Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja właśnie dałem za wygrana i stałem się właścicielem tego misia w drodze do Kleszczowa:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-ID6EMGZC.html

Detale po rozkodowaniu VINu. Ktoś zrezygnował z zamówienia z sierpnia 2021. Sporo drożej niż moja cena ale i konfig na wypasie. Jak już odbiorę to się pochwale. Trzeba było od razu z placu brać co spełnia warunki brzegowe a nie się pitolić prawie rok.

Konfig zbliżony do mojego Touringa, tylko cena taka bardziej z 2022 :-). To może moja też już stoi na wagonie do Kleszczowa?

Powiedzmy, ze cena może nie jest z 2021 ale tez nie z lipca 2022 ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja właśnie dałem za wygrana i stałem się właścicielem tego misia w drodze do Kleszczowa:

Detale po rozkodowaniu VINu. Ktoś zrezygnował z zamówienia z sierpnia 2021. Sporo drożej niż moja cena ale i konfig na wypasie. Jak już odbiorę to się pochwale. Trzeba było od razu z placu brać co spełnia warunki brzegowe a nie się pitolić prawie rok.

Konfig zbliżony do mojego Touringa, tylko cena taka bardziej z 2022 :-). To może moja też już stoi na wagonie do Kleszczowa?

Cena konkretna, w 21 za dodatkowe 20-30 tyś można było M3 przytulić, ale cóż takie czasy :?

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Udało Ci się bez problemu rozwiązać umowę z Bawaria?

Opublikowano

Jak odbiorę to podjade nowym rozwiązać. 2 miesiące temu nawet delikatnie sugerowali. Ten egzemplarz jak się wyprodukuje w końcu sprzedadzą w 2 dni z lepszym zyskiem. Nie będą robić problemu.

Opublikowano

Od początku wam mówiłem, że to dealerzy robią was w ciula. Jak jest porządny, to i całą prawdę ci powie, bez owijania w bawełnę, jak również dotrzyma warunków umowy.

Jak są oszuści, będą chcieli na tobie zarobić możliwe jak najwięcej.

Opublikowano

Jak odbiorę to podjade nowym rozwiązać. 2 miesiące temu nawet delikatnie sugerowali. Ten egzemplarz jak się wyprodukuje w końcu sprzedadzą w 2 dni z lepszym zyskiem. Nie będą robić problemu.

No to nie rezygnuj tylko trzymaj, i jak się wyprodukuje to może ktoś się zgodzi na cesję leasingu - po starej cenie to Ci dorzuci za taką możliwość :)

Opublikowano
Nie wiem czego oczekiwałeś po M340i ale według mnie ani X3 40d ani X3 40i nie są w stanie zastąpić G21. Wszystko gorzej, z wyjątkiem większego o 50l bagażnika.

Poczułem się wywołany do tablicy bo właśnie zamieniam g21 na x3 m40d. Jakość wykonania, przestronność, komfort, pakowność, łatwość wsiadania/wysiadania. X3 bije g21 na głowę.

Dopóki nie zamówiłem x3, byłem przekonani, że to g21 na większych kółkach, a to niestety inna klasa wykonania.

Miałem użyczenie X3 LCI 30i na weekend i w porównaniu do pre LCI lift zmienił dużo na korzyść. Gdybym potrzebował suva i chciał czekać kolejny rok na auto pewnie bym poszedł w małą „X5”

W wielkim skrócie zalety X3 - przestronność, komfort, pakowność, łatwość wsiadania/wysiadania = jednym słowem wygoda - OK, trudno się z tym nie zgodzić, to SUV.

Jakość wykonania? A co jest lepiej wykonane w X3, bo jak dla mnie to ten sam samochód - pod względem wykonania. Te same materiały, ta sama skóra, te same plastiki.

Opublikowano
Nie wiem czego oczekiwałeś po M340i ale według mnie ani X3 40d ani X3 40i nie są w stanie zastąpić G21. Wszystko gorzej, z wyjątkiem większego o 50l bagażnika.

Poczułem się wywołany do tablicy bo właśnie zamieniam g21 na x3 m40d. Jakość wykonania, przestronność, komfort, pakowność, łatwość wsiadania/wysiadania. X3 bije g21 na głowę.

Dopóki nie zamówiłem x3, byłem przekonani, że to g21 na większych kółkach, a to niestety inna klasa wykonania.

Miałem użyczenie X3 LCI 30i na weekend i w porównaniu do pre LCI lift zmienił dużo na korzyść. Gdybym potrzebował suva i chciał czekać kolejny rok na auto pewnie bym poszedł w małą „X5”

W wielkim skrócie zalety X3 - przestronność, komfort, pakowność, łatwość wsiadania/wysiadania = jednym słowem wygoda - OK, trudno się z tym nie zgodzić, to SUV.

Jakość wykonania? A co jest lepiej wykonane w X3, bo jak dla mnie to ten sam samochód - pod względem wykonania. Te same materiały, ta sama skóra, te same plastiki.

Zdecydowanie nie. Zacznij od porównania sobie drzwi.Potem góry deski, i frontu.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano

Dziś dostałem info, że auto jest już w Kleszczowie.

Ostatecznie potwierdzono mi też utrzymanie starej ceny, bez żadnego aneksu. Być może podsuną mi aneks przy odbiorze, nie wiem.

