Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co tu widze: czesc roku nie ma wiekszego znaczenia dla rabatowania w BMW. Kluczowa role odgrywa sam model i to czy jest on swiezy czy juz jakis czas w produkcji. Nastepnie: ibdywidualne kwestie u dealera/sprzedawcy.

Przy obecnym zamieszaniu to juz w ogole ciezko mowic o jakims dobrym momencie na zakup. Ja zamowilem (5er) w listopadzie i kolejny raz przesunieto produkcje. Tym razem na wrzesien.

Opublikowano
Jaki rabat można uzyskać na nowe m3?
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

318D konfiguracja raczej standard 182500 udało się zbić na 143000 czyli 21.6%

Chciałem twardo się targować na 140000 ale już mnie żona hamowała żeby nie przesadzać :lol:

Orientuje się ktoś czy mogą mnie zmusić do finansowania z FS jeśli z zewnątrz będę miał lepszą ofertę ?

Opublikowano

Chciałem twardo się targować na 140000 ale już mnie żona hamowała żeby nie przesadzać :lol:

Orientuje się ktoś czy mogą mnie zmusić do finansowania z FS jeśli z zewnątrz będę miał lepszą ofertę ?

Kto chodzi z żona kupować samochód ? :)

Opublikowano

Wydawało mi się, że upusty coraz mniejsze a tu proszę. Nie jest to rabat połączony z mało korzystnym leasingiem?

Odbiór auta mam początek września, a ja nadal nie wiem czy leasing czy gotówka... :duh:

Masz już ofertę finansowania?

Opublikowano

Kto chodzi z żona kupować samochód ? :)

Ten kto bierze auto na firme żony :mrgreen:

Wydawało mi się, że upusty coraz mniejsze a tu proszę. Nie jest to rabat połączony z mało korzystnym leasingiem?

Odbiór auta mam początek września, a ja nadal nie wiem czy leasing czy gotówka... :duh:

Masz już ofertę finansowania?

Z miejsca gdzie zamawiałem jeszcze nie, z mleasing dali 107,89% przy warunkach 60 miesięcy / 10% wpłaty / 10000 wykup

Umówiliśmy się że leasing będzie z FS ale napewno nie na pierwszych lepszych warunkach tylko mam przedstawić co dostanę z rynku a oni przedstawią swoją propozycję.

Opublikowano

Produkcja czy stock?

Nówka czy demo?

Opublikowano

Produkcja czy stock?

Nówka czy demo?

Produkcja / nówka

Opublikowano
Ja na 320i w Luxury Line i parę dodatków, do produkcji, dostałem oferty z oszałamiającym rabatem 10% i 11% w dwóch salonach. Na razie nie mam ciśnienia, żeby kupować.
Opublikowano

Z miejsca gdzie zamawiałem jeszcze nie, z mleasing dali 107,89% przy warunkach 60 miesięcy / 10% wpłaty / 10000 wykup

Umówiliśmy się że leasing będzie z FS ale napewno nie na pierwszych lepszych warunkach tylko mam przedstawić co dostanę z rynku a oni przedstawią swoją propozycję.

Dlatego rabat to nie wszystko, ja ostatnio brałem to był leasing 101,02% (3lata, max wpłata), ale rabat 2% nizszy.

Opublikowano

Pytanie o rabaty 318i / 318d - są te same czy różne ?

Bo mi dziś handlowiec napisał że na benzynę dają 6600 mniej.

Opublikowano

Ja zamawiałem miesiąc temu 318i w konfiguracji za 199 300 brutto z terminem wydania na koniec listopada i dostałem rabat 18% + dywaniki :D, inne salony oferowały rabat na poziomie 12/14%.

Opublikowano

Ja zamawiałem miesiąc temu 318i w konfiguracji za 199 300 brutto z terminem wydania na koniec listopada i dostałem rabat 18% + dywaniki :D, inne salony oferowały rabat na poziomie 12/14%.

To i tak mało dostałeś. Na 318 liczą rabat procentowy i minus 33500 zł. W zależności od ceny finalnej wychodzi końcowy rabat. Na golasa może wyjść ponad 20%.

Na inny silnik dostaje się mniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
No ja miałem upust -35200 zł brutto, dla osoby prywatnej która kupuje za gotówke w zadnym innym salonie nie chcieli dać więcej, więc nie wiem czy to mało. Trudno, oby tylko się wyprudukowało w miare szybko :).
Opublikowano

Witam serdecznie,

Tak czytam Wasze posty i widzę że muszę trochę przycisnąć handlowca z rabatem, ja za 320i w msport za +-225k dostałem ~11-12% upustu, a chce brać leasing z duża wpłatą własną, zawód medyczny.

Jeżeli zmienię silnik na 330i + dodam coś jeszcze tak by było 250k, to ile realnie powinno dać radę wywalczyć?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bez grupy zawodowej na i330 od ręki dostałęm 15,5% rabatu (bez grupy zawodowej), zakup gotówkowy.
Opublikowano
Witam serdecznie,

Tak czytam Wasze posty i widzę że muszę trochę przycisnąć handlowca z rabatem, ja za 320i w msport za +-225k dostałem ~11-12% upustu, a chce brać leasing z duża wpłatą własną, zawód medyczny.

Jeżeli zmienię silnik na 330i + dodam coś jeszcze tak by było 250k, to ile realnie powinno dać radę wywalczyć?

Pozdrawiam

2 tyg. temu na 320i za ok. 230 tys. też dostałem ledwie 11% Bez żadnej grupy zawodowej. Leasing podobny chcę brać. Zaproponowali mi BMW L0%, realnie 2% mi wyszedł. Ubezpieczenie za ok. 2.5%

Nic to, walczę o więcej.

Też jestem ciekaw, czy za 330i można by więcej upustu dostać.

Opublikowano
Podpinam się pod pytanie : Ile rabatu można wyrwać na nowe M3/M4 z xDrive?

Może być PW jak ktoś się nie chce chwalić publicznie :)

Też dwa miesiące temu zadałem to pytanie, ale nikt nie odpowiedział. Znalazłem temat na niemieckim forum odnośnie rabatów na nowe m3/m4.

Z tego co piszą użytkownicy dostają rabaty od 14 do 22%.

Myśle że rabat w granicach 15-18% jest realny, przynajmniej ja poniżej 15% rabatu zmieniłbym sprzedawce albo salon.

Link do tematu na forum - https://www.motor-talk.de/forum/sammelbestellung-m3-m4-t6954801.html?page=2

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podpinam się pod pytanie : Ile rabatu można wyrwać na nowe M3/M4 z xDrive?

Może być PW jak ktoś się nie chce chwalić publicznie :)

Też dwa miesiące temu zadałem to pytanie, ale nikt nie odpowiedział. Znalazłem temat na niemieckim forum odnośnie rabatów na nowe m3/m4.

Z tego co piszą użytkownicy dostają rabaty od 14 do 22%.

Myśle że rabat w granicach 15-18% jest realny, przynajmniej ja poniżej 15% rabatu zmieniłbym sprzedawce albo salon.

Link do tematu na forum - https://www.motor-talk.de/forum/sammelbestellung-m3-m4-t6954801.html?page=2

Na m3 rabaty są dużo niższe zawsze tak było poza tym to nowy model. W Warszawie nie chcą rozmawiać powyżej 12%.

Opublikowano
Witam serdecznie,

Pozdrawiam

Na 330i za 250 tys dostałem 17%

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk