Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ale za to potrafi „obnizyc temperature po stronie pasazera o jeden stopien” ;) - chociaz tyle ;)
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Trochę się zakręciłem z Android Auto

Czy do działania Android Auto jest konieczna opcja ładowania bezprzewodowego telefonu?

Opublikowano
Nie, a dlaczego miałaby być :)

Moze koledze chodzilo o to, ze AA i CP sa dostepne tylko w pakiecie z bezprzewodowa ladowarka, skadinad doskonalym rozwiazaniem.

Opublikowano

Panowie/Panie,

Odnośnie wybierania głosowego.. ;) może to co napiszę już było ale być może komuś pomoże.

Jeżeli przytrzymam przycisk mikrofonu na kierownicy przez około 3 sekund otwiera się asystent googla w telefonie z androidem (jeżeli oczywiście mamy połączony przez bluetooth;) ).

Mogę dzięki temu wybierać połączenia, odczytywać i pisać sms, sterować muzyką przez spotify itp. Jak dla mnie połowa sukcesu odnośnie wybierania głosowego ;)

Jedno kliknięcie łączy z asystentem głosowym bmw, przytrzymanie z asystentem głosowym googla w tel. Dodatkowo polecam przełączyć się na język angielski ;) wybieranie głosowe działa w miarę ok.

Być może komuś pomogłem ;);)

Czekam dalej na AA w G05 .... ;(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagle zaczał dzialac u mnie AA. Aktualizowali mi soft 31.07 i nic sie nie zadziało. Po 2 tygodniach pojawil sie AA. :roll:
Opublikowano
Nagle zaczał dzialac u mnie AA. Aktualizowali mi soft 31.07 i nic sie nie zadziało. Po 2 tygodniach pojawil sie AA. :roll:

update za free? / zglaszales jakis problem? / platny upgrade?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

update za free? / zglaszales jakis problem? / platny upgrade?

Zgłosilem, że telefon nie zawsze łaczy sie prawidłowo i żeby wgrali mi soft nowy. Poza tym powiedzialem ze licze na AA bo przeciez miał byc juz rok temu. Wgrali nowy soft i powiedzieli ze mieli juz wczesniej jakas X7 w ktorej zaczeło AA dzialac po 24 godzinach. U mnie trwalo to 2 tygodnie.

Opublikowano (edytowane)
Samochody mają moduł WiFi i bez ładowania indukcyjnego. Np moj ma :)

Co to za bezprzewodowy AA jak musisz kabelkiem podłączyć telefon do zasilania. :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez darekas
Opublikowano
Czy te aktualizacje co lecą z automatu lub te, które można wywołać. Dotyczą tylko systemu nawigacji i mediów. Czy to leci cały soft do modułów?
Opublikowano

Co to za bezprzewodowy AA jak musisz kabelkiem podłączyć telefon do zasilania. :lol: :lol: :lol:

Nie ma możliwości podłączenia kabelkiem. Jest bezprzewodowo w każdym modelu bo każdy ma moduł WiFi niezależnie od ładowania bezprzewodowego.

Opublikowano

Nie ma możliwości podłączenia kabelkiem. Jest bezprzewodowo w każdym modelu bo każdy ma moduł WiFi niezależnie od ładowania bezprzewodowego.

Nie o tym pisałem.

WiFi telefonu a nawet cały telefon nie będzie działać jak nie będzie zasilania czyli jak bateria telefonu się rozładuje

Opublikowano
Czy te aktualizacje co lecą z automatu lub te, które można wywołać. Dotyczą tylko systemu nawigacji i mediów. Czy to leci cały soft do modułów?

To jest aktualizacja dla systemu operacyjnego calego auta.

Update dla navi to 30 GB danych, wiec warto sciagnac sobie po wifi do telefonu i dopiero „dograc” jak bedziesz podlaczony do samochodu.

Opublikowano

To jest aktualizacja dla systemu operacyjnego calego auta.

Update dla navi to 30 GB danych, wiec warto sciagnac sobie po wifi do telefonu i dopiero „dograc” jak bedziesz podlaczony do samochodu.

chyba miales na mysli pendrive?

Opublikowano

Info z dzisiaj od Auto Fus w Warszawie na Ostrobramskiej

Nowa wersja oprogramowania z Android Auto jest u nich dostępna, aktualizację robią bezpłatnie, procedura trwa ok 4h

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak bezpłatnie z dobroci serca? To nie w stylu BMW :D

Wystarczy powiedzieć, że "chcę mieć AA"?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dziś zostawiłem samochód w serwisie akcja serwisowa . Powiedziałem że tel się rozłącza mają wgrać nowe oprogramowanie 7.2020 pytam jest tam android auto oni że do BMW jeszcze nie ma :).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś zostawiłem samochód w serwisie akcja serwisowa . Powiedziałem że tel się rozłącza mają wgrać nowe oprogramowanie 7.2020 pytam jest tam android auto oni że do BMW jeszcze nie ma :).

Po prostu nie wiedza. Na infolinii connected drive tez mi mowiono ze AA bedzie pod koniec roku i mocno byli zdziwieni jak im powiedziałem ze juz mam.

Opublikowano

Jak bym ją tam pracował to bym wiedział .

Mówię na serwisie że na forum pisza ze maja oktywne po aktualizacji a oni mi na to że mam nie czytaj bo ludzie kłamią :). Jutro odbieram to będę wiedział czy się aktywowało .