Oczywiście też jestem zwolennikiem wszystkiego na piśmie z podpisem, ale już kiedyś tu pisałem, że mam dość specyficzny układ, jako, że znam właścicieli salonu.

Tak czy siak, wszelkie sprawy leasingowe, ubezpieczeniowe w przyszłym tygodniu.

Jak tylko dojedzie do salonu, idzie na powłokę ceramiczną i oklejkę zderzaka.

I jak wszystko dobrze pójdzie to pod koniec lipca wyjeżdżam :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
No to gratulacje. W końcu się doczekałeś. Czekam na zdjęcia czerwonej strzały jak tylko odbierzesz.
Opublikowano

Mi też diler potwierdził ze utrzyma cenę auta, ale na papierze też nic nie mam, podobno mają potwierdzenie z BMW PL o utrzymaniu ceny jeżeli różnica nie wynosi więcej niż 5 %

Ale to też jest ich informacja nie oficjalna :)

Opublikowano
Mi też diler potwierdził ze utrzyma cenę auta, ale na papierze też nic nie mam, podobno mają potwierdzenie z BMW PL o utrzymaniu ceny jeżeli różnica nie wynosi więcej niż 5 %

Ale to też jest ich informacja nie oficjalna :)

To ciekawe co u mnie będzie, bo różnica ceny katalogowej to około 6% ;)

Opublikowano
ubezpieczeniowe w przyszłym tygodniu.

To samo u mnie. Mi wyliczyli ubezpieczenie z Warty 9200 zł brutto za rok. Oferta dealerska.

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

To samo u mnie. Mi wyliczyli ubezpieczenie z Warty 9200 zł brutto za rok. Oferta dealerska.

Napisz na priv może znajdę ci coś lepszego

Opublikowano

Jest biuletyn!

Ale bez business edition, a takową zamówilem, rabaty były kwotowe, duże, około 20%...

I nie wiedzą co , bo tego biuletyn nie ogarnia!

Dalej proszą czekać!

Opublikowano
U mnie różnica to ponad 40%... więc co wymyślą zobaczymy...

Porównujesz ceny katalogowe? Jak to możliwe, że aż tyle wyszło? Ja też miałem rabat business edition i dostałem informacje, że na poczatku przyszłego tygodnia ma się wyjaśnić co i jak z ceną. Auto już jest w Kleszczowie, więc jakąś decyzje będą musieli podjąć niedługo.

Opublikowano

Podwyżka 3tyś wrzesień, podwyżka 6tys luty, 20% rabatu

( business.ed.) No i teraz zmiana na Lci okolo 10tyś.

Opublikowano
Podwyżka 3tyś wrzesień, podwyżka 6tys luty, 20% rabatu

( business.ed.) No i teraz zmiana na Lci okolo 10tyś.

Ja zrozumiałem, że ten limit 5% o którym pisał mario2017 dotyczy tylko wzrostu ceny, bez uwzględniania rabatu. Ale nie ma co spekulować, niedługo pewnie wszystko się wyjaśni i oby pomyślnie dla nas :)

Opublikowano

Spodziewałem się 10k. 9200 było by nawet miłym zaskoczeniem. W sumie, to mój handlowiec mi mówił dziś, że zazwyczaj to koło 3% wartości, więc to 9 jest realne. :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Opublikowano

Spodziewałem się 10k. 9200 było by nawet miłym zaskoczeniem. W sumie, to mój handlowiec mi mówił dziś, że zazwyczaj to koło 3% wartości, więc to 9 jest realne. :-)

można zrobić poza dilerem, jak masz dobra Historie ubezpieczeniowa to potrafi i 2.2% wyjść :)

Zajmuje się ubezpieczeniami więc jak chcecie to podeślijcie na priv dane to wam przeliczę,

Możecie skorzystać z ubezpieczenia zewnętrznego naliczą was za to 200 zł netto

Opublikowano

Ostatecznie potwierdzono mi też utrzymanie starej ceny, bez żadnego aneksu. Być może podsuną mi aneks przy odbiorze, nie wiem.

Oczywiście też jestem zwolennikiem wszystkiego na piśmie z podpisem, ale już kiedyś tu pisałem, że mam dość specyficzny układ, jako, że znam właścicieli salonu.

Mój wczoraj kupiony kompulsywnie Zyzgzak tez dojechał i jest zamówiony transport do Wawy. Tez szacuje ze przed końcem lipca smigne.

Opublikowano

Mój wczoraj kupiony kompulsywnie Zyzgzak tez dojechał i jest zamówiony transport do Wawy. Tez szacuje ze przed końcem lipca smigne.

Wygląda na to, że nasze czerwone strzały będą pierwszymi M340 LCI w Warszawie i Poznaniu :-)

Opublikowano
Wygląda na to, że nasze czerwone strzały będą pierwszymi M340 LCI w Warszawie i Poznaniu :-)

Pany, jakie pakiety serwisowe bierzemy do M340i? Myślałem o "Pakiet Service Inclusive - 5 lat / 100.000km" za 4 tys. Ale czy warto? To jest pewnie wg tego jak komputer pokazuje czyli np. darmowa wymiana oleju przy 30 tys km. A i oczywiście olej pewnie jakiś longszajs z beczki zaleją? Czyli wyjdą 3 darmowe wymiany oleju. Tyle samo by pewnie wydał na wymianę oleju normalnie płacąc bez żadnego pakietu?

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D