Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 3 tygodnie kończy mi się fabryczna 2 letnia gwarancja i dzwonił do mnie dealer z propozycją dodatkowego darmowego przeglądu pod kątem dokładnego sprawdzenia samochodu i ewentualnej identyfikacji usterek żeby w razie czego załapać się jeszcze na gwarancję.

Byłem niedawno u niego na olejowym i tam nic nie było wspominane.

Mam oczywiście gwarancję rozszerzoną do 5 lat ale jak rozumiem te 3 dodatkowe to już nieco mniejszy zakres i stąd ta propozycja.

W samochodzie odpukać absolutnie nic się nie dzieje.

Jestem zaskoczony i nie wiem co o tym myśleć. Spotkał się ktoś z Was z czymś takim?

Opublikowano

Czy jest możliwość automatycznego ustawiania limitu prędkości na podstawie napotkanych znaków? Wygląda, że ta opcja u mnie nie działa, muszę ręcznie zatwierdzać prędkość.

W jaki sposób można włączyć opcję wyłączania dostępu komfortowego? W momencie jak zamawiałem auto to zostałem poinformowany, że dostęp komfortowy można wyłączyć z iDrive, a po odbiorze okazało się, że nie ma takiej opcji.

Opublikowano
Czy jest możliwość automatycznego ustawiania limitu prędkości na podstawie napotkanych znaków? Wygląda, że ta opcja u mnie nie działa, muszę ręcznie zatwierdzać prędkość.

W jaki sposób można włączyć opcję wyłączania dostępu komfortowego? W momencie jak zamawiałem auto to zostałem poinformowany, że dostęp komfortowy można wyłączyć z iDrive, a po odbiorze okazało się, że nie ma takiej opcji.

Automatyczny limit na podstawie prędkości to dopiero w Systemach asystujących Professional jest. Jak tego nie masz to chyba nie da rady.

Dostęp komfortowy na pewno w ustawieniach drzwi można: włączyć/wyłączyć automatyczne otwieranie drzwi jak się zbliżasz do samochodu, włączyć/wyłączyć auto zamykanie drzwi jak się od niego oddalasz, no i otwieranie bagażnika nogą (w G21 wybrać można do jakiego stopnia ma się otwierać) :)

Opublikowano

Automatyczny limit na podstawie prędkości to dopiero w Systemach asystujących Professional jest. Jak tego nie masz to chyba nie da rady.

Dostęp komfortowy na pewno w ustawieniach drzwi można: włączyć/wyłączyć automatyczne otwieranie drzwi jak się zbliżasz do samochodu, włączyć/wyłączyć auto zamykanie drzwi jak się od niego oddalasz, no i otwieranie bagażnika nogą (w G21 wybrać można do jakiego stopnia ma się otwierać) :)

No właśnie mam System Professional, ale pisze mi, że niedostępne w moim kraju, więc nie wiem o co chodzi.

Co do dostępu komfortowego, to chodzi mi o całkowicie wyłączenie tej opcji, że tylko z kluczyka jesteś w stanie otworzyć drzwi. Bo w tym momencie jak złapię za klamkę to się otwierają i zamykają.

Opublikowano

No właśnie mam System Professional, ale pisze mi, że niedostępne w moim kraju, więc nie wiem o co chodzi.

W różnych krajach różnie te systemy działają. W UK nie działa np. ta opcja z sygnalizacją świetlną i mam taki sam komunikat. W PL może nie działa automatyczne dostosowanie prędkości?

Co do dostępu komfortowego, to chodzi mi o całkowicie wyłączenie tej opcji, że tylko z kluczyka jesteś w stanie otworzyć drzwi. Bo w tym momencie jak złapię za klamkę to się otwierają i zamykają.

Z poziomu iDrive można tylko wyłączyć otwieranie/zamykanie poprzez podejście/odejście do/od auta. Nie można wyłączyć opcji otwierania/zamykania przez dotyk klamki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Krakus WOW!!!

a gdzie to jest? Kupiłem chyba wszystkie opcje a tego nie widziałem.

:)

bo ta jest najbardziej darmowa z darmowych :lol:

podobno mam aktywną usługę przez 24m , i faktycznie: pogoda , wiadomości i Concierge w postaci kogoś kto mówi po Polsku z wyraźnie niemieckim akcentem działa . ale niestety w mini ikonkę od ConnectedDrive zniknęło podgląd pogody a szkoda

@Yossi to wygląda na podejście do klienta VIP , inaczej tego nie da się tłumaczyć :wink: :cool2:

Opublikowano
W PL może nie działa automatyczne dostosowanie prędkości?

