Skocz do zawartości

[F30] Kodowanie przez Bimmercode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bimmerlink nie dzial z seria E. Auto musi byc z 2008 lub nowsze.

Tak myslalem, dzieki

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 324,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Ktoś z Was kodował może Sport + w manualu? :roll:

Jest to możliwe?

Trochę nie kumam o co loto. Ja mam manual i koło lewarka zmiany biegów masz dwa "knefle"- jeden od trybów jazdy, czyli- ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+, drugi zaś od kontroli trakcji. Czy tam się coś koduje?

O to ze nie każda F ma tryb sport+.

Ja w f20 miałem przy manualu ale nie kodowalem bo już było.

O tym nie wiedziałem przyznam szczerze. Czyli mój gruźlik wcale nie taki goły jakby się mogło wydawać.

Opublikowano
Używam Bimmercode z adapterem Vgate ICar 4.0 od prawie roku i nigdy nie miałem problemu z działaniem. Dzisiaj nie mogę połączyć się z adapterem. Próbowałem reinstalować aplikację i parowałem od nowa Bluetooth. Na stornie ze wspieranymi adapterami nie ma już VGate. Jakieś pomysły?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie powinno byc problemu bo choc vgate stracil oficjalne wsparcie, to na stronie jest informacja, ze kto ma i uzywal moze uzywac nadal bez problemu. wsparcie dla vgate wygaslo poniewaz nie jest w stanie poprawnie kodowac serii G. brakuje mu pamieci do przesylania dlugich kodow.
Opublikowano

6. Wyłączanie radia po otwarciu drzwi kierowcy

Gdzie to znajdę w bimmercode?

Opublikowano
Ja mam cały bimmercode na zdjeciach i szybciej znajdę niż po kolei mam każdy moduł ładować
Opublikowano
A jest szansa że udostępnisz coś takiego?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
przeciez na stronie www aplikacji jest dokladnie napisane co sie da zakodawac i w ktorym module.
Opublikowano

Czy da się zakodować mruganie kierunkami za każdym razem jak naciskam przycisk zamykania samochodu?

Obecnie samochód mruga przy pierwszym zamknięciu. Natomiast jak powtórzę przyciskiem ponownie to nie mruga już.

Czasami instynktownie zamykam i odchodząc od samochodu nie jestem pewny czy to zrobiłem :D

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
raczej sie nie da. poza tym po co ma migac kilka razy? jak nacisniejsz i nie mignie to znaczy ze jest juz zamkniety.
Opublikowano
jak nacisniejsz i nie mignie to znaczy ze jest juz zamkniety.

Albo odszedłem od samochodu i pilot już nie łapie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czyli rozumiem, że jak mam już kupionego VGATE-a do swojej eFki, ale jeszcze go nie uzylem, bo nie ściągnąłem jeszcze apki Bimmercode, to nie zakoduję już?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
F zakodujesz. nie dziala z G.
Opublikowano
Czy da się zakodować mruganie kierunkami za każdym razem jak naciskam przycisk zamykania samochodu?

Obecnie samochód mruga przy pierwszym zamknięciu. Natomiast jak powtórzę przyciskiem ponownie to nie mruga już.

Czasami instynktownie zamykam i odchodząc od samochodu nie jestem pewny czy to zrobiłem :D

A masz alarm ? Jak masz to dodaj sobie sygnał akustyczny po zamknięciu auta, ja to zrobiłem bo miałem te same dylematy co ty :)

Opublikowano

Co oznacza kodowanie:

Instrument Cluster

Driving mode:

SPORT+ driving mode (2 of 2) ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
to jest druga czesc pierwszej czesci ;)
Opublikowano
Tylko pierwszej nie namierzyłem :)
Opublikowano
Koledzy czy przed zakupem możliwości kodowania mogę najpierw sprawdzić czy apka łączy się z adapterem?
Opublikowano
Czy jest jakiś limit samochodów, które można zakodować przez bimmercode albo zdiagnozować przez bimmerlink ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Chyba nikt do takiego nie dotarl. Wiec raczej nie.