Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja na swoje 3er czekam od grudnia 2020 i nadal nic nie wiadomo. Znalazłem więc wyjście awaryjne i zamówiłem w ostatnim tygodniu maja Audi. Wezmę to, co wyprodukuje się wcześniej. BMW nie ma jeszcze nawet ustalonej daty produkcji, a Audi ma być wyprodukowane pod koniec czerwca z odbiorem w połowie lipca. Zobaczymy czy tak będzie.

To dealer strasznie leci w kulki. Coś jest nie tak. Ja zamowilem w marcu i produkcje mam za tydzień.

Produkcję masz mieć za tydzień, a to w tych czasach wielka różnica. Jak będziesz miał status 150 to wtedy możesz odetchnąć z ulgą że naprawdę się wyprodukuje. Tak to wszystko jest tylko wróżenie bo przecież wielu z nasz to już miało też mieć produkcje .....

Opublikowano

Ja na swoje 3er czekam od grudnia 2020 i nadal nic nie wiadomo. Znalazłem więc wyjście awaryjne i zamówiłem w ostatnim tygodniu maja Audi. Wezmę to, co wyprodukuje się wcześniej. BMW nie ma jeszcze nawet ustalonej daty produkcji, a Audi ma być wyprodukowane pod koniec czerwca z odbiorem w połowie lipca. Zobaczymy czy tak będzie.

To dealer strasznie leci w kulki. Coś jest nie tak. Ja zamowilem w marcu i produkcje mam za tydzień.

Produkcję masz mieć za tydzień, a to w tych czasach wielka różnica. Jak będziesz miał status 150 to wtedy możesz odetchnąć z ulgą że naprawdę się wyprodukuje. Tak to wszystko jest tylko wróżenie bo przecież wielu z nasz to już miało też mieć produkcje .....

Mam status 150 oczywiście, inaczej bym nie pisał tego z takim przekonaniem :wink:

Opublikowano
Ja własnie po 6 miesiącach czekania (auto zamówione początkiem stycznia) dowiedziałem się, że slot produkcyjny jet na lipiec i powinienem dostac rowniez VIN. Z ciekawostek powiedziano mi że auto będzie bez ładowania indukcyjnego - podobno zdaniem sprzedawcy BMW wycofuje opcje ladowania bo musza nad tym rozwiazaniem popracowac. Ma ktos podobny przypadek? I czy będzie w zwiazku z tym bezprzewodowy Apple Car Play?

Niestety tak. Zamowienie koniec grudnia, potem marzec status 111 i potwierdzona produkcja na 17 tydzień. Później to już masakra, zwłaszcza komunikacyjna.

Pierwsze poszły lędźwie, potem po eskalacji w salonie, komunikat, że przesuniecie produkcji na lipec powinno załatwić większość problemów, oprócz lędźwi u pasażera. Dwa tygodnie później info, że trzeba dodać otwieranie bagażnika nogą :shock: (kawa i WZetka obowiązkowe jak widać), ale wylatuje indukcja. Na mailu mam, ze mimo tego AppleCar Play zostaje bezprzewodowy. Kłopot mogę też mieć z utrzymaniem System Asystujący Kierowcy Professional, bo nie mają tempomatu aktywnego.

Obecnie poprosiłem grzecznie o jasną i konkretną ofertę, co mogę mieć, czego nie i jakie warunki finansowe dostanę, z uwzględnieniem rabatu wynikającego z umowy zamówienie (auto miało byc wydane do 30.03.2021).

... i czekam, bo musza dostac info z centralą. :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zamówiłem 6 kwietnia, dostałem info w miniony piątek, że przekazane do produkcji i odbiór zgodnie z planem końcem lipca.

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Moje G20 zamówione w styczniu, w końcu wyprodukowane i jedzie do PL.

Sprawdziłem VIN i wygląda na to, że jest zarówno eletryczne sterowanie klapy bagażnika, jak i ładowarka indukcyjna.

Opublikowano

Sprawdziłem VIN i wygląda na to, że jest zarówno eletryczne sterowanie klapy bagażnika, jak i ładowarka indukcyjna.

Ile czasu minęło odkąd dostałeś VIN do momentu kiedy mogłeś go rozkodować?

