Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
30 minut temu, karbo napisał(a):

serio, może wybieranie takich drogich aut nie ma żadnego sensu.

Prawda,  bo w nich nie chodzi o sens, a o emocje  😀

• Lubię to 1
Opublikowano

U mnie od początku Listopada do końca Lutego czyli okres zimowy średnie zużycie TMS na dystansie 8800km to 218 KWh.

Ile czasu spędziłem na ładowarkach przez ostatnie 4 miesiące? Chętnie wysłucham. Koszt przejechania bolidem przyspieszającym 0-100 w 3.2s za 100km to nie całe 10pln/100km. 

Poniżej oszczędności przy samochodzie spalającym 7l/100 jak porównamy do V8 to wyjdzie x2, czyli praktycznie miesięcznie zostaje około 2,5tys w kieszeni na inne rozrywki. 

Chętnie wysłucham hejterow samochodów elektrycznych? 

Niech każdy wybiera taki samochód który mu się najbardziej sprawdzi. Dla mnie nie ma powrotu do ICE. 

@słonik40 Ile to czasu spędziłem w krzakach? 

image.thumb.png.aef92a86b44650d4284a73b98e257572.png

image.thumb.png.6249d17f55c9bd3c295b12d84b73ec38.png

image.thumb.png.73ca9ccd3d3c041e975ad73dceb88fae.png

image.thumb.png.2ffc26c37ddb2b1f39754992c90c83ae.png

• Dziękuję 1

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jac3kBMW, skąd masz prąd za 50 gr od kw?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, karbo napisał(a):

Jac3kBMW, skąd masz prąd za 50 gr od kw?

@karbo Elektrownia na dachu na starych zasadach. 

I teraz decyzja wyboru między V8 a elektrykiem spowodowała w moim przypadku, że praktycznie utrata wartości zostanie pokryta w oszczędnościach na paliwie. 

Edytowane przez Jac3kBMW

Nie polemizuj z idiota bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

@Jac3kBMW wklejając szczątkowe dane to możesz dzieciom w przedszkolu pokazywać. Kilkanaście stron wcześniej wklejałeś za cały przebieg i tam już tak kolorowo nie jest. Miałeś 43 procent ładowania poza domem, więc nie ściemniaj teraz. Do tego Cały czas masz nie wpelni funkcjonalne auto które na autostradzie będzie jechało wolniej od dacii a za różnicę w cenie kupiłbyś 330d touring które i jeździło by lepiej i hamowało by lepiej i wykonane bylo by lepsze i wyposażenie miało by lepsze i miałbyś jeszcze na 300 tysięcy kilometrów na paliwo.  Że screenów jedynie wynika ze cala zimę przepierrziales w kanapę w domu. Może do auto zniechęca Cię do dalszych podróży? Śmieszy mnie nazywanie przez ciebie twojego auta bolidem bo widzę regularnie te „bolidy” wyprzedzane przez skody fabię.  W polskich warunkach przy aktualnych ilościach autostrad oraz prędkościach z jakimi większość podróżuje samochód elektryczny to funkcjonalny ogryzek.

Edytowane przez słonik40
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, słonik40 napisał(a):

@Jac3kBMW wklejając szczątkowe dane to możesz dzieciom w przedszkolu pokazywać. Kilkanaście stron wcześniej wklejałeś za cały przebieg i tam już tak kolorowo nie jest. Miałeś 43 procent ładowania poza domem, więc nie ściemniaj teraz. Do tego Cały czas masz nie wpelni funkcjonalne auto które na autostradzie będzie jechało wolniej od dacii a za różnicę w cenie kupiłbyś 330d touring które i jeździło by lepiej i hamowało by lepiej i wykonane bylo by lepsze i wyposażenie miało by lepsze i miałbyś jeszcze na 300 tysięcy kilometrów na paliwo.  Że screenów jedynie wynika ze cala zimę przepierrziales w kanapę w domu. Może do auto zniechęca Cię do dalszych podróży? Śmieszy mnie nazywanie przez ciebie twojego auta bolidem bo widzę regularnie te „bolidy” wyprzedzane przez skody fabię. 

@słonik40, Ty jednak nie potrafisz czytać. Masz napisane od Listopada do końca Lutego. Roczne zestawienie wygląda inaczej ponieważ poł Europy zjeździłem, byłem między innymi w Barcelonie, mam czas na taką jazdę ponieważ jestem wolnym człowiekiem i robota mnie nie goni. 

Na screenach masz kazdy miesiac ze szczegółami 🙂

Edytowane przez Jac3kBMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i przez to zwiedzane podłączałeś do auta tyle razy kabel co ja spalinowe tankowałem przez cały rok. Dlatego żeby uczuciowe porównać to trzeba porównać ilość ładowań per ilość tankować za cały okres użytkowania auta a nie przez kilka miesięcy. Co z tego że koleg @adamjttk na codzień ładuje się w domu jak przez tydzień wakacji z wyjazdem do Polski ładował się więcej razy niż ja tankowałem przez ponad pół roku? Widzisz teraz bezsens porównań?

