Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

od miesiąca nowa bunia parkuje w garażu, zamówiona w lipcu z terminem realizacji 3 msc, wrzesień ciągnął się niemiłosiernie aż do telefonu z salonu że auto się produkuje... Kilka dni później handlowiec podgrzewał atmosferę MMSami z ubierania w dodatki M-Performance, ale postanowiłem że nie zajeżdżam obejrzeć samochodu przed odbiorem - ponoć wszyscy się łamią ale mnie się udało :D Było warto, na wydawce auto zrobiło piorunujące wrażenie...

Ale od początku, czemu 4 GC?

- bo jest piękna

- bo dobrze się prowadzi

- bo to BMW, mam E91 która nie zawodzi i przez to wyrobioną opinie o marce

- bo ma duży kufer do którego włożę wózek i zmieści się trochę innych rzeczy oprócz niego

- bo Alfa jest tylko w wersji sedan

Kilka fotek:

064ac08601b01a71med.jpg

9e69daf75a846c4emed.jpg

0a1e5b41fef57ec4med.jpg

Czemu ten kolor?

Na początku zamówiony był estoril ale z czasem i przeglądnięciem wielu zdjęć oraz filmików (i pokazaniu ich żonie) nabrałem przekonania że srebrny glacier będzie lepszy w kontraście do akcesorów M-Performance i dużo łatwiejszy w utrzymaniu. Nie mam czasu na myjnie co tydzień, a wiadomo jak ciemny samochód wygląda po kilku dniach jazdy. Inna sprawa ze w tym kolorze rzadko ktoś zamawia BMW nie mówiąc już o 4GC.

Po miesiącu i 2 kkm na liczniku mam następujące spostrzeżenia jako użytkownik:

plusy:

- adaptacyjny zawias w trybie comfort + felgi 19" + RoF i jest równie a może nawet bardziej wygodnie niż E91 na 17" ze zwykłymi oponami

- skrzynia ZF działa bajecznie, w trybie Sport jeszcze lepiej

- dobra widoczność w dość dużych lusterkach bocznych

- wygodne fotele (alcantara), nawet koledzy z większa masą nie tylko mięśniową się mieszczą

- Infotainment działa płynnie i czyta flacki z USB

- HK gra całkiem dobrze choć za tą cenę mógłby lepiej

- HUD + czytanie znaków - włącza świadomość - bez tego łatwo się zapomnieć zwłaszcza w mieście

i najlepsza rzecz to wydech MP z 40i który pięknie gada - na weekendzie zrobię nagrania - ktoś mnie prosił na PW

minusy:

- za wąsko osadzone gniazda pasów w tylnej kanapie vs fotelik - córka nie jest w stanie samodzielnie zapiąć pasa,

- cup-holdery są z dupy, prawie każdy kubek tańczy sobie w środku, w tylnym podłokietniku są zamocowane w złym miejscu - ale co tam - córki póki co nie piją tam piwa :P

- brak gniazda USB poniżej panelu klimatyzacji, jest tylko w schowku

- ustawienie fotela z pamięci trzeba zrobić ręcznie - nie robi tego automagicznie po wykryciu kluczyka

- brak schowka na okulary - miejsce zajęły wyłączniki asystentów kierowcy

Spalanie średnie z pierwszych 1,5kkm na poziomie 12L, 80% miasto, reszta autostrada. Ostatni wyjazd 300km w jedną stronę, z czego ok 70km to była Ska, reszta krajówką, średnia prędkość niecałe 80km/h, spalanie z tego wyjazdu 7,5L.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gratulacje samochodu. Moim zdaniem, seria 4 GC jest najładniejsza w gamie BMW. Dodatki M PERFORMANCE podkreślają jej sportowy charakter, a przy tym jest w miarę rodzinnym autem. Dostęp do bagażnika o wiele praktyczniejszy niż w F30, dlatego też celuje w ten model. Przedniej dokładki i zmian w środku M performance nie planujesz?
Benzyna zamiast krwi...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Super kolor. Estoril blue w 4GC się widuje sporo, więc jak ktoś chce być oryginalny to bardzo fajny pomysł. Daj jakieś fotki środka.
Opublikowano
seria 4 GC jest najładniejsza w gamie BMW

Co najwyżej zaraz po 6er GC :lol: .

