Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Elegancko wyszło :cool2:

Dużo z tym zabawy? No i przede wszystkim z dopasowaniem przebiegu?

30 min roboty wraz z kodowaniem . Przebieg przepisuje sie automatycznie z FRM-u auta :wink:

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chociaż jestem raczej tradycjonalistą, te liczniki bardzo mi się podobają i świetny mod moim zdaniem. Odświeżają bardzo wnętrze.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Dzisiaj w ruch poszło wnętrze pojazdu. Nabyłem nowy sprzęt do detailingu , więc trzeba wypróbować i pobawić się :wink:

Na wstępie poszły w ruch dekory wnętrza potem listwy zewnętrzne chromowane. Na koniec aplikacja wosku Soft 99 na lakier i dekory plus impregnacja skóry Surf City Garage Voodoo Blend .

f18b2ba39847c322.jpg14cecc8792d9a7d6.jpg

9ca5f5bb881c0d68.jpg9c22b2e2a139b388.jpg

8ef867e378f1dbb7.jpg

391864da7801c5e4.jpg

Taki oto zestawik , a czyni cuda 8)

e20dc9ad7de23315.jpg

Opublikowano
Super podejście do auta. Wygląda jakby dopiero zjechało z taśmy. Daj znać jak będziesz sprzedawał ;-)
Opublikowano

Dzięki :wink:

Staram sie jak mogę i jak czasu starcza na wszelkie prace. W weekend planuje kolejną wymianę oleju w automacie wraz z nową miską oleju czyli filtrem , wszystko oczywiście w oryginale .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Elegancko wyszło :cool2:

Dużo z tym zabawy? No i przede wszystkim z dopasowaniem przebiegu?

Licznik nie jest LED jak autor napisał. TO nawet nie PVA, to zwykły LCD. Podświetlanie krawędziowe LED.

Aby taki licznik zamontować to:

Kasowanie vinów w eeprom + przebiegu jesli w liczniku jest wiekszy niz ten w aucie.

Pozniej kodowanie i gotowe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj przyszła pora na kolejną wymianę oleju w ASB , tym razem wraz z filtrem którą jest oczywiście miska oleju . Olej zalany tym razem oryginalny ATF 3+

383ff8017d5c6adc.jpgbe568bc78d5edd34.jpg

Tak wygląda olej po ok 25 tyś po wymianie , kolor oryginalny był jasno złoty , więc nie pytajcie dlaczego tak dbam o olej w każdym podzespole mechanicznym :wink:

ca9e329f85e34b83.jpg240b9f946d27ccc5.jpg

Magnesy już i tak "pełne"

a9616903ae2fd2c0.jpg696f34e247f82276.jpg

I nowa miseczka

e87d00ae0f49d6f3.jpg

Opublikowano

Miało być tak pięknie, czyli kolejna okazja i nowy temat na forum , ale niestety nie zdążyłem sie nawet nim nacieszyć :| Jedynie co zdążyłem przy nim zrobić to korekta lakieru na dniach .

Podczas korekty lakieru odwiedził mnie kolega , który jak zobaczył auto po polerce stwierdził krótko ze jest już jego :roll: Długie rozmowy i dyskusje niestety nic nie dały . I tak oto nacieszyłem sie nowym nabytkiem raptem kilka dni , szkoda bo bardzo fajna konfiguracja - życie ehhhh

Ale podzielę z wami kilkoma fotkami jakie udało mi sie skompletować i co można z tak zajechanego lakieru wyciągnąć , bo kolor jest naprawdę piękny , taki jaki chciałem , czyli każdy , tylko ciemny :)

Przed korektą , lakier zajechany mocno bo auto też długo stało na parkingu .

cabdfd7a500b373b.jpg

adb3a9bf3d70e837.jpg

0edf9ad52ecff087.jpg

745e9398ea4cae64.jpg

A tutaj już po korekcie lakieru .

607bb002ed376bd8.jpg

48c390bb398a20de.jpg

ca6eb5ecd0d30cdc.jpg

023219b80cc3ec49.jpg

67ac8c749eb57c2b.jpg

I tak oto została fotka jedynie na pamiątkę ...

07965ed14c3ff4ab.jpg

Opublikowano
Faktycznie niezła robota, nie dziwię się koledze :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podczas korekty lakieru odwiedził mnie kolega , który jak zobaczył auto po polerce stwierdził krótko ze jest już jego :roll: Długie rozmowy i dyskusje niestety nic nie dały . I tak oto nacieszyłem sie nowym nabytkiem raptem kilka dni , szkoda bo bardzo fajna konfiguracja - życie ehhhh
LOL co ja czytam. :duh: Sprzedałeś mu ten samochód czy on Ci zabrał bo nie rozumiem. :D
Opublikowano
Deejay pracuje w ASO. Chyba była niezła sztuka to wziął z ASO celem zarobku po dopieszczeniu. Dopieścił i chyba zbyt szybko pojawił się klient
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ale mi się te dekory podobają :oops: Może się starzeję ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po korekcie ten lakier wyglądał niesamowicie, więc się nie dziwie, że wzbudzał pożądanie.

