Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam nastepujace pytanie: otoz zalozylem sobie teraz zderzak M3 i czekam na listwy do niego. Niestety nie mam gdzie jak narazie przykrecic do czego tablicy rejestracyjnej z przodu i wlozylem ja za szybe przed kierownica. Czy moge tak tymczasowo jezdzic??

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
jeżdziłem z blachą za szybą busem i chcieli mi dowód zabrać, nie pomogło tłumaczenie, że w trasie odpadło i chce do domu dojechac to przykręce, dopiero po zamontowaniu blach drutem dali spokój :duh:
Opublikowano

Jeżeli tablica z przodu by nie była wymagana to jaki sens mają fotoradary?

Faktem jest, że u mnie znajomy jeździ bez tablicy ale wiem, że juz gdzieś dalej się czepiają i musi przy nich zakładać - sam jestem ciekawy jak to jest - fajnie wygląda auto bez tablicy z przodu :twisted:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
w sumie, studiując przepisy, nie ma wyraźnie zaznaczonej potrzeby "mania" tablicy rejestracyjnej z przodu auta. fajowo :norty:

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano

jakby nie była potrzebna tablica z przodu to po co wogóle by ja dawali??

ps zdjecie blachy z przodu nic nie pomoże na fotoradar, są jeszcze nalepki na szybach.

Opublikowano
ps zdjecie blachy z przodu nic nie pomoże na fotoradar, są jeszcze nalepki na szybach.
Myślę że raczej nalepka ma inne zadanie niż zastępowanie tablicy z przodu. Jest chyba za mała do fotoradaru, i służy raczej wstępnej kontroli czy samochód ma własne rejestracje.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Mała szansa, żeby wyszedł numer na zdjeciu fotoradaru z naklejki... A skoro wymiary przedniej tablicy nie są określone, to ja sobie zrobię 5x3cm :lol: coś mi tu nie gra...

Chyba jest zastrzeżenie, że musi być widoczna z jakiejś tam odległości, czy coś w tym stylu - no bo jeśli nie, to zaraz by się to rozniosło i każdy by bez tablicy z przodu jeździł.

Opublikowano
Mała szansa, żeby wyszedł numer na zdjeciu fotoradaru z naklejki...

Uwierz mi na slowo, wychodza doskonale zdjecia tych naklejek

sam sie przekonalem

Opublikowano
Mała szansa, żeby wyszedł numer na zdjeciu fotoradaru z naklejki... A skoro wymiary przedniej tablicy nie są określone, to ja sobie zrobię 5x3cm :lol: coś mi tu nie gra...

dobra niby widoczne z okreslonej odleglosci ale chyba kazdy ma inny wzrok i moga decydowac rozne czynniki widzenia :) (jak np zachmurzenie, pora dnia, ogolna pogoda itd)

w krotce dam odpowiedz z "diagnostycznego" punktu widzenia

Opublikowano
Mała szansa, żeby wyszedł numer na zdjeciu fotoradaru z naklejki...

Uwierz mi na slowo, wychodza doskonale zdjecia tych naklejek

sam sie przekonalem

No to może np. wycieraczka zasłaniać :lol: A co do tych nalepek też jest jakieś wymaganie, poza prawym dolnym rogiem szyby? Pytam bo będę naklejał niedługo :P

Opublikowano
No to może np. wycieraczka zasłaniać :lol: A co do tych nalepek też jest jakieś wymaganie, poza prawym dolnym rogiem szyby? Pytam bo będę naklejał niedługo :P

Mam znajomego co jezdzi vw taureg'iem z orurowaniem z przodu

i ma na nim zamontowana tablice rejestracyjna pod katem 45 stopni

skierowana w dol, natomiast naklejke na szybie zaslania mu pokazna wycieraczka.

Nie pamietam jak to jest dokladnie w przepisach, ale widzialem juz pacjentow co maja naklejone te numery na bocznych szybach :)

Opublikowano
A bez tablicy z przodu autko fajniutko wyglada:D:D:D

Dokladnie :cool2: Auto bez tablicy rejstracyjnej z przodu wyglada zdecydowanie lepiej.

W ciagu 5 lat poruszania sie po drogach bez przedniej tablicy rejstracyjnej zaplacilem jak do tej pory kilka mandatatow.

Zawsze odpowiedzia za pytanie policjanta: "dlaczego nie mam tablicy rejstracjyjnej" odpowiadam bardzo prosto: "bez tablicy samochod wyglada lepiej".

Wyobrazcie sobie zoltego koloru prostokat z czarnymi literami przykrecony do srebrnego zderzaka. :duh:

Europejskie rejstracje sa zdecydowanie ladniejsze od tych stosowanych w USA i kolorystycznie dopasowywuja sie praktycznie do kazdego koloru nadwozia.

Opublikowano

Dokladnie :cool2: Auto bez tablicy rejstracyjnej z przodu wyglada zdecydowanie lepiej.

W ciagu 5 lat poruszania sie po drogach bez przedniej tablicy rejstracyjnej zaplacilem jak do tej pory kilka mandatatow.

Zawsze odpowiedzia za pytanie policjanta: "dlaczego nie mam tablicy rejstracjyjnej" odpowiadam bardzo prosto: "bez tablicy samochod wyglada lepiej".

Wyobrazcie sobie zoltego koloru prostokat z czarnymi literami przykrecony do srebrnego zderzaka. :duh:

Europejskie rejstracje sa zdecydowanie ladniejsze od tych stosowanych w USA i kolorystycznie dopasowywuja sie praktycznie do kazdego koloru nadwozia.

No to widzisz. Przyjezdzaj do Polski. Mamy tu lepsze tabliczki :D

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

W Illinois np tablica z przodu nie jest obowiązkowa :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

W Illinois np tablica z przodu nie jest obowiązkowa :D

W wielu stanach nie potrzeba miec tablicy z przodu. Jednak niektore chore stany takie jak NJ,NY,CA wymagaja dwoch tablic zainstalowanych na samochodzie. Dobrze chociaz ze zatrzymujacy policjant nie wlepia mandatu punktowego za tego typu niesprawnosc samochodu. :)

Opublikowano
Kształtu i wymiarów miejsca przewidzianego do umieszczenia przednich tablic rejestracyjnych nie określa się.

Czy coś się zmieniło, trzeba z przodu conajmniej dwie montować? :)

Mała szansa, żeby wyszedł numer na zdjeciu fotoradaru z naklejki... A skoro wymiary przedniej tablicy nie są określone, to ja sobie zrobię 5x3cm coś mi tu nie gra...

To rozporządzenie określa sposób umieszczenia, a do kształtu i wymiarów samych tablic jest oddzielne rozporządzenie