Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje jest z 17.10.2020. Może i moje dopłynie po miesiącu. Skoro wiesz z kiedy produkcja to pewnie zaglądałeś do ETK. Czy też w trakcie produkcji w opcjach podstawowego wyposażenia miałeś kod 0851 - "Wersja językowa, niemiecki"?
Opublikowano
Co to jest ETK? Też czekam na odbiór i jeżeli można się czegoś dowiedzieć o swoim autku to chętnie bym sobie sprawdził. Ten czas oczekiwania strasznie się dłuży. Auto wyprodukowało się końcem września a wg dealera najwcześniej będzie za 3 tygodnie.
Opublikowano
Moje jest z 17.10.2020. Może i moje dopłynie po miesiącu. Skoro wiesz z kiedy produkcja to pewnie zaglądałeś do ETK. Czy też w trakcie produkcji w opcjach podstawowego wyposażenia miałeś kod 0851 - "Wersja językowa, niemiecki"?

Nie zaglądałem do ETK, co to takiego ? Datę produkcji podał me dealer, jak i wszelkie dodatkowe informacje.

Co do tej wersji językowej, to podczas składania zamówienia w salonie, kierownik odznaczył wersję niemiecką i zaznaczył mi kody: 8A1 (Polska wersja językowa) i 8AT (Polska instrukcja obsługi). Czy o to pytasz ?

Opublikowano
Tak to chyba to. Zamawiałem zdalnie zgodnie z ostatnimi trendami. W zamówieniu nie było ani opcji polskiej, ani niemieckiej. Chcesz to podaj na PM VIN to Ci sprawdzę co zwraca ETK.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie da się nigdzie sprawdzić statusu - może to zrobić jedynie dealer w wewnętrznym systemie. Wystarczy zadzwonić / napisać maila z prośbą o podanie informacji o aktualnym statusie.

Mój wyprodukował się w 17.09.2020. Dealer poinformował że czas oczekiwania od dnia produkcji to około 6 tygodni (4 tygodnie płynie, 2 tygodnie transport w EU, cło i trasa Kleszczów - Dealer). Samochód dopłynął do europy 15.10, czyli równo 4 tyg od dnia produkcji. Teoretycznie końcem tego tyg powinien być już u dealera :)

Czy faktycznie udało się już odebrać autko? Zastanawiam się, czy nie ma wszelkiego rodzaju opóźnień od założonego terminu 6 tygodni od daty produkcji?

Opublikowano
Ja zapłaciłem zaliczkę 9 lipca, a auto odebrałem dzisiaj - daje to 17 tygodni w moim przypadku.

Gratulacje, oby się dobrze spisywał :cool2:

Pozdrawiam

KrzychoM

Opublikowano
Ja zapłaciłem zaliczkę 9 lipca, a auto odebrałem dzisiaj - daje to 17 tygodni w moim przypadku.

Gratulacje! Też takie zamówiłem i nie mogę się doczekać na odbiór. Napisz proszę jak się jeździ bo przed zamówieniem nie miałem możliwości jazdy z takim silnikiem i mild hybrid.

Opublikowano

Pytanie na kiedy miałeś zaplanowaną produkcję i kiedy auto zostało wyprodukowane. W okresie, w którym zamawiałeś mogły być opóźnienia. W umowie jaką miałeś przewidywana datę? Czy ona została znacznie przekroczona?

Opublikowano
Nie da się nigdzie sprawdzić statusu - może to zrobić jedynie dealer w wewnętrznym systemie. Wystarczy zadzwonić / napisać maila z prośbą o podanie informacji o aktualnym statusie.

Mój wyprodukował się w 17.09.2020. Dealer poinformował że czas oczekiwania od dnia produkcji to około 6 tygodni (4 tygodnie płynie, 2 tygodnie transport w EU, cło i trasa Kleszczów - Dealer). Samochód dopłynął do europy 15.10, czyli równo 4 tyg od dnia produkcji. Teoretycznie końcem tego tyg powinien być już u dealera :)

Czy faktycznie udało się już odebrać autko? Zastanawiam się, czy nie ma wszelkiego rodzaju opóźnień od założonego terminu 6 tygodni od daty produkcji?

