Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ci co odbieracie już wersje LCI, mam do was prośbę: sprawdźcie czy komplet waszego zamówionego wyposażenia jest, czy może jednak wskoczyły jakieś restrykcje, np. już wspomniany kod 32x, czyli brak otwierania/zamykania klapy bagażnika gestem nogi.

Moje zamówienie F40 dziś wskoczyło do produkcji - po sprawdzeniu VINu również opcja 32X (przy opcji dostępu komfortowego i elektrycznej klapy bagażnika).

Z miłą chęcią usłyszę co Was Sprzedawcy o tym mówią - w stylu: "tak już będzie" bez wcześniejszej informacji, może jakaś akcja serwisowa, albo jakaś rekompensata?

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano
Ci co odbieracie już wersje LCI, mam do was prośbę: sprawdźcie czy komplet waszego zamówionego wyposażenia jest, czy może jednak wskoczyły jakieś restrykcje, np. już wspomniany kod 32x, czyli brak otwierania/zamykania klapy bagażnika gestem nogi.

Moje zamówienie F40 dziś wskoczyło do produkcji - po sprawdzeniu VINu również opcja 32X (przy opcji dostępu komfortowego i elektrycznej klapy bagażnika).

Z miłą chęcią usłyszę co Was Sprzedawcy o tym mówią - w stylu: "tak już będzie" bez wcześniejszej informacji, może jakaś akcja serwisowa, albo jakaś rekompensata?

w G30 produkcja 28.06 również 32x, szkoda bo w G20 mnóstwo razy z tego korzystałem.

Opublikowano (edytowane)
Autko odebrane, powiem Wam że dech w piersi zapiera. Wspaniała maszyna. Bądźcie wytrwali!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja w sumie czekam na M340i od pierwszego artykułu w prasie o tym modelu :-) Najpierw czekałem aż potwierdzą, że wyjdzie też w touringu. Dokładnie dwa lata temu testowałem już demo w BMW Smorawiński w Poznaniu. Potem był plan wzięcia dwulatka w leasing, ale jak się okazało, że czasy się tak po.ierdoliły, że dwulatki są w cenie, którą dostałem we wrześniu za nówkę z rabatem przestałem się zastanawiać :-) Następnie jedyne 10 miesięcy czekania i wreszcie auto wyprodukowane i to w wersji najnowszej, co przy wszystkich za i przeciw, jest jednak plusem :-)

Jeszcze tylko parę tygodni i odbiór i zacznę docieranie :-)

Edytowane przez Wookie71

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Autko odebrane, powiem Wam że dech w piersi zapiera. Wspaniała maszyna. Bądźcie wytrwali!

Ja w sumie czekam na M340i od pierwszego artykułu w prasie o tym modelu :-) Najpierw czekałem aż potwierdzą, że wyjdzie też w touringu. Dokłądnie dwa lata temu testowałem już demo w BMW Smorawiński w Poznaniu. Potem był plan wzięcia dwulatka w leasing, ale jak się okazało, że czasy się tak po.ierdoliły, że dwulatki są w cenie, którą dostałem we wrześniu za nówkę z rabatem przestałem się zastanawiać :-) Następnie jedyne 10 miesięcy czekania i areszcie auto wyprodukowane i to w wersji najnowszej, co przy wszystkich za i przeciw, jest jednak plusem :-)

Przy takim planowaniu to ci życia nie starczy na następne auto :D

Pamiętaj żyje się raz do odważnych świat należy.

A nie czekaj wibor 6.5 ;)

Opublikowano (edytowane)

Ja w sumie czekam na M340i od pierwszego artykułu w prasie o tym modelu :-) Najpierw czekałem aż potwierdzą, że wyjdzie też w touringu. Dokłądnie dwa lata temu testowałem już demo w BMW Smorawiński w Poznaniu. Potem był plan wzięcia dwulatka w leasing, ale jak się okazało, że czasy się tak po.ierdoliły, że dwulatki są w cenie, którą dostałem we wrześniu za nówkę z rabatem przestałem się zastanawiać :-) Następnie jedyne 10 miesięcy czekania i areszcie auto wyprodukowane i to w wersji najnowszej, co przy wszystkich za i przeciw, jest jednak plusem :-)

Przy takim planowaniu to ci życia nie starczy na następne auto :D

Pamiętaj żyje się raz do odważnych świat należy.

A nie czekaj wibor 6.5 ;)

Ten temat akurat nie może być lepiej ogarnięty, mam leasing klepnięty we wrześniu na stałej stopie :-)

A co do wyboru M340, to to auto nadal nie ma konkurencji, bo i S4 i MB 43AMG dostają od niej wciry na każdym polu :-) Innych marek nie liczę, bo te dostają nawet od mojej obecnej 330xd "zmodzonej" na 305KM :-) Oczywiście mówimy o kategorii estate wagon, bo tylko taka mnie póki co interesuje, jako daily. :-) Wiadomo, że jest już M3 Touring, ale M3 to jednak koszty x 3, a M340 po mapowaniu będzie niewiele słabsza w normalnych kosztach :-)

Edytowane przez Wookie71

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Opublikowano
Czy w numerze VIN widać z czy auto jest LCI?

A nie dostałeś od dilera linku z filmikiem i zdjęciami Twojego egzemplarza? Będziesz wszystko wiedział.

Dla przykładu: https://webfrontend.evecp.bmw.cloud/f23335e

Opublikowano
Zewnętrzne wygląda jak prelci. Wewnętrznie jak LCI :-) mam tylko VIN.

To może będzie jakaś przejściówka :)

A datę produkcji jaka masz?

Opublikowano

Popatrzyłem na specyfikacje z zamówienia i na mój VIN. Wygląda na to że znaki 4-7 to jest kod modelu, który się zmienił dla LCI.

W przypadku G20 318i jest to 21FF dla LCI i 71DY dla pre-LCI. W specyfikacji jest to kod, który występuje przy nazwie modelu.

Opublikowano

Popatrzyłem na specyfikacje z zamówienia i na mój VIN. Wygląda na to że znaki 4-7 to jest kod modelu, który się zmienił dla LCI.

W przypadku G20 318i jest to 21FF dla LCI i 71DY dla pre-LCI. W specyfikacji jest to kod, który występuje przy nazwie modelu.

Mam preLCI i to się potwierdza mam w VIN 71DY

Opublikowano
VIN WBA51FFxxxxx

G20 320i

Code / Type G20 (MUE) / 51FF

Production Date 2022-06-29

Wygląda na to że to już LCI bo 5 to pewnie silnik 320. najlepiej jak ktoś z kolegów kto w tym roku odebrał 320i pre LCI podał by cyfry 4-7 z VIN

Opublikowano
Ja mam ta sama datę produkcji ale kod w vin 21ff

Czyli wygląda że masz 318i LCI. A jaki kod ma 320i? Ja czekam na 320i.

Opublikowano
Do konca ubiegłego tygodnia, miał być wysłany biuletyn do salonów odnośnie cen, ale jak śmiem się domyślić pewnie nic nie dostali :)

Twoja chyba powinna mieć odbiór na dniach? Wiadomo gdzie jest ?

Opublikowano
Do konca ubiegłego tygodnia, miał być wysłany biuletyn do salonów odnośnie cen, ale jak śmiem się domyślić pewnie nic nie dostali :)

Twoja chyba powinna mieć odbiór na dniach? Wiadomo gdzie jest ?

Wiadomość od mojego handlowca z piątku to ze auto powinno do tego piątku być już w salonie :)

Pytanie o cene, odpowiedz czekamy cały czas na biuletyn :)

Patologia