Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po 5 latach z F10 528i RWD mam kontynuację serii 5 . Chciałem coś zmienić jeśli chodzi o silnik , napęd i zawieszenie więc jest R6 , napęd na obie osie i adaptacyjne zawieszenie . Auto z programu Premium Selection , produkcja 2018 , 1 rejestracja 2019 , ładnie poskładane .. a zresztą sami oceńcie .

BMW 540i xDrive

- lakier czarny szafir

- tapicerka BMW Individual Merino , Smoke White

- obramowania BMW Individual Shadowline

- podsufitka Individual w kolorze antracytowym

Wyposażenie opcjonalne :

- Pakiet sportowy M

- Pakiet First Class

- Pakiet Business Class

- Pakiet Innowacji

- Pakiet Safety

- Adaptive Drive

- felgi kute 20 cali Individual V Spoke 759

- sportowy układ hamulcowy

- sportowa skrzynia automatyczna

- kierownica sportowa M

- spojler tylny M

- szklany dach elektryczny

- galwanizowane wykończenie elementów obsługi

- panel deski rozdzielczej wykończony skórą syntetyczną

- listwy czarny lakier fortepianowy

- Parking Assistant Plus

- fotele komfortowe przednie regulowane elektrycznie + wentylacja i masaże

- System nawigacyjny Professional

- telefonia komfortowa z ładowaniem bezprzewodowym

- pakiet Connected Drive Plus

- pakiet Repair Inclusive 3 lata

- pakiet Service Inclusive 5 lat

xOc1vs.jpg

4PhRks.jpg

l0c0yl.jpg

BajGIl.jpg

yYaqzr.jpg

WH4rqB.jpg

Edytowane przez rafter1
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Godny następca ! Świetnie „robi” ta nić kontrastowa. Gratulacje.

P.s. Silnik z ogromnym potencjałem, nie myślisz o mapie ? 430-450 KM w zasięgu bez ruszania mechaniki :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratulacje, super auto, bardzo fajnie wyposażone jak i połączenie kolorystyczne - piękna klasyka.

Czy ktoś się orientuje dlaczego u kolegi jest rafter1 są srebrne przyciski np. od klimy, audio itp? Czy to jest jakaś konkretna opcja?

Jak wrażenia po przesiadce z F10? Silnik z potencjałem jak pisał Randall :)

Opublikowano
Gratulacje, super auto, bardzo fajnie wyposażone jak i połączenie kolorystyczne - piękna klasyka.

Czy ktoś się orientuje dlaczego u kolegi jest rafter1 są srebrne przyciski np. od klimy, audio itp? Czy to jest jakaś konkretna opcja?

Jak wrażenia po przesiadce z F10? Silnik z potencjałem jak pisał Randall :)

To jest opcja kod 4U0 - Galwanizowane wykończenie elementów obsługi

Na razie rozkoszuję się jazdą, wyciszeniem, komfortem, osiągami. Generalnie te 250 KM w F10 mi spokojnie wystarczało do moich podróży, dlatego teraz jest aż nadto. Raczej nie będę grzebał w oprogramowaniu jednostki.

Opublikowano
Fantastyczna specyfikacja jak dla eleganckiej lumuzyny ;-) skorki z kontrastem mniamusne:-) pokombinowac mozna zawsze zwlaszcza ze w Wawie masz bardzo dobrego tunera:-) jakies 400koni i 550nm na spokojnie bez zmiany niczego osiągalne:-)
Opublikowano
Fantastyczna specyfikacja jak dla eleganckiej lumuzyny ;-) skorki z kontrastem mniamusne:-) pokombinowac mozna zawsze zwlaszcza ze w Wawie masz bardzo dobrego tunera:-) jakies 400koni i 550nm na spokojnie bez zmiany niczego osiągalne:-)

To może podaj info o jakiego tunera chodzi , jeśli kiedyś miałbym skorzystać , ewentualnie któryś z kolegów odwiedzających ten wątek :)

Opublikowano

Zapraszam na priv w razie pytan ;-) moja wyszla 440-470 i 600nm i bylo wiecej ale jako daily poszlismy na kompromis bez nadmiernego wysilania jednostki. Ale zmieniony kat i wydech czego bym w Twojej nie robil ze wzgledu na wyglad:-)

Jedyne co bym zmien8l to wkladke dolotu bo ta oryginalna jest strasznie restrykcyjna i moja sie przy 400KM dusila i czuc bylo ze turbo chce wiecej powietrza ... :-)

Czasy spadły z 4.8 na 4.1 do setki i 100-200 z 12.8 na 10.5, wiec zmiana radykalna, nie mowiac juz o elastycznosci ktora rozni sie kolosalnie. Spalanie wzroslo, ale glownie ze wzgledu na zmiane stylu wcisniecia przepustnicy :mad2: :mrgreen:

Opublikowano
To mega dobre czasy, jak na taką moc. 4.1/10,5 przy 440/600 w tak dużym aucie :cool2: Program, wkładka i coś jeszcze?
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Popieram przedmówcę.

Pięknie skonfigurowane auto ci się trafiło. :cool2:

Benzyna zamiast krwi...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

rafter1 przepiękna konfiguracja, gratuluję ! :cool2:

Chętnie się dowiem, jakie największe zmiany na + odczułeś po przesiadce z F10 ?

Jak świecą te reflektory, w porównaniu do LEDów z F10 ?

W F10 też miałeś nagłośnienie Harmana ? Jeśli tak to widzisz różnicę w tym z G30 ?

Opublikowano
rafter1 przepiękna konfiguracja, gratuluję ! :cool2:

Chętnie się dowiem, jakie największe zmiany na + odczułeś po przesiadce z F10 ?

Jak świecą te reflektory, w porównaniu do LEDów z F10 ?

W F10 też miałeś nagłośnienie Harmana ? Jeśli tak to widzisz różnicę w tym z G30 ?

1. silnik , jego dźwięk , kultura pracy oraz moc i sposób jej oddawania , czyli nieprzerwany ciąg zwłaszcza przy prędkościach powyżej autostradowych , gdy większość aut na drodze już ,,puchnie'' ten idzie jak zły :wink:

2. Wyciszenie wnętrza

3. Jakość wykończenia . Sporo czasu przed zakupem G30 , gdy odwiedzałem salony BMW aby przyjrzeć się G30-tce z bliska , pomacać ,zająć miejsce za kierownicą zawsze miałem wrażenie wracając do swojej F10 , że to auto niższego segmentu . Zapewne wrażenie to wiązało się z tym że moja F10 była przeciętnie wyposażonym autem ( ok. 290 kpln ) a te G30 w których miałem okazję siedzieć to tak średnio licząc 450-500 kpln z konfiguratora .

4. Adaptive LED wydaje się ,że świecą mocniej w G30 , jest jaśniej , ale w F10 też byłem z nich bardzo zadowolony , a miałem ich nie brać , namówił mnie sprzedawca .

5. Obecnie nagłośnienie auta nie jest moim must have . HK gra poprawnie i tyle ;) Ale to nie jest zestaw dla audiofili . Kiedyś w jednym z poprzednich aut , miałem zestaw zabudowany przez firmę car-audio , włącznie z wyciszeniem boczków drzwi i tam mimo , że nie wydałem fortuny efekt był mega .

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zapewne skutek uboczny dynamicznie pokonywanych odcinkow tras szybkiego ruchu ;)

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

• 1 miesiąc temu...