Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Użyłem pasty do polerowania metalu Autosol i metalowej wełny w postaci pada. Na koniec jednak pomogłem sobie polerką do lakieru :cool2:

Dzieki - kupilem autosol pare dni temu ale zwykla szmatka to niewiele daje. Sprobuje dokupic ta stalowa welne 0000

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Moja ulubiona galeria <3 weź jakiegoś instagrama ogarnij dla tej piękności !
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wszystko mi się podoba na tych zdjęciach! nawet te najazdy. muszę sobie takie sprawić :) widział ktoś coś takiego w PL? :?:

sa na allegro

Opublikowano
Użyłem pasty do polerowania metalu Autosol i metalowej wełny w postaci pada. Na koniec jednak pomogłem sobie polerką do lakieru :cool2:

Super wyszło, ale na mokry asfalt już nie wyjedziesz - szkoda będzie :norty:

Podbije jeszcze do zdjęć z poprzedniej strony. Ta myjka to KARCHER K7 ? Jak Ci się ona sprawuje? Nadaje się do "mycia bezdotykowego"?

.

Opublikowano
Moja ulubiona galeria <3 weź jakiegoś instagrama ogarnij dla tej piękności !

dziękuję :oops: :8) insta jest ( @skiba_m3 ), ale tu umieszczam więcej

wszystko mi się podoba na tych zdjęciach! nawet te najazdy. muszę sobie takie sprawić :)

:lol: cieszę się. Najazdy nakupiłem celowo do tego zadania. Ciężko u mnie o solidnych mechaników, wolę zrobić sam to co mogę. Ostatnio za zmianę tamtych nieszczęsnych końcówek, po znajomości, zapłaciłem £80. Najazdy kosztowały £48 z darmową dostawą- czysty zysk :norty: :D

sztos :cool2: :cool2: :cool2:

:cool2: :mrgreen:

Super wyszło, ale na mokry asfalt już nie wyjedziesz - szkoda będzie :norty:

Podbije jeszcze do zdjęć z poprzedniej strony. Ta myjka to KARCHER K7 ? Jak Ci się ona sprawuje? Nadaje się do "mycia bezdotykowego"?

Eee tam szkoda mówiąc szczerze on nie wyglądał żle jak na niemal 7 lat, dobre czyszczenie i byłby jak nowy, więc obstawiam, że efekt się utrzyma długo. Dodatkowo go nawoskowałem, czy to dobrze czy nie to nie wiem :lol:

Co do myjki to K5 o ile pamiętam. Czy się nadaje to nie wiem, ale czy to nie zależy bardziej od produktów ewentualnie ciśnienia, a ta ma zdaje się 145 bar. Ja kupując wybrałem starszy model, mimo, że nowy już był na rynku. Mój ma szpulę na wąż co bardzo ułatwia przechowywanie :)

AD2vEWr.jpg

Opublikowano
Czy się nadaje to nie wiem, ale czy to nie zależy bardziej od produktów ewentualnie ciśnienia, a ta ma zdaje się 145 bar.

Czyli się nadaje. Mój B&D ma 90 i się nie nadaje :mrgreen:

.

Opublikowano

Używam aktywnej piany ADBL Yeti ---> https://www.adbl.eu/produkty/adbl-yeti-cherry-icecream/

Ta piana naprawdę dobrze rozpuszcza brud a jeżeli chodzi o wosk, to nic się z nim nie dzieje - długo kropelkuje. U mnie piętą achillesową jest za niskie ciśnienie podczas spłukiwania :|

Co do piany to wiele zależy od pianownicy. Na firmowej B&D był dramat, kupiłem inną u majfrenda i działa fenomenalnie a piana faktycznie jest jak gęsta śmietana :norty:

Pianownica z Wuhan :wink: https://pl.aliexpress.com/item/32931288368.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5d6e5c0fOHHJhb

.

Opublikowano
No ale sama piana auta Ci nie umyje nigdy.

Oczywiście, że nie. Dlatego napisałem o "bezdotykówce" , spłukaniu auta z wierzchniej warstwy brudu. Po czymś takim zawsze zostaje mgiełka syfu na lakierze - wystarczy palcem przejechać i doskonale to widać. Jeżeli mowa o myciu to tylko dwa wiadra :)

Świetna jest :clap:

.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja znowu nie naprawiam, moja galeria jest do niczego :roll:

Twoja galeria ma taką modelkę, że jest wręcz wzorem :!:

Świetne ujęcia :cool2:

.

Opublikowano

Tak przy okazji to co to za dressing do opon masz?

Niezły jest ,daje głęboką czerń przy czym koła się nie błyszczą jak w Passacie z radomskiego komisu :wink:

.

Opublikowano
M-ki się nie psują :P więc pozostaje robienie zdjęć jak z prospektu ........... nie to co "stary diesel" bo zawsze coś :norty: .
Opublikowano
Tak przy okazji to co to za dressing do opon masz?

Auto myte było dzień wcześniej i niczego nie nałożyłem. To jest no name, kupiłem bańkę 5l z ebaya z 5-6 LAT temu i mam jeszcze dobre 1/3 :lol:

Ps. Ja lubię jak błyszczy- Jestę wieśniakię? :oops: Fakt ten produkt trzyma niemożliwie a zapewne jest lepszy od czołowych producentów. Na dodatek cena był śmieszna!

Opublikowano
Ps. Ja lubię jak błyszczy- Jestę wieśniakię?

Wieśniakę? Nie. Ale może handlarzę ?! :wink:

Fakt ten produkt trzyma niemożliwie a zapewne jest lepszy od czołowych producentów.

Naprawdę fajny efekt daje :cool2:

.