Opublikowano
3 minuty temu, słonik40 napisał(a):

No i przez to zwiedzane podłączałeś do auta tyle razy kabel co ja spalinowe tankowałem przez cały rok. Dlatego żeby uczuciowe porównać to trzeba porównać ilość ładowań per ilość tankować za cały okres użytkowania auta a nie przez kilka miesięcy. Co z tego że koleg @adamjttk na codzień ładuje się w domu jak przez tydzień wakacji z wyjazdem do Polski ładował się więcej razy niż ja tankowałem przez ponad pół roku? Widzisz teraz bezsens porównań?

No i jaki z tego wniosek. Powinien posiadać diesla i dwa razy w roku jeździć na wakacje z dieslem lub na wyjazd wakacyjny pożyczać diesla w wypożyczalni żeby zaoszczędzić godzinę ładowania na 1000km trasie. 

Sprzedaj swoje elektryki i kup diesle będziesz zadowolony, godzinę dłużej posiedzisz w barze delektując się browarem. 

• Haha 1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Zapomniałeś o najważniejszym. Przez naście godzin będę delektował się szybką jazdą kiedy ty w tym czasie będziesz się tłukł 120-130 😀

dla mnie ice to jest przede wszystkim przepaść w przyjemności podróżowania na dłuższej trasie

Edytowane przez słonik40
Opublikowano
16 minut temu, słonik40 napisał(a):

@Jac3kBMW wklejając szczątkowe dane to możesz dzieciom w przedszkolu pokazywać. Kilkanaście stron wcześniej wklejałeś za cały przebieg i tam już tak kolorowo nie jest. Miałeś 43 procent ładowania poza domem, więc nie ściemniaj teraz. Do tego Cały czas masz nie wpelni funkcjonalne auto które na autostradzie będzie jechało wolniej od dacii a za różnicę w cenie kupiłbyś 330d touring które i jeździło by lepiej i hamowało by lepiej i wykonane bylo by lepsze i wyposażenie miało by lepsze i miałbyś jeszcze na 300 tysięcy kilometrów na paliwo.  Że screenów jedynie wynika ze cala zimę przepierrziales w kanapę w domu. Może do auto zniechęca Cię do dalszych podróży? Śmieszy mnie nazywanie przez ciebie twojego auta bolidem bo widzę regularnie te „bolidy” wyprzedzane przez skody fabię.  W polskich warunkach przy aktualnych ilościach autostrad oraz prędkościach z jakimi większość podróżuje samochód elektryczny to funkcjonalny ogryzek.

@słonik40, Trzeba mieć naprawdę małego żeby takie wypociny pisać. Widziałeś kiedyś jak tzw bolidy jeżdżą w Szwajcarii albo Monako. Tam kazdy ma to gdzieś czy go Fabia wyprzedza. To nie ten poziom Slonik. 

• Haha 1

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, słonik40 napisał(a):

Zapomniałeś o najważniejszym. Przez naście godzin będę delektował się szybką jazdą kiedy ty w tym czasie będziesz się tłukł 120-130 😀

dla mnie ice to jest przede wszystkim przepaść w przyjemności podróżowania na dłuższej trasie

@słonik40 Dlatego udaj się do psychiatry na konsultację. Odpuść Taycana i kup sobie normalny samochód napędzany ropą. Żyj w zgodzie ze sobą i się nie podniecaj tak mocno. 

Ja jestem mega zadowolony ze swojego samochodu w przeciwieństwie do Ciebie. Dla mnie ładowanie 1h na 1000km nie robi żadnego problemu.

Edytowane przez Jac3kBMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyślij jeszcze do psychiatry wszystkich co tworzyli przepisy drogowe już kilkadziesiąt lat temu zarówno w Polsce jak i w Niemczech. Podróż premium i oszczędzanie własnego czasu oraz minimalizowanie dzieciom które potrzebują ruchu katorgi siedzenia na tyłku nazywać małym siusiakiem to już naprawdę trzeba mieć nierówno pod sufitem. Co drugi post nazywasz swoje auto bolidem, podkreślasz swoje 3.1 do setki które realnie jest niemal 4 ale jak pies ogrodnika obszczekujesz autostradowa jazda o kilkanaście procent powyżej przepisów udowadnia tylko jaka przeogromna złość cie ogarnia że twój ogryzek technologiczny nie potrafi tak podstawowej czynności jak utrzymanie przepisowej prędkości na autostradzie.

