Skocz do zawartości

Android Auto - 07/2020.25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wejdź:

- Połączenia

- WiFi

Prawy górny róg "Zaawansowane"

Włącz: "Przełącz na dane komórkowe"

• Odpowiedzi 117
  • Wyświetleń 20 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wejdź:

- Połączenia

- WiFi

Teraz nie jestem pewien bo różne rzeczy próbowałem przestawiać i to również nie działało

Właśnie sprawdziłem mam taką opcję włączoną.

Niestety to nie to

Opublikowano
Wejdź:

- Połączenia

- WiFi

Teraz nie jestem pewien bo różne rzeczy próbowałem przestawiać i to również nie działało

Niestety to nie to

Wejdź na ustawienia WiFi i wybierz sieć WiFi Twojego auta i daj „zapomnij sieć”, by telefon nie łączył się automatycznie z samochodem.

Opublikowano
Wejdź:

- Połączenia

- WiFi

Niestety to nie to

Wejdź na ustawienia WiFi i wybierz sieć WiFi Twojego auta i daj „zapomnij sieć”, by telefon nie łączył się automatycznie z samochodem.

A później spróbować ustanowić nowe połączenie z Wi-FI auta, czy tak?

Opublikowano

A później spróbować ustanowić nowe połączenie z Wi-FI auta, czy tak?

Nie, musi być Bluetooth włączony i komórka sama powinna podłączyć się do auta, a jeśli będziesz miał włączone WiFi, to komórka powinna automatycznie się sparować z autem i android auto się podłączy. Tak jest w przypadku CarPlay z iPhonem, więc pewnie jest podobnie.

Opublikowano

Nie, musi być Bluetooth włączony i komórka sama powinna podłączyć się do auta, a jeśli będziesz miał włączone WiFi, to komórka powinna automatycznie się sparować z autem i android auto się podłączy. Tak jest w przypadku CarPlay z iPhonem, więc pewnie jest podobnie.

Tak dokładnie tak jest u mnie.

Do tej pory było tak. Wsiadam do auta z telefonem, który ma włączony Bleutooth. Telefon od razu łączy się autem i samodzielnie uruchamia się Wi-Fi w telefonie.

Po uruchomieniu Wi-Fi uruchamia się Android Auto na telefonie i w aucie.

Ale nie mogę korzystać z Google Maps albo Spotify bo nie mam połączenia w LTE telefonu.

Do tej pory nigdy ręcznie nie uruchomiałem Wi-Fi w telefonie działo się to automatycznie po nawiązaniu połączenia przez Bluetooth telefonu z autem.

Android Auto też bez żadnych problemów uruchamia się w aucie ale nie mogę z niego korzystać bo auto nie ma połączenia z LTE telefonu.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Pamiętam, że też przez moment ten problem występował u mnie. Ale już nie wiem co pomogło.

Zdaje się, że usuwałem parowanie zarówno z telefonu jak i samochodu i robiłem od nowa.

Niestety nie przypominam sobie co dokładnie robiłem :(

Opublikowano

Dziękuje Stavage pomogło "zapomnij sieć" i nowe uruchomienie Android Auto

W sumie nic się nie zmieniło nadal Wi-FI auta pokazuje połączenie bez internetu ale ale tym razem jest LTE z telefonu i wszystko działa

Opublikowano
Dziękuje Stavage pomogło "zapomnij sieć" i nowe uruchomienie Android Auto

W sumie nic się nie zmieniło nadal Wi-FI auta pokazuje połączenie bez internetu ale ale tym razem jest LTE z telefonu i wszystko działa

:)

Niedawno kupiłem przenośny router i mam kartę SIM z ogromną ilością danych. Ciekawy jestem, jak podłączę telefon do tego routera, będę ciągnął dane i zrobię WiFi z routera dla pasażerów, to czy będzie działać CarPlay. :roll:

W sumie nie chce mi się kombinować i wykupiłbym abonament od BMW, ale tam są śmieszne ilości danych do wykorzystania, a potem trzeba ciagle dokupować dane. To kompletnie bez sensu. :duh:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, nie mogę sobie poradzić z Android Auto.

Mam Samsunga Note 10+ i androida 11. Z autem połączyło się ok kopa i są momenty, że wszystko działa cacy. W pewnym momencie zaczyna zrywać mi łączność. Słuchając Spotify co chwilę urywa utwory i jak chce przeskoczyć na kolejny to idzie z dużym opóźnieniem. Brzmi kolejny utwór a na ekranie wciąż wyświetla mi poprzedni i nie zmienia się to mimo przeskakiwania na kolejne utwory. Aktualizowałem AA, konfigurowałem połączenie a autem od nowa ale nie ma zmian. Po kablu podłączyć się nie da. Ktoś coś?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jaką masz wersję softu w samochodzie?

Bo coś mi świta, że ostatnia aktualizacja online miała właśnie naprawić problem ze współpracą z AA.

Opublikowano
Auto wczoraj odebrałem i ponoć mam wgrany najnowszy soft stąd brak pomysłów jak się do tego zabrać. Potestuje na innych telefonach.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie pisz co "ponoć masz" tylko podaj wersję softu.
Opublikowano
Mam Remote Software Upgrade 03/2021.67. Czy to jest najnowszy soft?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może komuś się przyda.

Android Auto rozłącza się przy wszelkiej maści bramkach typu viaTOLL, które zakłócają wifi. Problem jest znany w bmw i na pocieszenie występuje też w Porshe :) Rozwiązaniem jest wgranie nowego softu. Ja do tej pory od odbioru auta w lipcu miałem 03/2021.67 i nie dało się online pobrać niczego wyżej. Dziś wgrali mi w aso 07/2021.30 i zobaczymy czy coś pomogło.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może komuś się przyda.

Android Auto rozłącza się przy wszelkiej maści bramkach typu viaTOLL, które zakłócają wifi. Problem jest znany w bmw i na pocieszenie występuje też w Porshe :) Rozwiązaniem jest wgranie nowego softu. Ja do tej pory od odbioru auta w lipcu miałem 03/2021.67 i nie dało się online pobrać niczego wyżej. Dziś wgrali mi w aso 07/2021.30 i zobaczymy czy coś pomogło.

Dotyczy tylko Android? W Apple Car nic takiego się nie działo jak ostatnio przejeżdżałem kilka razy przez bramki na A1, ale w okolicy czerwca wygrała mi się OTA aktualizacja softu po której praktycznie telefon przestał się rozłączać, wiec coś zostało mocno poprawione (wcześniej rozłączanie było regularne).

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
U mnie pod bramkami Apple Car też się rozłącza, wiec nie dotyczy to tylko Androida.