Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy odłączając poduszkę w celu demontażu kierownicy trzeba o czymś pamiętać lub zrobić to w jakiś określony sposób? :roll: Czy po odłączeniu poduszki z automatu zapali się kontrolka poduszki czy można tego jakoś uniknąć? Dzięki za pomoc :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najbezpieczniej odpiąć klemę minus z akku ( auto usypia ) kategorycznie nie odpinaj z kluczykiem w stacyjce .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak w f10 można mieć kluczyk w stacyjce :norty: :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No nie mozna :D

🙃🙃

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Teoretycznie przy wyłączonym zapłonie można poduszkę wyjmować i nawet błąd nie wskoczy, ale bezpieczniej, tak jak pisano wyżej, odpiąć klemę minusową.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oho zaczyna sie... jeszcze zapomniałeś dodać tekst o LPG

🙃🙃

Opublikowano
W f10 obszywać kiere?? :duh:

A co w tym dziwnego? Mam strasznie zniszczoną kierownicę po poprzednim właścicielu i chcę ją odnowić :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obszywaj i juz. Ja w e90 tez obszywalem na nowo u kola co sie tym zajmuje i wyszlo miodnie. Trzymanie w rekach kiery z nowa skora to przyjemność.

🙃🙃

Opublikowano

A co w tym dziwnego? Mam strasznie zniszczoną kierownicę po poprzednim właścicielu i chcę ją odnowić :)

Wolał bym kupić nowa,bo po obszyciu myślę ze nie będzie tak wyglądać :D

Tapniete LG F60
Opublikowano

Wolał bym kupić nowa,bo po obszyciu myślę ze nie będzie tak wyglądać :D

Myślę, że kupowanie nowej kierownicy za ponda 3tys. tylko dlatego, że jest zniszczona skóra nie ma najmniejszego sensu :shock: Profesjonalne obszycie nie różni się niczym od tego co dała fabryka :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę, że bardzo ładną, używaną dostaniesz za znacznie mniejszą kwotę, a obszywana zawsze wygląda tak sobie. Do tego przy sprzedaży będą Ci marudzisz ludzie i więcej będziesz musiał zejść z ceny, niż zapłacisz za idealną używaną. Będzie bredzenie, że auto musiało być zniszczone, jeździł tym brudas, nie dbał o nie itd. skoro kierownicę zatyrał. Zresztą za darmo też Ci tego nie obszyją. No i na koniec należy wspomnieć, że materiał fabryczny jest znacznie lepszy.,
Opublikowano
a tak na marginesie to się zastanawiam w jaki sposób ją ktoś zniszczył? u mnie ponad 320tyś i nie widać żadnych przetarć czy uszkodzeń
Opublikowano
Kup na all..o zestaw do regeneracji powloki kierownicy 45zl z wysylka jak nie masz przetarc tak że są dziury na wylot bedzie jak nowa.Czas malowania ok1.5 h koszt zaden efekt jak nowa sa rozne kolory.Na Youtube filmy instruktażowe.
Opublikowano
Myślę, że bardzo ładną, używaną dostaniesz za znacznie mniejszą kwotę, a obszywana zawsze wygląda tak sobie. Do tego przy sprzedaży będą Ci marudzisz ludzie i więcej będziesz musiał zejść z ceny, niż zapłacisz za idealną używaną. Będzie bredzenie, że auto musiało być zniszczone, jeździł tym brudas, nie dbał o nie itd. skoro kierownicę zatyrał. Zresztą za darmo też Ci tego nie obszyją. No i na koniec należy wspomnieć, że materiał fabryczny jest znacznie lepszy.,

No I OT to cała filozofia :cool2:

Tapniete LG F60
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Profesjonalne obszycie nie różni się niczym od tego co dała fabryka :)

Pokaż zdjęcia przed i po oraz napisz u kogo i za ile robiłeś oraz jak oceniasz wykonanie.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano

Profesjonalne obszycie nie różni się niczym od tego co dała fabryka :)

Pokaż zdjęcia przed i po oraz napisz u kogo i za ile robiłeś oraz jak oceniasz wykonanie.

:cool2:

Opublikowano
Są typy co robią jak ori, raz taką kupiłem, niby nową, m-pakiet w nappie, i się nie kapnąłem, a w beemkach siedzę od zawsze. Zorientowałem się dopiero po zdjęciu blendy, po sposobie jak skóra była docięta. Niestety koleś się zwinął już z allegro.