Opublikowano
W dniu 26.02.2025 o 18:06, słonik40 napisał(a):

@Jac3kBMW stop loss na 300 zadziałal czy dalej lecisz w dół?IMG_3552.thumb.png.081c7f51af95c491e3a5cd1515c3ae61.png

Bla bla bla Slonik. Obstawiaj wkoncu shorta, przeciez TSLA to scam 😉 i czasami nie słuchaj Muska bo bredzi. Firma praktycznie upada a on tu ma jakieś omamy o 1000% w ciągu 5 lat. 

image.thumb.png.15d7b0ba56c45b56b4f0c26fa7643cff.png

Za nagłówkami w prasie. Sprzedaż leci na łeb i praktycznie trzeba fabryki zamykać

image.thumb.png.9d7cce07fd326b3e344e80a1dd3cc517.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

@Jac3kBMW to jest zadziwiające że są jeszcze dorośli ludzie którzy wierzą w jego obietnicę 😀pal już licho, niech się one spełnią to i tak profit po wzroście 250 procent będzie bardzo niski w stosunku do wartości akcji. Poza tym kilka lat temu słyszałem że profit miał rosnąć rocznie łącznie ze sprzedażą aż do 20-30 milionów rocznie. Tymczasem jest od kilku lat stagnacja a wręcz kurczący się profit. Cybettuck okazał się wielką porażką. Powiedz serio w czym ty widzisz zwiększenie profitu? Że sprzedaży kubków czy otwieraczy do piwa? Poza tym nie popadam w skrajności. Nigdzie nie powiedziałem że tesla upadnie a że jej wartość się w końcu urealni do rzeczywistego udziału w rynku a to ogromna różnica.

posa tym świetnie operujesz danymi. Wszystkie nagłówki mówią o Europie i USA a ty wklejasz sprzedaż chin. Brawo ty 👍

Edytowane przez słonik40
Opublikowano
32 minuty temu, słonik40 napisał(a):

@Jac3kBMW to jest zadziwiające że są jeszcze dorośli ludzie którzy wierzą w jego obietnicę 😀pal już licho, niech się one spełnią to i tak profit po wzroście 250 procent będzie bardzo niski w stosunku do wartości akcji. Poza tym kilka lat temu słyszałem że profit miał rosnąć rocznie łącznie ze sprzedażą aż do 20-30 milionów rocznie. Tymczasem jest od kilku lat stagnacja a wręcz kurczący się profit. Cybettuck okazał się wielką porażką. Powiedz serio w czym ty widzisz zwiększenie profitu? Że sprzedaży kubków czy otwieraczy do piwa? Poza tym nie popadam w skrajności. Nigdzie nie powiedziałem że tesla upadnie a że jej wartość się w końcu urealni do rzeczywistego udziału w rynku a to ogromna różnica.

posa tym świetnie operujesz danymi. Wszystkie nagłówki mówią o Europie i USA a ty wklejasz sprzedaż chin. Brawo ty 👍

@słonik40 W Chinach sprzedaż też leci na łeb, przecież jest -10% w Chinach. Czy ja zakrzywiam rzeczywistość?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Tak zakrzywiasz. Spadek 10 procent a spadek 50 procent to jest jednak ogromna różnica. Wszystkie media piszą o Europie a ty wklejasz statystyki z Chin.

Edytowane przez słonik40
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

https://elektrowoz.pl/auta/w-lutym-2025-sprzedaz-tesli-w-europie-nadal-ze-spadkiem-rok-do-roku-fsd-za-rogiem-moze-bardzo-pomoc-marketingowo/#comment-6662700493

@Jac3kBMW poczytaj sobie komentarze o twojej tesli która pokazuje zużycie 22 a w realu jest 30 😀

IMG_3562.png

Edytowane przez słonik40
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, słonik40 napisał(a):

https://finance.yahoo.com/news/teslas-china-nightmare-sales-crash-145652030.html

sprzedaz tesli w Chinach 50 procent w dol, w tym samym czasie sprzedaż byd 100 procent w górę. Chińczycy czekają na nowy y czy idą do salonów po byd i inne chińskie marki?

Tesli odkąd powstała to rok rocznie wróżą upadek. Teraz jeszcze Elon się do tego przyczynia. Kupił Twittera żeby wyrażać swoje poglądy i mamy. 

Taką demokrację lewacką mamy w Europie i niby wolność słowa i poglądów.

@słonik40, faktycznie 50%, heheheh

image.thumb.png.01c4f9cde018a85d31a5618d7f476388.png

Edytowane przez Jac3kBMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

https://insideevs.com/news/710994/tesla-mic-ev-wholesale-sales-february2024/

Nie wiem skąd masz te dane ale one są tak samo zakłamane jak twoje zużycie w s zimą oraz zasięg który podajesz. Tu masz artykuł sprzed roku. Tesla w 2924 roku sprzedała w lutym 60 tysięcy samochodów, tego roku natomiast 30. Artykuł jest sprzed roku więc chyba nie kłamią? 

Opublikowano
1 godzinę temu, słonik40 napisał(a):

https://insideevs.com/news/710994/tesla-mic-ev-wholesale-sales-february2024/

Nie wiem skąd masz te dane ale one są tak samo zakłamane jak twoje zużycie w s zimą oraz zasięg który podajesz. Tu masz artykuł sprzed roku. Tesla w 2924 roku sprzedała w lutym 60 tysięcy samochodów, tego roku natomiast 30. Artykuł jest sprzed roku więc chyba nie kłamią? 

Ty jednak jesteś głąbem. Porównujesz domestic sales z total wholesale shipment. Nawet nie potrafisz porównać dwóch danych. 

Zawsze udawadniałeś tu że widzisz to co chcesz widzieć.

Ale cie boli zasięg i zużycie TMS. 

• Haha 1