To chyba ograniczenie krajowe albo homologacyjne.

Ostatnio pojechałem do Austrii i aktywowało mi się "Give way warning". Auto zauważało znaki ustępu pierwszeństwa oraz stop i ostrzegało gdy się zbliżałem nie zwalaniając wystarczająco.

Opublikowano

Ostatnio pojechałem do Austrii i aktywowało mi się "Give way warning". Auto zauważało znaki ustępu pierwszeństwa oraz stop i ostrzegało gdy się zbliżałem nie zwalaniając wystarczająco.

Wow, nie pomyślałbym, że auto na codzień jeżdżące w Polsce (a więc spełniające lokalne wymogi, pewnie na etapie jakiejś wstępnej konfiguracji oprogramowania), będzie samo aktywowało jakieś nowe funkcje za granicą :D. Będę mógł potestować na wakacjach.

Opublikowano

Wow, nie pomyślałbym, że auto na codzień jeżdżące w Polsce (a więc spełniające lokalne wymogi, pewnie na etapie jakiejś wstępnej konfiguracji oprogramowania), będzie samo aktywowało jakieś nowe funkcje za granicą :D. Będę mógł potestować na wakacjach.

Jest dużo funkcji które pojawiają się po przekroczeniu granic - min lepsze i bardziej rozbudowana informacja o korkach. Szczególnie w dużych miastach Niemieckich to widać. Wielu markach min w MB nie działają wszystkie funkcje spowodowane jest to słabym oznakowaniem na naszym drogach i braku systemów zarządzania ruchem które by przekazywały info do centrów - a potem do samych pojazdów.

Opublikowano

Czy jest może tutaj sprzedawca który zaoferuje koła na zimę w dobrej cenie?

Chodzi mi o koła 18" Double-spoke 796M, czarny mat, mieszane 225/45R18 95V XL 255/40R18 99V XL z oponą Pirelli Winter Sottozero 3.

Opublikowano

Chodzi mi o koła 18" Double-spoke 796M, czarny mat, mieszane 225/45R18 95V XL 255/40R18 99V XL z oponą Pirelli Winter Sottozero 3.

BMW Inchcape Wrocław ( mieli sporo tego na stanie, przy odbiorze samochodu w lipcu cena była za komplet 8,5 tys. ) . Dzwoń i pytaj. Ciężko coś znaleźć nowego w rozsądnej cenie. Ja akurat czarnych nie chciałem i kupiłem na allegro. Gość jeździ 1xtydz. do Niemiec i przywozi z salonu nowe komplety.

Opublikowano

Michelin Alpin 6 vs Bridgestone Blizzak LM005 vs Goodyear UltraGrip Performance +

225/50 R17 98V

Doradźcie proszę, jeżeli ktoś użytkował w/w oponki, bo mam rozterki co zamówić dla mojego "potwora" :norty:

Opublikowano

BMW Inchcape Wrocław ( mieli sporo tego na stanie, przy odbiorze samochodu w lipcu cena była za komplet 8,5 tys. ) . Dzwoń i pytaj. Ciężko coś znaleźć nowego w rozsądnej cenie. Ja akurat czarnych nie chciałem i kupiłem na allegro. Gość jeździ 1xtydz. do Niemiec i przywozi z salonu nowe komplety.

Dzięki :)

Czy spotkał się ktoś z problem pofałdowania lakieru na lotce bagażnika w kombiaku? M340i jest właśnie oklejane i taka rzecz mi detailer zgłosił, na zdjęciu wygląda paskudnie. Auto odebrane w sobotę, jezdzone przez weekend, od poniedziałku u detailera.

Nie spodziewałem się takich rzeczy w aucie za ponad 300k...

Opublikowano
Czy spotkał się ktoś z problem pofałdowania lakieru na lotce bagażnika w kombiaku? M340i jest właśnie oklejane i taka rzecz mi detailer zgłosił, na zdjęciu wygląda paskudnie. Auto odebrane w sobotę, jezdzone przez weekend, od poniedziałku u detailera.
Wrzuć zdjęcie, sprawdzę później u siebie.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pofałdowanie lakieru? Przecież to bezbarwny odpada.