Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, JacekLZ napisał(a):

Jestem już przekonany, że z tym wyciszeniem, jakością harmana, zawieszeniem, przyspieszeniem, jakością wnętrza, przestrzenią w samochodzie, wygodą foteli to jest wszystko jak dyskusja czy lepsze są naleśniki czy pierogi xD Co gość, to inna opinia. 

Pierogi 😁

Z wszystkim się zgadzam,  oprócz kwestii ilości miejsca. 

Bmw zawsze było ciasne 😉

• Lubię to 1

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@yeahb gdzieś mi migneła reklama na FB że któreś ASO BMW oferuje montaż canlocka? Wiele firm montuje np. IGLA. Znajdę tą reklamę to wrzucę zrzut ekranu.

Opublikowano
Godzinę temu, yeahb napisał(a):

Jak zabezpieczyć auto przed kradzieżą, które jeszcze jest na gwarancji?

w ogole da sie ukrasc teraz auto inaczej niz wtoczyc je z wyjacym alarmem na lawete? Teraz kluczyki nie wysylaja sygnalu jezeli leza w miejscu wiec nie da sie przedluzyc sygnalu, o odpaleniu "na krotko" nawet nie mowiac. 

Opublikowano

Robicie regularne czyszczenie klimatyzacji i parownika ? Mam serwis za 2 tygodnie i mocno mnie namawiają na pełen pakiet za 430zl, nie pamiętam kiedy bylo robione. Z drugiej strony klima pracuje jak trzeba brak zapachów,  moze to przesada a może lepiej zrobić?

Pozdrawiam,

47

Opublikowano
W dniu 17.08.2025 o 13:50, M4R10 napisał(a):

@yeahb gdzieś mi migneła reklama na FB że któreś ASO BMW oferuje montaż canlocka? Wiele firm montuje np. IGLA. Znajdę tą reklamę to wrzucę zrzut ekranu.

Ja zamawiałem montaż IGLA w Bawaria Motors w Warszawie. Koszt 3200 zł z robocizną.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, M4R10 napisał(a):

@darosso dzięki za info! Jak ci się serwisuje auto w Bawarii? 

https://www.facebook.com/BawariaMotors/photos/a.395083702715/10159521155697716/

Zrzut ekranu 2025-08-18 o 17.30.01.png

Jak naradzie serwis OK. Nadal mają wymiany oleju w silniku dla M340 w promocyjnej cenie 699 zł brutto jakby kogoś to interesowało.

Edytowane przez darosso
Opublikowano
2 minuty temu, M4R10 napisał(a):

@darosso podobno oni auta myją automatycznie?😅

Dostałem od zaufanego detailera zawieszkę z napisem coś w tym stylu "Auto oklejone folią PPF. Proszę nie myć auta".  I zawieszam na lusterku gdy oddaję auto do serwisu. Wolę myć sam w domu.

• Lubię to 1
Opublikowano
9 minut temu, M4R10 napisał(a):

@darosso podobno oni auta myją automatycznie?😅

Przy odprawie przedserwisowej w apce można zaznaczyć opcję o rezygnacji z mycia. Nie wiem jak jest w innych serwisach ASO.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Jak wyglada procedura odblokowania elektronicznego hamulca postojowego (EPB) przy wymianie klocków hamulcowych z tyłu - bez dostepu do komputera diagnostycznego ?
Z tego co wyczytałem na angielskich forach EPB przeszkadza w cofnięciu tłoczka. Moze ktos wymieniał we własnym zakresie I moze sie podzielić doświadczeniami.

Edytowane przez prp0
Opublikowano (edytowane)

Bez komputera diagnostycznego albo adaptera obd + aplikacji na telefon typu BimmerLink tego nie zrobisz bo się nie cofnie. Chociaż widzę na yt że majstry od chłopskiego rozumu ten zacisk rozkręcają żeby się cofnęło.. How To Manually Retract Electronic Parking Brake Into Service Mode Jest też filmik jak gość wchodzi w 'eksperckie' menu diagnostyczne samochodu i jest tam opcja Service Brake System, więc może jednak da się bez żadnych urządzeń diagnostycznych to zrobić.. BMW G20 Menu Diagnostyczne | Ukryte Menu

Ja w 7 to robiłem BimmerLinkiem i był odgłos że silniczki pracują chociaż się nie cofnęło, ale zapartym śrubokrętem poszły praktycznie bez używania siły, ciekawe czy bez Bimmera dało by się to wcisnąć siłowo jak w autach bez elektrycznego ręcznego, ale wolałem tej opcji nie sprawdzać żeby sobie 'nie napytać biedy'. 😅

Edytowane przez Markok