Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeździłem 540xi i M550i, z opcjonalnym wydechem 540xi jest o wiele głośniejsze niż M550i. Jak dla mnie problemem było to że w M550 jak dałem komfort było cichutko, a 540xi z wydechem M Performance nadal jak dla mnie był o wiele za głośny.
  • Odpowiedzi 404
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzięki za cenny komentarz, zachowam ostrożność w takim razie. Kolega już do swojego zamówił, wiec przejadę się jego autem, zanim zamówię do swojego :)

Pozdrawiam

Life's too short to drive boring cars!
Opublikowano
Nie chce zmyślać ale z tego co pamietam wydech to koszt Ok 1700, a pakiet power and sound 2200 Eur.
Opublikowano
Słyszałem o MGM, ale w 4ce mam MPerformance z 440 i jestem bardzo zadowolony z brzmienia, nie za cicho, nie za głośno. Poza tym nie lubię za bardzo rozwiązań aftermarketowych...
Opublikowano
Ja miałem wydech z MG w bmw 4 i chwaliłem sobie od podstaw robione tak jak ja chciałem a nie producent ;) wcześniejszych samochodach też miałem i było w porządku
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No i stało się:) dzisiaj zamówiłem wydech M Performance do mojej 540i. Decyzje ułatwił rabat 25proc w Bawaria Motors;) wydech wyszedł zatem 3700 i końcówki 1600 brutto. Do tego musiałem jeszcze dokupić dyfuzor od M550i, bo końcówki MP są znacznie grubsze i maja kształt taki jak w 550. Myślałem jeszcze o dyfuzorse MP carbonowym ale cena zwaliła mnie z nóg:-( okazało się ze jest droższy niż kompletny wydech z koncowkami! Zostałem na razie przy standardowym z M550i za 300 pln. Teraz odliczam już dni do odbioru mojego Rekina;) dostałem info ze jest już w PL, wiec już niedługo będę mógł się podzielić wrażeniami jeśli chodzi o Performance i wrażenia odsłuchowe;)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie jestem znawcą i moje pytanie może wydać się dziwne ale proszę o wyrozumiałość :D

Jak czytałem o G30, to widziałem, że silnik 530i miał mieć więcej mocy ok. 272 o ile dobrze pamiętam a jest 252km. U konkurencji np. VW Arteon ma 280km.

Pytanie czy jest szansa w przyszłości na zwiększenie mocy ale w BMW, żeby nie tracić gwarancji?

Opublikowano
Nie jestem znawcą i moje pytanie może wydać się dziwne ale proszę o wyrozumiałość :D

Jak czytałem o G30, to widziałem, że silnik 530i miał mieć więcej mocy ok. 272 o ile dobrze pamiętam a jest 252km. U konkurencji np. VW Arteon ma 280km.

Pytanie czy jest szansa w przyszłości na zwiększenie mocy ale w BMW, żeby nie tracić gwarancji?

Podobno do 530i nie będzie MPPK (tj. zestawu zwiększającego moc od BMW) ale ma pojawić się wersja rozwojowa silnika z 530i (B48) z mocą ok. 300 KM i z oznaczeniem 535i.

Premiera tej jednostki nastąpi w X2 M Performance

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

http://parts.auto-dynamics.pl/chip-turbo-elektronika/7033-bmw-530i-g30-g31-185kw-elektroniczny-modul-silnika-novatune-chiptuning-box-power-performance-kontroler-ecu-sterownik-hartge.html

Jest informacja, że nie traci się gwarancji. Rozumiem, że jak jadę na serwis to wyjmuje to i nie ma problemu?

Zwiększają wartości z 252km do 295km, nie będzie to miało wpływu na silnik? Przez 5 lat może zrobie maksymalnie 60-70 tys. km, ale chciałbym zachować gwarancję :D

Opublikowano
ogólnie nie polecam box :) Serwis jak będzie chciał to wykryje ,że jeździłeś na box... Kiedyś miałem taki box ale w audi i był problem silnik się grzał...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Oficjalna informacja odnośnie PowerKit'ów dla G30/G31 (stan na listopad 2017)

http://i63.tinypic.com/etfaf7.jpg

http://i67.tinypic.com/15rcby9.jpg

http://i67.tinypic.com/349e4uu.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Coś nie mogę tego rozszyfrować, są jakieś dane power kitu dla 530d ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oficjalna informacja odnośnie PowerKit'ów dla G30/G31 (stan na listopad 2017)

http://i67.tinypic.com/15rcby9.jpg

Do 520i i do 540i :)

540i kolejny raz ukazuje się jako najlepszy wybór do G30 :)

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)

PowerKit dla silnika B57 w G3x miał być dostępny od połowy 2017 roku.

Do dziś nie doczekał się premiery :)

Edytowane przez prmax
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pierwszy obrazek mnie zmylił ;)
Opublikowano

Jest taki silnik 520i? To jakaś wersja na texas?

Taki powerKit powinien być w gratisie do takiego 520d/i

A do

530i na razie nie będzie bo dobrze się sprzedaje.

Pozdrawiam aris
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
530 D wiadomo kiedy pokaże się power kit ?

PowerKit dla silnika B57 w G3x miał być dostępny od połowy 2017 roku.

Do dziś nie doczekał się premiery :)

Wszystko masz wyżej.

Opublikowano

Nie ma i pewnie nie będzie, zostaje tylko Box.

pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
ma pojawić się wersja rozwojowa silnika z 530i (B48) z mocą ok. 300 KM i z oznaczeniem 535i.

Premiera tej jednostki nastąpi w X2 M Performance

To by była dla mnie najrozsądniejsza wersja - przy założeniu silnika benzynowego plus niskiej stawki akcyzy. Ale to może dopiero pojawić się w LCI.