Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
jak komfortem w m3 e46,czuc kazda dziure i studzienke np.???bo ostanio mialem okazje jezdzic m6 i jestem zaskoczony ,sprezystym zawieszeniem tego bolida.o wrazeniach nie bede pisal ,nie da sie tego przelac na papier,(czyt .monitor) tym bardziej ,ze to byla wersja individual,w tym miejscu podziekowania dla bawaria motors,.jesli chodzi o dzwiek silnika nie zachwyca,z wyjatkiem moze milosnikow japonskich szlifierek,ale to moje zdanie.ponoc w m3 jest podobnie ,kiedys bylo cyt."jak wiaderko gwozdzi sypane w momencie ostrego przyspieszania"dlatego bas 3 litrowej benzyny jest chyba najbardziej zniewalajacy ,a klekot jak to klekot ...... :) Edytowane przez mario330d
  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
GP-T1000 ile kompletów opon zużywasz za 1 sezon :?: ja 2-3 a nie mam M3 i nigdy nie paliłem swoim autem gumy :!: mając M3 tą liczbe musiałbym pomnożyć przez 2 albo 3

z tego co wiem to masz 320 ja 318is i nie powiesz mi ze ta roznica 10 km sprawia ze ty zuzywasz 2-3 :?: ja zuzywam 1 komplet na 2-3 lata wiec albo robisz ogromne ilosci km albo masz zbierznosc nie tak ustwiona:)

wiec kupować takie auto i obliczać koszt ekspaatacji (czytaj oszczędzać) to tak jakby zaprosić laske do najdroższej restauracji w mieście i zamówić wode mineralną i paluszki :duh:

nie rozumiem co zlego w pytaniu o koszty eksploatacji :think: kazdy ma prawo chocby z ciekawosci spytac sie ile go bedzie mniej wiecej kosztowala eksplatacja. ile mu bedzie m3 palilo w miescie przy katowaniu, przy lagodnej jezdzie a ile bedzie palilo na trasie. i chyba to nie znaczy ze go nie stac? bo co zlego jest isc napierw do tej najdrozszej restauracji i zobaczyc jakie tam sa ceny a potem zapraszac tam dziewczyny? a nie pchac sie na nie znane wody... ;)

P.S GP-T1000 bez urazy ale mówimy teraz o samochodzie za ponad 100tyś więc twoja uwaga że też pytałeś przed kupnem o koszt ekspaatacji swojego samochodu jest tutaj troche nie na miejscu...

nie rozumiem co jest nie na miejscu? ktos ma do wydania 16 tys a ktos 100tys i ten za 100tys nie ma prawa wiedziec ile bedza kosztowaly np tarcze do auta?

jak konfortem w m3 e46,czuc kazda dziure i studzienke np.???bo ostanio mialem okazje jezdzic m6 i jestem zaskoczony konfortowym ,sprezystym zawieszeniem tego bolida.

ja mialem okazje jezdzic E39 M5 i bylo bardzo twarde. przejezdzalismy przez tory tramwajowe z predkoscia 15 km/h i trzeslo, a normalnie sie przez nie przejezdza 40 km/h i tak nie trzesie :)

jesli chodzi o dzwiek silnika nie zachwyca,z wyjatkiem moze milosnikow japonskich szlifierek,ale to moje zdanie.

dzwiek silnika M power V10 zblizony jest do silnikow z F1. W koncu bmw coraz lepiej sobie radzi w F1 to wykorzystuja technologie w ulicznych wozach ;)

P.S.

Sorry za OT :oops:

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

z tego co wiem to masz 320 ja 318is i nie powiesz mi ze ta roznica 10 km sprawia ze ty zuzywasz 2-3 :?: ja zuzywam 1 komplet na 2-3 lata wiec albo robisz ogromne ilosci km albo masz zbierznosc nie tak ustwiona:)

:

zbierzność mam wzorcową, natomiast w przypadku 10 KM moge coś powiedzieć ponieważ miałem kiedyś IS-a w QP i w porownaniu z R6 to jest inna bajka , przelecieć zakręt bokiem to nie jest jakaś wielka sztuka, w IS trzebabyło niezłego kata zrobić żeby po suchym sie ślizgać, jednak te 2 garczki więcej robią swoje :!:

