Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na stronie programu jest informacja ze vgate nie dziala prawidlowo i go ner polecaja. O co chodzi?

Najnowsze urządzenia Vgate już nie działają prawidłowo, dlatego te adaptery nie są już zalecane. Jeśli masz starsze działające urządzenie, możesz oczywiście nadal z niego korzystać.

Chodzi o najnowsze modele, wcześniejsze są ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Instrument Cluster

Fuel Consumption Display maximum value

20l lub 30L

Ok

Code

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiedziałem że już nowy założyłeś. Jakie wrażenia? Warto przy tej cenie?

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Nie wiedziałem że już nowy założyłeś. Jakie wrażenia? Warto przy tej cenie?

ja jestem mega zadowolony :) a czy warto to każdy musi sobie sam odpowiedzieć na to pytanie, ja napewno zrobiłbym to jeszcze raz bez wahania :)

Opublikowano
Przepraszam, że odgrzebie temat. Jaki interfejs polecacie pod iPhona?

To da radę? Zgodnie z opisem tak https://allegro.pl/oferta/bimmercode-kodowanie-bmw-mini-vgate-icar-4-0-ble-7593685417

Chyba, że ktoś z Wrocławia lub okolic ma interfejs i kupioną apkę to chętnie się dorzucę i coś u siebie zakoduję.

Bezproblemowo koduje i to całkiem sprawnie. To moja aukcja, jak chcesz rabat to napisz PW przed zakupem. Mam też polecanego przez Bimmercode UniCarScan UCSI-2000.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to jest ta wersja ktora dziala z ios po bluetooth? jaka cena tego polecanego przez bimmercode? nie widze aukcji na all...
Opublikowano
Nie działa ten launch control... próbowałem na różne sposoby go zainicjować i nic.

Robiłeś to tak jak na filmie pokazane ?

https://www.youtube.com/watch?v=yJEWCuU4g0g

Tak, i na kilka innych sposobów - nie działa

Zastanawiam się jeszcze nad jedna rzeczą a mianowicie pisze, że koła muszą być "na wprost" tylko czy chodzi o względy bezpieczeństwa czy działanie systemu... Mam jakiś błąd w przekładni. Być może to jest powód

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem ktoś z Was zwrócił uwagę ale przy wykonywaniu backupu program robi tez kopie kodów fsc zapisanych w aucie. Jest tez tam kod wykorzystywany do aktualizacji map, który wciąga się do generatorów kodów fsc do map.
Krzysztof
Opublikowano
Nie wiem ktoś z Was zwrócił uwagę ale przy wykonywaniu backupu program robi tez kopie kodów fsc zapisanych w aucie. Jest tez tam kod wykorzystywany do aktualizacji map, który wciąga się do generatorów kodów fsc do map.

Wrzuć może screena pokazującego, gdzie można odczytać taki kod.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wie ktoś jak włączyć w cic żeby przy odtwarzaniu np muzyki z pena, mp3, pokazywały się okładki płyt ? Miałem tak z automatu w f10 a tu nowsze auto i kicha...
Krzysztof
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej,

jak przez bimmercode zakoduję tempomat? mam obecnie tylko LIM, znalazłem kiere z tempomatem i LIM (sprzedający nie chce rozbierać i wysłać mi tylko przycisków, więc jak ktoś ma tylko przyciski w rozsądnej cenie to proszę o priv).

znalazłem PDFa z DIY, ale tam jest opis do i-Sys także nie wiem gdzie to ogarnąć w bimmercode.

tu znalazłem linka ale jest do F10 i F25

https://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=669435#/topics/669435

BTW czy są jakieś opcje do dokodowania do wyświetlacza HUD?

dzięki

Opublikowano
Zakodowalem zegary sportowe,ale po uruchomieniu wogule się nie ruszają.Pokazane są rak jakby były nieaktywne.

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Opublikowano
Hej,

jak przez bimmercode zakoduję tempomat? mam obecnie tylko LIM, znalazłem kiere z tempomatem i LIM (sprzedający nie chce rozbierać i wysłać mi tylko przycisków, więc jak ktoś ma tylko przyciski w rozsądnej cenie to proszę o priv).

znalazłem PDFa z DIY, ale tam jest opis do i-Sys także nie wiem gdzie to ogarnąć w bimmercode.

tu znalazłem linka ale jest do F10 i F25

https://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=669435#/topics/669435

BTW czy są jakieś opcje do dokodowania do wyświetlacza HUD?

dzięki

Jest również do f30 w tym linku ale ja w bimmercode nie mam expert Mode w ICM :(