Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, arturito123 napisał(a):

Gdzie tankujecie i jakie paliwo? Są jakieś stacje, które omijacie szerokim łukiem? Jeśli tak to dlaczego?

Orlen 98. Unikam gowno stacji marketowych, wole dac zarobic polskiemu koncernowi niz jakims Shellom czy BP

Opublikowano
54 minuty temu, arturito123 napisał(a):

Gdzie tankujecie i jakie paliwo? Są jakieś stacje, które omijacie szerokim łukiem? Jeśli tak to dlaczego?

Ja właściwie tylko Racing na shell i 98 na BP

Pozdrawiam,

47

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, arturito123 napisał(a):

Omijam szerokim łukiem BP.

Jak dotąd żaden tuner nie rekomendował tego wynakazku, a wręcz przeciwnie  😉

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano

Ja najczęściej tankuje na naszej stacji MZK, bo wiem skąd biorą paliwo i co z nim robia (albo czego nie robia). 
Czesto tez na Irlenie, sporadycznie na Shellu. Unikam nieznanych stacji. 

Opublikowano

Ja do tej pory głównie Orlen 98 oraz 95 jak nie,byo dystrybutora 98, Auchan 98, BP w trasie 98 oraz Shell w niemczech 95 E5.

8 godzin temu, MedicuS napisał(a):

Omijam szerokim łukiem BP.

Jak dotąd żaden tuner nie rekomendował tego wynakazku, a wręcz przeciwnie

Co konkretnego mówili o BP, czy po prostu logo im się nię podoba?

Opublikowano

Ja tankuję 98 tylko i wyłącznie na Orlenie, bo istnieje Orlen Pay. Płatność aplikacją, nie trzeba wchodzić na stację i faktura na maila - za duża wygoda, żeby korzystać z innych stacji.

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, darkdancerr napisał(a):

Ja tankuję 98 tylko i wyłącznie na Orlenie, bo istnieje Orlen Pay. Płatność aplikacją, nie trzeba wchodzić na stację i faktura na maila - za duża wygoda, żeby korzystać z innych stacji.

Ja ogarnąłem sobie kartę paliwową, także  dostaje faktury zbiorcze 2x na miesiąc. Patrząc tylko na Warszawę, to różnica w cenie tego samego dnia to nawet 50 groszy na litrze w zależności od stacji.

Aktualnie korzystam z karty UTA i na paliwo 95 najlepsze ceny ma AMIC i Moya. Płaciłem tam 5,55 podczas gdy na Orlen/Circle K, bylo ~6,12

Opublikowano

Jak dla mnie to dyskusje o tym gdzie lepsze paliwo można sobie odpuścić. Pamiętam te artykuły o jakości paliwa, gdzie okazywało się, że pod niejednym marketem było lepsze niż np. na Orlenie. 

Druga kwestia, nawet jeżeli gdzieś było robione takie badanie 3 lata temu i paliwo było OK, to nie ma pewności, że dzisiaj ten poziom jest utrzymany i na odwrót.

Zatem w dużym skrócie wróżenie z fusów.

• Lubię to 1
Opublikowano
13 minut temu, M4R10 napisał(a):

@arturito123 ja tam leję 98 na Modlińskiej w Auchan.

Zrzut ekranu 2025-07-23 o 09.03.52.png

Tak, tak, w Wola Parku podobnie. Auchan ma jakiegoś HyperOila. Dopóki się księgowa nie czepiała o liczbę faktur, to tankowałem tam.

• Lubię to 1