A jęsli chodzi o pytania o komfort w M3 to zaraz normalnie z fotela spadne :duh: , ludzie na litość boską :shock: , co wy sie z deu tiko przesiedliście dopiero co :?: , chcecie kupować eMki żeby sąsiadowi pokazać sie :?: szczajcie w końcu baze bo jeszcze 100 lat w tym kraju bedzie tak jak jest :mad2:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

bo co zlego jest isc napierw do tej najdrozszej restauracji i zobaczyc jakie tam sa ceny a potem zapraszac tam dziewczyny? a nie pchac sie na nie znane wody... ;)

I o to właśnie chodzi, ktoś kogo stać po prostu w takich miejscach bywa i zamawia "od lewej do prawej", a nie odwrotnie.

nie rozumiem co jest nie na miejscu? ktos ma do wydania 16 tys a ktos 100tys i ten za 100tys nie ma prawa wiedziec ile bedza kosztowaly np tarcze do auta?

Ktoś kto kupuje auto za grubo ponad 100tyś raczej ma gdzieś ile kosztują części bo chyba nie chcesz mi wmówić że taki ktoś jeździ potem po złomowiskach za używkami albo po sklepach za najtańszymi zamiennikami. On w ogóle nie jeździ za częściami tylko odstawia auto na serwis. Ludzi którzy kupują drogie auta i sami hobbistycznie przy nich grzebią jest znikoma ilość.

Opublikowano
ktory to juz raz powraca temat utrzymania //M ?? i to bez znaczenia czy E36, E34, E39 czy E46 .. jakos zadna z tych osob ktore te tematy zaczynaly eMki nie kupila .. ja sam mialem ochote na eMke zamiast mojej, i mialem juz znaleziona - w naprawde swietnym stanie, 315KM wbite w briefa (przy silniku 3.0) .. bez wiekszego dzwona, udokumentowany przebieg i co najwazniejsze bez katowania .. ale odpuscilem - eMka bedzie .. moze za roczek lub dwa .. ale jako drugie auto - do cieszenia sie z jazdy, a nie zastanawiania sie czy moge jeszcze tu lub tu podskoczyc bo pali mi 20 litrow a przeciez gdybym mial tico to spaliloby mi 5 ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

dzwiek silnika M power V10 zblizony jest do silnikow z F1. W koncu bmw coraz lepiej sobie radzi w F1 to wykorzystuja technologie w ulicznych wozach ;)

Nie no stary tutaj wygrałeś.... Zostałeś dzisiejszym liderem... ŻÓŁTA KOSZULKA DLA TEGO PANA....

:roll2: :roll2: :roll2: :roll2: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
Paaaanowie eMka to prawie jak ...ELEONOR jak juz ktos kiedys napisal,a Wy tu o kosztach.....dzentelmeni o pieniadzach nie rozmawiaja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...kwintesencja piękna i harmonia ksztaltów E36..:)

http://tygra85.w.interia.pl/szablon_obrazki/okopt.JPG

Opublikowano

pytanie o koszty eksploatacji jest jak najbardziej na miejscu. w końcu kolega nie kupuje nowego Ferrari, tylko używaną usportowioną limuzynę.

a M-Powery to jeszcze nie są auta tylko dla multimilionerów

Opublikowano
M-Powery to jeszcze nie są auta tylko dla multimilionerów

Ale przyznasz że żeby tym jeździć trzeba mieć "flote na ruchy" :norty:

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
pytanie o koszty eksploatacji jest jak najbardziej na miejscu. w końcu kolega nie kupuje nowego Ferrari, tylko używaną usportowioną limuzynę.

więc tak spalanie średnio 15,4 ale jak bedziesz jeździć oszczędnie to zejdziesz na 15,1 to bedzie z jakieś 50gr oszczędności na 100km :!: :!: :!: ,można też na gaz przerobić to już bedzie mega tanio :!: :!: :!: opony sie troche szybciej zużuwają, wiec lepiej kupować na szrocie jakieś używki 19 cali tak za 250-300zł szt, albo lepiej kupić bieżnikowane to moze w 800 zł sie zmieści za komplet. Olej do silnika to nie ma co przepłacać , można wlać dobrego minerala tak po 7 zł litr z beczki, płyn w chłodnice to można zwykłą wode destylowaną wlać, albo jaką dobra mineralną ARCTIC itp z klockami i tarczami to może być gorzej ale jak ktoś ma wójka Józka złotą rączke to może przerobi układ hamulcowy z E30 to wtedy komplet tarcz i klocków na 1 oś wyjdzie jakieś 400-500zł , ubezpieczenie OC w "Samopomocy" to jakieś 350zł przy maxx zniżkach, gorzej będzie troche z AC.... :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