Odbieram w przyszłym tygodniu, opóźnienie wyniosło dokładnie 1 tydzień :) Samochód przyjeżdża do dealera w dniu jutrzejszym, równo 7 tygodni od dnia produkcji.

Dzisiaj dograłem temat leasingu i ubezpieczenia, jutro dealer ogarnie rejestrację (trwa to 2 dni robocze), czyli w poniedziałek przegląd PDI oraz podpisanie umowy, wtorek przyjdą blachy i można odbierać :)

Dodam, że samochód zamówiłem i wpłaciłem zaliczkę 18 sierpnia. Okres 6 tygodni na dostawę liczymy od TYGODNIA produkcyjnego :!:

Opublikowano

Gratulacje, oby się dobrze spisywał :cool2:

Dzięki :)

Wczoraj odebrałem, a dzisiaj nagle podczas parkowania awaria wszystkich kamer...

Ciekawa sprawa, bo pusty ekran i wyją czujniki parkowania, tylko nie wiadomo z której strony. Dobrze, że jestem na tyle stary, że uczyłem się jeździć, kiedy jeszcze żadnych czujników nie było ;)

Potem wyjechałem po pół godzinie i dalej kamery nie działały, ale co ciekawe, zaczęły działać po następnej godzinie i kolejnym postoju.

Opublikowano

Gratulacje! Też takie zamówiłem i nie mogę się doczekać na odbiór. Napisz proszę jak się jeździ bo przed zamówieniem nie miałem możliwości jazdy z takim silnikiem i mild hybrid.

Na razie za mało przejechałem i jeżdżę spokojniutko do wymiany oleju przy 2 000, więc o silniku na razie nie mogę nic powiedzieć, oprócz fajnego mruczenia.

Za to dziwne uczucie pierwszego dnia w związku ze skrętną tylną osią, bo nigdy jeszcze z taką nie jeździłem. Ma się wrażenie, że skręca w miejscu i że jest duża nadsterowność przy niskiej prędkości. Dzisiaj już bardzo sobie chwalę :D

Opublikowano

Pytanie na kiedy miałeś zaplanowaną produkcję i kiedy auto zostało wyprodukowane. W okresie, w którym zamawiałeś mogły być opóźnienia. W umowie jaką miałeś przewidywana datę? Czy ona została znacznie przekroczona?

Ponoć trzeba było czekać na pewną ilość zamówień na ten silnik i dlatego tak długo. Dealer wpisał czas do 31.10 i się wyrobili ;)

Opublikowano
Parametry mają znaczenie ale interesuje mnie marża. Czy dostajecie oferty przy marży niższej niż 2% + WIBOR 2M?
Opublikowano

Przy różnych parametrach będą przecież różne marże.

Przy 36 miesiącach, max włata, wykup 1% można uzyskać leasing poniżej 101%.

Przy 60 miesiącach, wpłata powiedzmy 35%, wykup 15% - poniżej 104%

Opublikowano

Ja mam na ten moment

Wpłata: 30%

Wykup: 45%

Raty: 25

Łączenie do spłaty: 102,69%

Liczę na coś lepszego i nie mówię tu o żadnym promocyjnym leasingu BMW, bo dają do pewnego poziomu rabatu.

Opublikowano
Parametry mają znaczenie ale interesuje mnie marża. Czy dostajecie oferty przy marży niższej niż 2% + WIBOR 2M?

Standardowa marża dealera to 2-2,5% jak porozmawiasz, pokażesz że wiesz o co chodzi i przyciśniesz sprzedawce to jest szansa że wpisze mniej, u mnie udało się wycisnąć 0,5% ;)

Opublikowano
Odebrany! :8) :D :D :D

Ten wygląd, ten zapach, to brzmienie... :mrgreen:

Gratuluję....... I zazdroszczę :) ja jeszcze czekam :(

Dopiero dzisiaj odebrałeś? Do odbioru szykowałeś się już chyba w poprzednim tygodniu? Ile czasu minęło od dopłynecie do europy do dnia odbioru w Twoim przypadku?