Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie będzie.

Funkcja hamowania to znaczy że jak obniżysz zadaną prędkość np o 30 km/h to samochód użyje nie tylko przepustnicy ale i hamulców żeby ją uzyskać. Utrzymywanie odległości występuje w wyższym wariancie.

Edit: kolega był szybszy.

Opublikowano
Dzięki za info. Czyli na zwykłym ustawię 140km/h nie będę naciskał gazu i on cały czas będzie podążał to 140km/h, nagle samochód przede mną zwolni ja nic nie zredukuję i wypadek. Nie rozumiem, dlaczego w takim razie jest tam napisane z funkcją hamowania. Chodzi o to że ręcznie na tempomacie mogę zmniejszyć prędkość tak?? Wybaczcie proste pytania, ale dopiero kupuję auto nowszej generacji pozdr
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Napisałem Ci post wyżej odpowiedź na temat hamowania.
Opublikowano
Dzięki za info. Czyli na zwykłym ustawię 140km/h nie będę naciskał gazu i on cały czas będzie podążał to 140km/h, nagle samochód przede mną zwolni ja nic nie zredukuję i wypadek. Nie rozumiem, dlaczego w takim razie jest tam napisane z funkcją hamowania. Chodzi o to że ręcznie na tempomacie mogę zmniejszyć prędkość tak?? Wybaczcie proste pytania, ale dopiero kupuję auto nowszej generacji pozdr

Żeby osiągnąć to co mówisz, to musisz wybrać conajmniej aktywny regulator prędkości z funkcja stop&go (bodajże tak się nazywa w konfiguratorze) lub systemy asystujące kierowcy professional - tam jest rozszerzony tempomat adaptacyjny

I tak - w tym bazowym - możesz tylko sam ręcznie zmienić prędkość i samochód Ci do niej dohamuje. Tak jak koledzy Ci napisali w poprzednich postach.

Opublikowano
Czy ktoś z was używa fabrycznych zapachów do auta( te montowane na kratkę ) , a jeśli tak to jak się spisują? A może jest coś innnego fajnego ?
Opublikowano
Ja uzywam i jestem zadowolony. Estetycznie to wyglada. Spory dobor zapachow. Mozliwosc regulacji poprzez suwak - przymykam na poczatku jak jest intensywniejszy zapach. Jeden sztyft uzytkuje okolo miesiaca.
Opublikowano

Czy ma ktoś może listwy ozdobne Mesheffect i mógłby wrzucić fotki? Bo byłem w kilku salonach i nie mam pewności, które to są Mesheffect, a które Tetragon.

I czy któś może ma wiedzę na temat różnicy pomiędzy skórą Vernasca Black a Merino Black? Która jest bardziej wygodna i miękka ?

Opublikowano
Czy ma ktoś może listwy ozdobne Mesheffect i mógłby wrzucić fotki? Bo byłem w kilku salonach i nie mam pewności, które to są Mesheffect, a które Tetragon.

I czy któś może ma wiedzę na temat różnicy pomiędzy skórą Vernasca Black a Merino Black? Która jest bardziej wygodna i miękka ?

ja miałem w swoim tetragon teraz mam mesheffect i te wyglądają dużo lepiej zaraz podrzucę zdjęcie

Opublikowano

Mam kilka pytań dotyczących Spotify.

W aucie najnowszy soft, w media nie mam Spotify. Czy to normalne?

Spotify mam w Apple Carplay, Iphone połączony bezprzewodowo - dźwięk ze Spotify jest słabej jakości, jakby leciał bez korektora. Czy można coś z tym zrobić?

Na YT widziałem, że ludzie mają Spotify bezpośrednio w media, u mnie brak.

Jak jest u Was?

Opublikowano

Spotify bezpośrednio w mediach nie jest dostępny w Polsce z tego co wiem, tylko przez CarPlay.

A jakość dźwięku ze Spotify niestety szału nie robi, w porównaniu do Apple Music czy Tidala jest bardzo kiepsko. Jeśli wydaje Ci się, że jest gorzej niż powinno być, to popatrz jeszcze w ustawieniach w aplikacji na telefonie czy nie masz włączonego jakiegoś oszczędzania transferu czy po prostu niskiej jakości. Może masz też ściszony dźwięk w samej aplikacji (to też w ustawieniach).

Opublikowano
Spotify Premium ma taką samą jakość jak Tidal Hi-Fi. Cena też jest podobna. W Tidal jest jeszcze opcja podwyższenia abonamentu do *Master* ale nie wszystkie piosenki/albumy są w tej jakości bo to wymaga aby artysta podpisał specjalną umowę z Tidalem.
Opublikowano
Witajcie, czy g20 mozna wyposażyć w podgrzewaną szybę? W x1 przedlift nie mozna bylo. Jak to u Was wygląda w zimę? Co robicie z zamarznięta szybą? Nawiew chyba slabo sie sprawdza Jesli nie można to wtedy sprawdza się ogrzewanie postojowe?
Opublikowano
Witajcie, czy g20 mozna wyposażyć w podgrzewaną szybę? W x1 przedlift nie mozna bylo. Jak to u Was wygląda w zimę? Co robicie z zamarznięta szybą? Nawiew chyba slabo sie sprawdza Jesli nie można to wtedy sprawdza się ogrzewanie postojowe?

skrobaczka-do-szyb-lopatka-skrobak-do-usuwania-lodu-91032.jpg

Opublikowano

skrobaczka-do-szyb-lopatka-skrobak-do-usuwania-lodu-91032.jpg

:D :cool2:

Opublikowano
Tak przy temacie to polecam skrobaczkę mosiężną (murska) zamiast tego plastikowego g.wna, jeśli ktoś ma potrzebę użyć.
Opublikowano

Czy ma ktoś może konfigurację z czarną Merino pakiet rozszerzony + Sensatec na desce rozdzielczej i byłby chętny zrobić zdjęcie jak to wygląda?

Czy wiecie jak długo BMW Advanced Car Eye 2.0 jest w stanie nagrywać na postoju? I czy jest możliwość podglądu widoku z kamer real time na telefonie? Czy montaż tej kamery wiąże się z rozbieraniem pół samochodu? I czy jakoś nagrań jest dla Was wystarczająca?

Czy ktoś może montował kamerę BlackVue DR900X-2CH 4K z power bankiem oraz modułem LTE i czy mógłby polecić, któreś ASO i podobno pytanie, czy montaż wiąże się z rozbieraniem pół auta?