Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
102 to to samo co 111 ALE dla samochodów w kolorze Individual.

111 to status dla samochodów w lakierze standardowym a 102 dla lakierów Individual.

Raczej nie, bo mam M340i w kolorze individual (aventurine red) i mam 111 :-) Być może dotyczy to innych elementów individual, bo sam lakier individual rzekomo żadnych opóźnień nie generuje, jest nakładany w tej samej fabryce. Gorzej, jeśli są to skóry individual lub inne elementy, bo wtedy są produkowane gdzie indziej i pewnie tego dotyczy 102.

Jak widać, w liście statusów, którą przekleiłem:

Przy 102 zlecenie specjalne jest wysłane do centrali, ale nie jest jeszcze potwierdzone i nie jest zaplanowane.

Przy 111 zlecenie jest wysłane do centrali i wydajność (możliwość wyprodukowania) i data jest potwierdzona. (aczkolwiek, jak pisałem wyżej i tak ją przesuwają)

Także oby te nasze pociski jak najszybciej dostały 150, bo to dopiero światełko w tunelu :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano

Kumam :)

U mnie z Individual jest lakier (Zanzibar II) i panel deski rozdzielczej pokryty skórą Individual.

Póki co cieszę się ze 102 bo składałem zamówienie dosłownie 2-3 dni przed informacją do dealerów że mają zakaz zamawiania już preLCI :P

Nie wiem skąd ale dealer twierdzi że mają informację o produkcji na maj (oczywiście status tego nie potwierdza)

Opublikowano
chciałem doposażyć auto w Maschinengewehr ale ta opcja jest w restrykcjach [ możemy sobie żartować ale prawda jest taka ,że sytuacja u wschodnich sąsiadów jest do d...]
Opublikowano
wczoraj byłem w m-cars Kraków - tam mają 340i kombi w produkcji - w bogatej opcjoi (ktoś zrezygnował i parę dni po rezygnacji weszło do produkcji). Na dzisiaj - jeszcze coś można zmienić w w konfiguracji -kolor lakieru, rodzaj skóry na fotelach ). Sam nie jestem zainteresowany,(nie chcę kombi) ale informuję, może ktoś się zainteresuje. Osoba w salonie - Łukasz Kościuk
Opublikowano

Ja czekam na produkcje już prawie rok. Zamówienie początkiem kwietnia 2021… planowo na sierpień 2021, przez monet listopad, potem wrzesień aż ostatecznie spadł na 2022. Możliwe ze w kwietniu wejdzie….

Jak przesuną za daleko i będzie produkcja po liftingu to w miejsce BMW wejdzie kia, albo nowy raptor…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
wczoraj byłem w m-cars Kraków - tam mają 340i kombi w produkcji - w bogatej opcjoi (ktoś zrezygnował i parę dni po rezygnacji weszło do produkcji). Na dzisiaj - jeszcze coś można zmienić w w konfiguracji -kolor lakieru, rodzaj skóry na fotelach ). Sam nie jestem zainteresowany,(nie chcę kombi) ale informuję, może ktoś się zainteresuje. Osoba w salonie - Łukasz Kościuk

Jeśli coś można zmienić tzn że nie weszła jeszcze do produkcji. Pewnie ma zaplanowany tydzień, ale grzebanie w takiej konfiguracji może spowodować że auto wypadnie z kolejki.

Opublikowano
Ja czekam na produkcje już prawie rok. Zamówienie początkiem kwietnia 2021… planowo na sierpień 2021, przez monet listopad, potem wrzesień aż ostatecznie spadł na 2022. Możliwe ze w kwietniu wejdzie….

Jak przesuną za daleko i będzie produkcja po liftingu to w miejsce BMW wejdzie kia, albo nowy raptor…

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jestem dokładnie w takiej samej sytuacji. I szczerze szlag mnie trafia jak czytam że ktoś zamówił w lutym 22 i juz ma wyznaczoną date.Co to BMW odpi....la ?

BMW M-Cars Kraków.

Opublikowano
Jeśli to komuś pomoże to dziś otrzymałem info ze "aktywny tempomat" zostanie produkowany dopiero w trzecim kwartale czyli od lipca - chodzi o 330i. Ja mam termin na początek kwietnia i albo rezygnuje albo czekam...sam nie wiem co robić :mad2: nic w zamówieniu nie mam z tzw restrykcji: bez HK, HUDA, gestów, zamówienie z października.
Opublikowano
Czy ktoś z Was ma dokładniejsze info czy jak teraz zamówię g21 to będzie jeszcze pre lci ? Bo rózni dealerzy różnie mówią ...
Opublikowano
Czy ktoś z Was ma dokładniejsze info czy jak teraz zamówię g21 to będzie jeszcze pre lci ? Bo rózni dealerzy różnie mówią ...