więc tak spalanie średnio 15,4 ale jak bedziesz jeździć oszczędnie to zejdziesz na 15,1 to bedzie z jakieś 50gr oszczędności na 100km :!: :!: :!: ,można też na gaz przerobić to już bedzie mega tanio :!: :!: :!: opony sie troche szybciej zużuwają, wiec lepiej kupować na szrocie jakieś używki 19 cali tak za 250-300zł szt, albo lepiej kupić bieżnikowane to moze w 800 zł sie zmieści za komplet. Olej do silnika to nie ma co przepłacać , można wlać dobrego minerala tak po 7 zł litr z beczki, płyn w chłodnice to można zwykłą wode destylowaną wlać, albo jaką dobra mineralną ARCTIC itp z klockami i tarczami to może być gorzej ale jak ktoś ma wójka Józka złotą rączke to może przerobi układ hamulcowy z E30 to wtedy komplet tarcz i klocków na 1 oś wyjdzie jakieś 400-500zł , ubezpieczenie OC w "Samopomocy" to jakieś 350zł przy maxx zniżkach, gorzej będzie troche z AC.... :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

chyba kogos tu ponioslo :naughty:

tutaj sie z kolega ja najbardziej zgodze. nie trzeba byc milionerem zeby jezdzic autem za 200tys i kazdy ma prawo spytac sie o koszty. ile np bedzie kosztowala inspekcja. i nie chodzi mi tu o jakies kombinowanie zeby obnizyc koszty tylko poprostu o czysta ludzka ciekawosc. jak jezdze emka to nie moge wiedziec ile mi ona pali? lub ile mnie kosztuja rocznie przeglady? ile kompletow opon zuzyaja urzytkownicy emek?

mialem znajomego co jedzil M5 E39 i jakos nie zuzywal jeden komplet opon na sezon a nie jest on biednym czlowiekiem.

p.s.

nie trzeba byc milionerem zeby jezdzic emka i nie trzeba jezdzic emka zeby jadac w najdrozszych restauracjach :twisted2:

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

p.s.

nie trzeba byc milionerem zeby jezdzic emka i nie trzeba jezdzic emka zeby jadac w najdrozszych restauracjach :twisted2:

pewnie można mieć M3 i 2500obr/min na obrotomierzu ale po co :?: :duh:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
ile tu jadu!!! kolega się grzecznie spytał, a wzamian uzyskał informację, że za wysokie progi na jego nogi. dlaczego bo miał czelność zadać pytanie. przcież wiadomo kto pyta ten nie błądzi. przecież jesteśmy jedną rodziną i powinniśmy cieszyć się z każdej kolejnej perełki jaką niewątpliwie jest ///M. autor kupi sobie Brabusa lub AMG (tfu tfu), a nam będzie łyso, bo powiększą się szeregi drugiej zacnej marki. nie kłućmy się pomagajmy sobie.
Opublikowano
ktory to juz raz powraca temat utrzymania //M ?? i to bez znaczenia czy E36, E34, E39 czy E46 .. jakos zadna z tych osob ktore te tematy zaczynaly eMki nie kupila ..

Killof jak dla mnie napisał święte słowa w tym temacie .

A jeśl ktoś się poczuł obrażony przeze mnie jeśli chodzi o kwestie jego zasobności materialnej to bardzo przepraszam ale nie o to mi chodziło. Mnie osobiście stać na zakup M3 E36 ale niestety nie stać mnie na utrzymanie jej , mam styczność z włąscicielami różnych eMek i temat jest mi znany od podszewki , i nie chodzi mi to o jakąś zazdrość itp ale chciałbym po prostu uświadomić potencjalnym kupcą w co sie pakują :!: :!: :!:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

wiadome jest to ze eksploatacja takiego autka jest droga tylko jesli ltos kupuje takie cuda to chyba nie po to zeby liczyc ile za co placi bo wtedy to bezsensu...