Kolor kompletnie nie moja bajka, srebrny rezerwuje dla flotowej Skody :P. Jakieś większe mody planujesz czy tak zostawiasz :) ?

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Świetnie wygląda w srebrze i bardzo fajnie że pomalowałeś w kolor dokładki progów przez co naklejki na progi nie podnoszą wizualnie auta jak w 90% aut które z nimi jeżdżą :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Pięknie wyszło :cool2:

Linia GC jest bardzo udana i wygląda rewelacyjnie zarówno w serii 4 jak i 6.

Opublikowano

Nie chcę przesadzić z dodatkami coby auto nie wyglądało na przekombinowane, już teraz dość mocno rzuca się w oczy :D

Podobają mi się obudowy lusterek z carbonu - może kiedyś się skuszę, natomiast nakładka na przedni zderzak jakoś mi nie leży, przez to przód robi się jakby ciężki, no i ta ceną :mad2: Fajny byłby oklejony dach w błyszczący carbon.

Środek jest standardowy: aluminium szczotkowane + czarna listwa + hegaxon, jedyny dodatek to przednie wycieraczki MP - wyglądają naprawdę fajnie i rozjaśniają ciemne wnętrze.

Opublikowano
...............

- brak schowka na okulary - miejsce zajęły wyłączniki asystentów kierowcy

...........

Ja u siebie zamontowałem OEM BMW schowek na okulary z X1 w miejscu rączki kierowcy w podsufitce. Kolor identyczny, zgrany z podsufitką a i rozstaw śrub taki sam. Schowek schował się w wnęce podsufitki na rączkę. Z tym, że w F30.

Musiałbyś sprawdzić czy rączki z F30 są takie same jak w F32. Jak tak to powinno ci podejść. Nie widzę uzasadnienia ekonomicznego aby te gabaryty BMW różnicowało. Przy czym w X1 montuje się to na wkręty natomiast w F30 jets na wciskane trzpienie. Dlatego, żeby to zamontować nalezy dokupić takie https://archiwum.allegro.pl/oferta/spinka-kostka-honda-toyota-mazda-nissan-b14274-i5684719371.html kostki. Nie wiem jak jest w F32.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest ten sam silnik co w G30 530i? Jeśli tak, to baaaardzo chętnie usłyszę jak gadach ten wydech MPE. :) warto?

Ten sam silnik mam w 330i. Gdzieś mam filmik jak gada wydech z m performance w 330i, zresztą pełno jest na yt. Fajnie brzmi wydech ten co mam dedykowany do silnika 30i, ale również ten dedykowany dla 40i założony w 30i.

Ps.fajna bunia....

Wygląda ciekawie z dodatkami, zadziora!! :cool2:

male-bmw-2.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

CZARNA ATRAPA (NERKI) PLN 620,00

OKLEINY NA PROGI M PERFORMANCE PLN 850,00

LISTWY PROGOWE LAKIEROWANE POD KOLOR NADWOZIA PLN 1 900,00

DYFUZOR PLN 1 690,00

UKŁAD WYDECHOWY M PERFORMANCE PLN 4 300,00

KOŃCiÓWKI KARBONOWE WYDECHOWEGO PLN 1 850,00

*SPOJLER TYLNY PLN 900,00

DYWANIKI PRZEDNIE M PERFORMANCE PLN 370,00

Ceny brutto z montażem - handlowiec zrobił superprice :D

* - wycenili spojler plastikowy bo myśleli że pasuje ten od F32, ale że wszystko wyszło podczas montażu to nie mieli wyboru i musieli zamontować carbonowy warty 2x więcej :-D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bardzo fajne auto i bardzo fajne dodatki. Ceny nawet znośne a jak mówisz,że był jeszcze rabat to super.

Zastanawia mnie inny odcień zderzaka tył od reszty auta.

Przód jest ok ale tył ma delikatną różnicę co w nowym aucie bylo by dla mnie wkurzające. Ciekawe czy to nie efekt przygody transportowej.