Szybki deal i kasa zarobiona, to też się liczy, szczególnie w tym porąbanym okresie. Poszukasz innego auta i jeszcze zrobisz galerię. :wink:

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Mały up.

Z racji trochę większego luzu na warsztacie, ogarnąłem sobie trochę nagłośnienie w aucie.

Przyszedł czas na montaż głośnika średniotonowego i twittera. Gwizdek zakupiony oryginalny, a średni firmy Audio System jak i reszta głośników . Do kpl została dokupiona oryginalna maskownica w deskę z wersji HiFi Pro . Rożnica w odsłuchu na duży + :)

5cbceddcd35d6de4.jpg

Opublikowano (edytowane)

Od jakiegoś czasu męczył mnie szalony pomysł podmiany panelu sterowania klimatyzacją na wersję tzw. rozszerzoną klimatyzacją . Plan był szybki do podmiany panel , ale nie miałem od kogo pożyczyć na testy, więc został tylko zakup używki . Przed zakupem oczywiście wywiad z diagnostami i elektrykami co o tym myślą i czy temat jest do przejścia. Jedyne info jakie udało sie ogarnąć to ze panel nie jest kodowany itp. ma taką samą ilość pinów w dwóch kostkach , identycznie ja w moim oryginale. Kolejną zagadką było czy moja wersja ma na tyle rozszerzone sterowanie pod deską , silniczki, klapy itp że "uciągnie" panel od bogatej klimy :roll:

Decyzja krótka szukamy używki , najwyżej nie zadziała i sie odsprzeda :P

Dzisiaj kurier dostarczył panel , szybki montaż i szok , wszystko działa :shock: :D

Tak naprawdę wszystko okaże się latem , czy czujniki temp będą odczytywać prawidłowe wartości , ale najpierw muszę je namierzyć w aucie , gdzie dokładnie siedzą , bo nawet nie miałem kiedy .

Jestem chyba pierwszą osobą która przeprowadziła taki mod :P i najważniejsze ze każdy klawisz działa :wink:

Stary panel powyżej

5cd99b8d9bd867df.jpg

Tutaj już po montażu nowy panel z bogatszej wersji .

4b20df429fa605a7.jpg

Edytowane przez deejay79
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od jakiegoś czasu męczył mnie szalony pomysł podmiany panelu sterowania klimatyzacją na wersję tzw. rozszerzoną klimatyzacją . Plan był szybki do podmiany panel , ale nie miałem od kogo pożyczyć na testy, więc został tylko zakup używki . Przed zakupem oczywiście wywiad z diagnostami i elektrykami co o tym myślą i czy temat jest do przejścia. Jedyne info jakie udało sie ogarnąć to ze panel nie jest kodowany itp. ma taką samą ilość pinów w dwóch kostkach , identycznie ja w moim oryginale. Kolejną zagadką było czy moja wersja ma na tyle rozszerzone sterowanie pod deską , silniczki, klapy itp że "uciągnie" panel od bogatej klimy :roll:

Trochę zródeł przewertowałem ,ale nigdzie nie znalazłem info na ten temat i nikt nie potrafił odpowiedzieć na ten szalony pomysł , bo nikt tego nigdy nie próbował modzić :wink:

Decyzja krótka szukamy używki , najwyżej nie zadziała i sie odsprzeda :P

Dzisiaj kurier dostarczył panel , szybki montaż i szok , wszystko działa :shock: :D

Tak naprawdę wszystko okaże się latem , czy czujniki temp będą odczytywać prawidłowe wartości , ale najpierw muszę je namierzyć w aucie , gdzie dokładnie siedzą , bo nawet nie miałem kiedy .

Jestem chyba pierwszą osobą która przeprowadziła taki mod :P i najważniejsze ze każdy klawisz działa :wink:

Stary panel powyżej

5cd99b8d9bd867df.jpg

Tutaj już po montażu nowy panel z bogatszej wersji .

4b20df429fa605a7.jpg

Przeciez sa opisy na forach ze pasuje i dziala bez problemu taka zmiana.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie chce mi się szukać więc podsyłam pierwszy lepszy temat w którym ktoś potwierdził działanie, ale jest ich więcej:

https://forum.bmw5.co.uk/topic/103656-f10-climate-control-upgrade/?do=findComment&comment=1343983

A tu masz o zmianie nawiewów:

https://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=700330

Opublikowano
Przeglądałem twój temat o tym jak pięknie prowadzisz swoją BMW 528 i chciałbym podpytać o mały szczegół. Zauważyłem że zmieniłeś małe pokrętło idrive na większe, jak widzę dobrej jakości. Czy możesz zdradzić to źródło. Ja niestety kupiłem ma aliex.. i przyszedł szmelc, choć na zdjęciach było dokładnie jak u ciebie.