Kupujac eMke kupujemy cos wiecej niz BMW, kupujemy tradycje sportu i idealnych proporcji cos co laczy kierowce z autem jak pepowina matki z dzieckiem w tym aucie nie liczy sie czy pali 15 czy 50 litrow na 100 to jest auto czysto sportowe bez kompromisow jest poprostu niesamowite i obojetnie czy jesz sucha bulke popijajac czysta woda czy jadasz w najdozszej restauracji stac cie na auto ale tylko wtedy kiedy nie patrzysz ile na to wydajesz i jakim kosztem poprostu wydajesz i czerpiesz maksymalna RADOŚĆ Z JAZDY :wink:

moje modele
Opublikowano

domyślam się, że autorowi topicu chodziło o maksymalny możliwy koszt eksploatacji (przynajmniej ja bym o to pytał, gdybym chciał kupić M-kę) czyli

serwis tylko w ASO/dobrym warsztacie (często od ASO lepszym :wink:) na orginalnych częściach.

dobre nowe opony

ubezpieczenia

spalanie - maksymalne możliwe, pytanie o minimalne jest trochę bez sensu, bo kto będzie takim autem ekonomicznie jeździł? :roll:

a chyba nie będzie służyło tylko po to, aby przyszpanować na ulicach i sąsiadom, bo mało kto wie czym są M-ki, a tylko nieliczni potrafią odróżnić tą prawdziwą od klekotu z M-pakietem

Opublikowano
czy kazdy kierowca kupujac samochod wykorzystuje 100% jego mozliwosci na drodze ??czy o m3 nie mozna myslec jako o typowym"lwie bulwarowym",i czerpac z tego przyjemnosc ?.... po co tyle jadu,sarkazmu ,a nawet daleko posunietej ironi.??
Opublikowano
czy kazdy kierowca kupujac samochod wykorzystuje 100% jego mozliwosci na drodze ??czy o m3 nie mozna myslec jako o typowym"lwie bulwarowym",i czerpac z tego przyjemnosc ?.... po co tyle jadu,sarkazmu ,a nawet daleko posunietej ironi.??

dokaldnie, nie kazdy kupuje m3 czy podobne auto zeby 24h/dobe je katowac,

owszem od tego jest tor (u nas z tym slabo), jak szwagier, jezdzi bo lubi, bo "moze" czasami poszalec.

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

Panowie wrzućcie na luz. M3 to autko drogie w codziennej eksploatacji i tyle. Nie ma samochodów bezawaryjnych a awaria w emce kosztuje słono. 3 m-ce eksploatacji m3 kosztowało mnie tyle co rok w 318is. Nie ma w tym odrobiny przesady. Paliwo to naprawdę drobiazg w porównaniu z kosztem wymiany pompy wody(ja to przeszedłem). Ponadto każde- każde M3 musi mieć regulowane zawory nawet e46 :jawdrop:

Nie ma tam miejsca na regulacje hydrauliczną ponieważ auto się kręci do wyższych obrotów niż inne bmw. I co Wy na to ??

I ciekawostka; Każde M3 zarówno e36 3l. jak e46 3.2l. ma takie same ceny za części czy to fotele czy Vanos różnice w cenie są praktycznie niezauważalne.

Ale ja nie chcę tu nikogo zniechęcać bo walory użytkowe rekompensują wszelkie wydatki jednak to nie samochód dla oszczędnych.

Co do spalania to mogę określić górną(31l.) i dolną(8,5l.) granicę choć pewnie dałoby się je jeszcze naciągnąć :mrgreen:

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano
Panowie wrzućcie na luz. M3 to autko drogie w codziennej eksploatacji i tyle. Nie ma samochodów bezawaryjnych a awaria w emce kosztuje słono. 3 m-ce eksploatacji m3 kosztowało mnie tyle co rok w 318is. Nie ma w tym odrobiny przesady. Paliwo to naprawdę drobiazg w porównaniu z kosztem wymiany pompy wody(ja to przeszedłem). Ponadto każde- każde M3 musi mieć regulowane zawory nawet e46 :jawdrop:

Nie ma tam miejsca na regulacje hydrauliczną ponieważ auto się kręci do wyższych obrotów niż inne bmw. I co Wy na to ??

I ciekawostka; Każde M3 zarówno e36 3l. jak e46 3.2l. ma takie same ceny za części czy to fotele czy Vanos różnice w cenie są praktycznie niezauważalne.

Ale ja nie chcę tu nikogo zniechęcać bo walory użytkowe rekompensują wszelkie wydatki jednak to nie samochód dla oszczędnych.

