Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez czujnika zmierzchu:

0 - włączone dzienne, brak postojowych oraz oświetlenia tablicy. Brak podświetlenia tablicy przyrządów.

postojowe - włączone światła dzienne, włączone postojowe, włączone oświetlenie tablicy. Tablica przyrządów podświetlona.

mijania - wszystko po staremu

0 + halogeny przednie - halogeny + przełączenie na światła mijania

Dodatkowo, można jeszcze zakodować licznik tak aby podświetlanie było aktywowane przy światłach dziennych. Po przełączeniu na mijania, zapala się podświetlenie pozostałej części deski rozdzielczej.

• Odpowiedzi 580
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy ma ktoś może namiary na kodowanie świateł dziennych w Lubuskiem lub okolicach (E91 i E39)?

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Witam, aktywuję światła do jazdy dziennej. Chętne osoby zapraszam na PRIV. Miejscowość Katowice, Bielsko i okolice.
Opublikowano
Witam mam pytanie odnośnie kodowania świtel dziennych.Pojechałem do gościa który zajmuje sie elektroniką w bmw i tez bez problemowo robi takie żeczy. Jednak u mnie wystąpił problem . Mam zwykłe światła (no xenon) .Próbował na wszystkie sposoby .Zamieniał kody, potem recznie wpisywał i za kazdym razem sterownik niepozwalał na zmiane kodu. Czy są modele auta których sie nieda przekodowac do światel dziennych?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kodujemy z powodzeniem dzienne we wszystkich modelach od 1997 do 2010: Rzeszów i Kraków - kodujemy też w tych modułach i modelach, które są przez niektóre osoby uważane za niekodowalne :P

Jaka jest cena kodowania świateł dziennych w E39 i E9x (xenon).

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Czy są modele auta których sie nieda przekodowac do światel dziennych?

Po 1997 roku -nie ma. Wszystko kwestia pewnej wiedzy. Zajmuje się tym 2 lata i kodowałem już we wszystkich rodzajach modeli i modułów.

Jaka jest cena kodowania świateł dziennych w E39 i E9x (xenon).

Poszło na PW

Opublikowano
Ok tyleze gośc robił tego typu sztuczki wiele razy i powiedzial ze czasem takie przypadki się zdarzają ze sterownik nie zamiena kodu.Z tego wynika że jest gorszy od Ciebie :D .Szkoda ze tak daleko kodujesz te swiatla (650km).
Opublikowano
Witam, coś w tym może być... Dzisiaj dzwoniłem do zaufanego elektronika w moim mieście. Zapytał z którego roku mam samochód. Gdy usłyszał ze z początku 2008 powiedział, że raczej nie będzie możliwości aktywacji świateł do jazdy dziennej. Poinformował mnie, iż podobno BMW w lipcu czy sierpniu 2007r. wprowadziło jakąś modyfikację. Jeżeli sie zaprogramuje światła to może wystąpić jakiś problem z elektroniką, p. niedziałająca wycieraczka itp. Co o tym sadzicie...? Jest coś w tym prawdy czy nie bardzo?
Opublikowano
Mieszkam w KRK i jestem chętny na aktywację świateł dziennych

Witam osobiście w Krk aktywowałem u kolegi mmcv , jestem zadowolony miło i fachowo. :D

Opublikowano

Ponawiam pytanie odnośnie kodowania - okolice Bielska, Katowic...?

Z jednym gościem sie umówiłem ale nie wyszło ( nie przyjechał na umówione spotkanie ) ,więc szukam dalej .......

Opublikowano
Mieszkam w KRK i jestem chętny na aktywację świateł dziennych

Witam osobiście w Krk aktywowałem u kolegi mmcv , jestem zadowolony miło i fachowo. :D

Też już aktywowałem DRL u kolegi MMCV .. Również polecam :)

Opublikowano
Kodujemy z powodzeniem dzienne we wszystkich modelach od 1997 do 2010: Rzeszów i Kraków - kodujemy też w tych modułach i modelach, które są przez niektóre osoby uważane za niekodowalne :P

Zastanawia mnie jedno, w E46 przed liftowym jesteście w stanie zakodować światła do jazdy dziennej tak żeby kierunki się nie tliły ?

Bo zakodować się da ale jeździć po Polsce tak nie wolno ?

Opublikowano
Jest coś w tym prawdy czy nie bardzo?

Po 2007 aktywuje się po prostu inaczej niż we wcześniejszych rocznikach i tyle. Można za to na ringach aktywować DRL. Wiele krąży plotek, że np. jakoby w E87 nie można było, że w E90 2005 nie można, że w E39 1996 nie można itp. itd. Do tej pory nie spotkałem BMW (1997-2009) w którym nie można by było. Może wynika to z wielu "myków", bo czasami nie wystarczy sam kod zmienić, ale jeszcze trzeba stworzyć "odpowiednie" warunki to jego zakodowania. I opinia o różnych "niemożnościach" zarówno pochodzi od ludzi prywatnych, jak i z ASO ( gdzie Panowie stwierdzili, ze w E87 to tylko po sprowadzeniu specjalnego modułu z USAi tylko po 2009 roczniku.....śmiech na sali... a tu proszę: http://carpediemdiag.npx.pl/photogallery.php?photo_id=46 ).

Drugi temat z tymi kierunkami w E46 przedliftach. Osobiście dałem już sobie spokój, próbowałem przez ponad rok wielu kodowań i nic z tego. Z drugiej strony zauważyłem, że o ile tak 2 lata temu klientom przeszkadzały te kierunki, tak teraz zbytnio się nimi mało kto przejmuje - E60 też mają "nielegalne" pomarańczowe brewki, a całe zastępy Hond, Chryslerów itp. jeżdżące po naszych drogach na pomarańczach?

Opublikowano
Luczar, mówisz, iż można aktywować DRL na ringach, ale w jaki sposób ma to działać? Będzie podawane większe napięcie, które sprawi że żarówka będzie mocniej świeciła czy w jakiś inny sposób? Do tej pory myślałem, że w E90/91 przed liftem można tylko zaadaptować tylko "długie" jako DRL...?
Opublikowano
Luczar, mówisz, iż można aktywować DRL na ringach, ale w jaki sposób ma to działać? Będzie podawane większe napięcie, które sprawi że żarówka będzie mocniej świeciła czy w jakiś inny sposób? Do tej pory myślałem, że w E90/91 przed liftem można tylko zaadaptować tylko "długie" jako DRL...?

Tzn. przed liftem generalnie można odpalić jako długie. Jest jedyny wyjątek, że trafiają się auta pre-LCI ale już z nowymi modułami. Wtedy można aktywować na ringach, świecą one jednak z mocą postojówek. Rozwiązanie to albo zmiana lamp na LCI albo założenie mocniejszych LED Markerów.

Opublikowano

Rozwiązanie to albo zmiana lamp na LCI albo założenie mocniejszych LED Markerów.

hmm z tego co pamietam postojowka jest na 6W, a LED z taka moca i jeszcze bielsza barwa swiatla w sloneczny dzien jest praktycznie niewidoczny :(