Opublikowano

3 dni u mnie

Opublikowano

3 dni u mnie

Dostałem VIN od handlowca 13 dni temu i dalej żaden dekoder ani nawet ETK nie pokazuje o nim żadnych informacji poza modelem i datą produkcji 05.29.2021...

Opublikowano
Miałem podobnie (data produkcji 29.05), ale udało się rozkodować wczoraj dzięki uprzejmości kolegi michal2-4. Wg VIN nie mam podparcia ledzwiowego ani HK.
Opublikowano

Dostałem VIN od handlowca 13 dni temu i dalej żaden dekoder ani nawet ETK nie pokazuje o nim żadnych informacji poza modelem i datą produkcji 05.29.2021...

U mnie dokładnie to samo :D. 27.05 dostałem VIN i na razie cisza, status chyba nadal 150. Czekam

Opublikowano

U mnie dokladnie tak samo. Tez ta data produkcji. Tez mam VIN. Tez After Sales ani dekodery nie sa w stanie rozkodowac wyposazenia.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Sprawdzałem dzisiaj kilka VINów od Was i tylko jednemu koledze się rozkodował, niestety okradli go z lędźwi i HK :(
Opublikowano
Sprawdzałem dzisiaj kilka VINów od Was i tylko jednemu koledze się rozkodował, niestety okradli go z lędźwi i HK :(

Przy jakim silniku tak okradli?

Opublikowano

Lędźwie jakoś przeżyję, ale szkoda byłoby mi harmanów (m340i here)

Opublikowano

W czerwcu Harman pozostaje w przypadku M340. Wypada natomiast we wszystkich silnikach nizej.

Co do ledzwi - obstawiam, ze kolega z 20i zamawial po prostu jeszcze w czasach, kiedy nie bylo ledzwi za 700 zl w konfiguratorze, to znaczy, kiedy teoretycznie mialy z fabryki wyjechac ledzwie w obu fotelach. Natomiast te samochody, ktore maja na liscie rezygnację z dodatkowych funkcjonalnosci fotela pasazera, wg mnie beda mialy ledzwie tylko u kierowcy, zgodnie z zamowieniem.

Opublikowano

W czerwcu Harman pozostaje w przypadku M340. Wypada natomiast we wszystkich silnikach nizej.

Co do ledzwi - obstawiam, ze kolega z 20i zamawial po prostu jeszcze w czasach, kiedy nie bylo ledzwi za 700 zl w konfiguratorze, to znaczy, kiedy teoretycznie mialy z fabryki wyjechac ledzwie w obu fotelach. Natomiast te samochody, ktore maja na liscie rezygnację z dodatkowych funkcjonalnosci fotela pasazera, wg mnie beda mialy ledzwie tylko u kierowcy, zgodnie z zamowieniem.

Coś się zmieniło w tym zakresie?

Handlowiec na początku maja mnie informował że HK wraca do produkcji od egzemplarzy przewidzianych na lipiec.

Opublikowano

VIN w ETK wreszcie widoczny, wygląda na to, że auto się wyprodukowało.

Czy ktoś może potwierdzić, że kod 048Z oznacza brak regulacji boczków tylko w fotelu pasażera? Lędźwi nie zamawiałem.

Dodatkowo mam na liście kod 032X, czy ktoś może powiedzieć co to oznacza? Gdzieś na bimmpost pisali, że to brak automatycznego otwierania bagażnika nogą. O tym mój handlowiec nie wspominał.. ;)

Opublikowano

Czy ktoś może potwierdzić, że kod 048Z oznacza brak regulacji boczków tylko w fotelu pasażera? Lędźwi nie zamawiałem.

Dodatkowo mam na liście kod 032X, czy ktoś może powiedzieć co to oznacza? Gdzieś na bimmpost pisali, że to brak automatycznego otwierania bagażnika nogą. O tym mój handlowiec nie wspominał.. ;)

Tylko pogratulować. Z kiedy zamówienie ?

Opublikowano

Tylko pogratulować. Z kiedy zamówienie ?

Zamówienie złożone pod koniec grudnia 2020, ale uzgodniony termin odbioru połowa maja 2021. Tak więc jakieś 1.5 miesiąca opóźnienia.

Opublikowano

Ja miałem Kod 048Z i mogę potwierdzić że brak regulacji boczków u pasażera.