Co do spalania to mogę określić górną(31l.) i dolną(8,5l.) granicę choć pewnie dałoby się je jeszcze naciągnąć :mrgreen:

i o taka odpowiedz chyba chodzilo autorowi tego posta, tylko dotyczaca m3 e46 a wszyscy zaraz ze nie mozna o takie rzeczy pytac...

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

opony sie troche szybciej zużuwają, wiec lepiej kupować na szrocie jakieś używki 19 cali tak za 250-300zł szt, albo lepiej kupić bieżnikowane to moze w 800 zł sie zmieści za komplet.

Czegoś takiego to ja nigdy nie zrozumiem. Jak można kupować opony na szrocie! Do BMW M-Power! Stary przecież tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo!!! Owszem.. do służbowego Cinqueczento kupuje używki.. ale auto nie przekracza 70km/h ;-) Ale do auta które idzie bokiem po zakrętach czy goni 250km/h?!?!? Abstrakcja

Olej do silnika to nie ma co przepłacać , można wlać dobrego minerala tak po 7 zł litr z beczki,

Hehehe silnik z emblematem rols royca a Ty mu chcesz mineralke za 7zika lać? To może jeszcze taniej.. w Lidlu mają jakiś olej na promocji.. albo po prostu po frytkach nalej.... MASAKRA

płyn w chłodnice to można zwykłą wode destylowaną wlać, albo jaką dobra mineralną ARCTIC

Dobrą wodę mineralną... Stary co Ty za farmazony siejesz!!! Co Ci da zajebista woda mineralna przy -20!!! Czy to jest taka zajebista oszczędność? 5L Borygo kosztuje ze 30zł. Wejdzie pewnie z 12-14L (przynajmniej u mnie tyle wchodzi).. oszczędność jak cholera w porównaniu z rozwaloną chłodnicą czy nawet pękniętym blokiem.... REWELA

itp z klockami i tarczami to może być gorzej ale jak ktoś ma wójka Józka złotą rączke to może przerobi układ hamulcowy z E30 to wtedy komplet tarcz i klocków na 1 oś wyjdzie jakieś 400-500zł ,

NC

ubezpieczenie OC w "Samopomocy" to jakieś 350zł przy maxx zniżkach, gorzej będzie troche z AC...

No ciekawe jak... Mam maxymalną ilość zniżek czyli 60%. I za 520i płacę w Link4 przy kontunuacji i jednorazowej wpłacie 580zł.

A AC w przypadku 10-12letnich aut to typowo bezsensowny pomysł.

Nie chce zebyś odebrał to osobiście... ale zastanów się czy to o to chodzi przy posiadaniu takiego autka. Kiedyś pracowałem w GSMie.. i zawsze śmiałem się z kolesi którzy kupowali najdroższe telefony po 3tyś zł netto po to.. by wsadzić w nie pre-paida który w tamtych czasach mógł.. DZWONIĆ I SMSOWAĆ.... płacił za blootothy, EDGE, GPRSy klasy 10... Możliwość faxowania, e-mailowania i wodotrysku.. i wkładał do tego simplusa czy tak taka... Chodzi o to żeby mieć? Żeby sie pokazać? Jeżeli tak to życze powodzenia z olejami za 7zika, wodą mineralną i wójkiem Jóźiem złotą rączką....

A. Einstein

Opublikowano
Misyo skąd ty towar bierzesz :?: Podaj mi adres twojego dilera Plis :!: Normalnie post roku ja dla mnie na tym forum buahahahahhahahaha, nie no wymiękłem teraz całkowicie , naprawde , brzuch mnie przez ciebie rozbolał ze śmiechu :mrgreen: :clap: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

Wybacz ale czegoś nie rozumiem. Najpierw piszesz ze można oszczedzać lejać olej za 7zika a później jak to wytknąłem nabijasz sie ze mnie...

Może i faktycznie nie zrozumiałem ironi Twojego postu ale zeby zaraz ze mną jechać i robić "post roku"? Wystarczyuło napisać ze myślisz podobnie bo chyba nic złego nie napisałem... i tyle. A tak w tym temacie wszyscy jadą po wszystkich.. a weź zwróć uwagę (bo zrozumiałem dosłownie to co napisałęś) to zostaniesz wyśmiany jeszcze bardziej....

A. Einstein