Ktoś na forum już pisał, że dostał informacje od dilera (potwierdzone przez innych) - przestali zbierać już zamówienia na serię 3 przedliftową.

Opublikowano
Jeśli to komuś pomoże to dziś otrzymałem info ze "aktywny tempomat" zostanie produkowany dopiero w trzecim kwartale czyli od lipca - chodzi o 330i. Ja mam termin na początek kwietnia i albo rezygnuje albo czekam...sam nie wiem co robić :mad2: nic w zamówieniu nie mam z tzw restrykcji: bez HK, HUDA, gestów, zamówienie z października.

Czyli, jeśli dobrze kojarzę, termin pokrywa się z wprowadzeniem LCI (według niektórych źródeł).

Opublikowano
lepiej żeby to szybko odblokowali, bo to będzie znaczyło że jest koniec wojny i Putin wyemigrował na Marsa

Nie odblokują i ta wojna się nie skończy póki ktoś nie zabije Putina. Tego nam potrzeba bo wygląda na to, że ten chory człowiek nie ustąpi. Ewentualnie jeszcze deportowanie wszystkich bogatych Rosjan z każdego miejsca na ziemi z powrotem do Rosji. Tutaj wojna a gdzie indziej bogate dzieci oligarchów rosyjskich się bawią na jachtach i wyspach, studiują za granicą itp. A paszoł won do swojego bydła do Rosji. To by ich zabolało. Ruscy na SWIFT-a mają wyrąbane. Już dawno temu testowali odłączenie go w całym kraju razem z internetem itp.

Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano

Dzisiaj auto miało wejść w końcu na produkcję ale wypadło na status 105 przez elektryczną klapę bagażnika :(

Ponoć już z tym miało nie być problemów . Status 112 miałem od prawie 2 tygodni i na moją konfigurację nie miało być już żadnych restrykcji, a tu się okazuje że w ostatni dzień wypada z produkcji przez tą klapę bagażnika .

Opublikowano
Dzisiaj auto miało wejść w końcu na produkcję ale wypadło na status 105 przez elektryczną klapę bagażnika :(

Jak zamawiałem w styczniu to tez chciałem ją wziąć, ale od razu usłyszałem, że klapa jest na restrykcji i nie wiadomo kiedy się pojawi :/

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

Ponoć już z tym miało nie być problemów . Status 112 miałem od prawie 2 tygodni i na moją konfigurację nie miało być już żadnych restrykcji, a tu się okazuje że w ostatni dzień wypada z produkcji przez tą klapę bagażnika .

Ktoś tu informował, że klapa jest na restrykcjach do 13 tygodnia, mój dealer przekazał mi podobną informację (też mam klapę i czekam na termin).

Opublikowano

Moja szanowna małżonka w końcu znalazła chwilę, żeby napisać do dealera :roll: i lekkie zaskoczenie:

"Pani auto o numerach VIN **** właśnie zaczęło się produkować. W ciągu miesiąca powinienem je mieć w salonie"

G21 320i zamówione 30.09.2021

Opublikowano
Moja szanowna małżonka w końcu znalazła chwilę, żeby napisać do dealera :roll: i lekkie zaskoczenie:

"Pani auto o numerach VIN **** właśnie zaczęło się produkować. W ciągu miesiąca powinienem je mieć w salonie"

G21 320i zamówione 30.09.2021

Myślę że szybciej je będziecie mieli.

Mój zjechał 22-23 stycznia z taśmy (ok tygodnia był na produkcji) a 31 już był odebrany.

Opublikowano

https://money.usnews.com/investing/news/articles/2022-03-01/bmw-halts-export-of-cars-to-russia-expects-production-interruptions

FRANKFURT (Reuters) – Niemiecki producent samochodów BMW poinformował we wtorek, że wstrzymał eksport samochodów do Rosji i wstrzymał tam produkcję na miejscu.

Firma poinformowała również, że spodziewa się przerwania produkcji z powodu wąskich gardeł w dostawach.

„Ze względu na obecną sytuację geopolityczną wstrzymujemy naszą lokalną produkcję w Rosji i eksportujemy na rynek rosyjski” – powiedział BMW w oświadczeniu.

(Raportowanie Toma Simsa; Edytowanie przez Chrisa Reese'a)