego co czytam, mieliśmy wielokrotnie przesuwana date produkcji (akurat model 4) i nie było nigdy żadnych restrykcji czy próśb o usunięcie z configa tego czy owego. Wyglada to raczej na popyt większy niż możliwości produkcyjne (na pewno na elekrtyki sie tak dlugo nie czeka ? 🙂) i niski priorytet dla rynku polskiego.

Wszystko zależy od silników. Ja zamówiłem samochód 23 mają i odebrałem 22 września.

Opublikowano
W dniu 8.10.2023 o 12:57, buntownik napisał(a):

Wszystko zależy od silników. Ja zamówiłem samochód 23 mają i odebrałem 22 września.

To akurat rekord polski biorąc pod uwagę transport z Mex min. 2mce. Masz status VIP w BMW Polska czy może dobrego handlowca kumpla? 😀

Opublikowano

Ja czekałem 18 miesięcy.... Kto chętny pobić? Chyba jestem rekordzistą. Choć słyszałem o seri 5 z tego samego salonu, że tam o 1 miesiąc mnie wyprzedził. Ale to nie potwierdzone info...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
37 minut temu, GDX4 napisał(a):

Ja czekałem 18 miesięcy.... Kto chętny pobić? Chyba jestem rekordzistą. Choć słyszałem o seri 5 z tego samego salonu, że tam o 1 miesiąc mnie wyprzedził. Ale to nie potwierdzone info...

pozostaje współczuć handlowca 😞

male-bmw-2.png
Opublikowano

Ten co przyjmował zamówienie zmienił w trakcie prace....

Dziwny czas.

Ale dzięki temu nie musiałem rezygnować z kamer, haka i dodatków wbiłem system HK.