Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jakieś opinie? Ma ktoś? Warto?

Widziałem raz na ulicy, chciałem złapać właściciela ale niestety mi uciekł... :lol:

Z testów na YT wynika, że to świetne auto, takie F10 M5 nadające się do jazdy na codzień.

Rozważam zakup albo 540xi na full opcji albo m550i na pół-wypasie, no i sam nie wiem... Rocznie robię ok 30k km

Sprzedam:

- Przednia nakładka M Performance carbon - BMW G30

- Nakładki lusterek M Performance carbon - BMW G30

Info priv.

• Odpowiedzi 548
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zamawiam!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Siedziałem i kminiłem konfigurację chyba kilkadziesiąt godzin, suma sumarum po wieeelu rozkminach zakończyło się na tym:

18985203_1922336634458795_44673561_n.jpg?oh=34e3dcf334392cbb1dae5386344531a5&oe=5939E326

W czwartek zamawiam, mogę jeszcze coś zmienić ??? :mrgreen: jakieś sugestie ? :mrgreen:

Jednak postawiłem na fotele sportowe w alkantarze, komforty w G30 są po prostu słabe, dużo słabsze niż w F10 :/ :/

No i mam moje ukochane felgi 688M!!! :twisted: :twisted: :twisted:

18945418_1922337584458700_2027175526_n.jpg?oh=604872001ff6397d8c85a5be2d917bd0&oe=5939A446

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano

W salonie bmw Team Długołęka jest M550i xdrive jako demo. (dosyć mocno doposażona)

Na tą chwilę do sprzedaży.

Jak coś do podam specyfikację i namiary na prv.

m550i jest na kołach V spoke 759 20 calowych i całkiem komfortowo się przemieszcza ! Silnik fajnie mruczy jedynie w środku trochę za cicho.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gratuluje wyboru - niezly silnik bedzie to latalo:)
Opublikowano
W salonie bmw Team Długołęka jest M550i xdrive jako demo. (dosyć mocno doposażona)

Na tą chwilę do sprzedaży.

Jak coś do podam specyfikację i namiary na prv.

m550i jest na kołach V spoke 759 20 calowych i całkiem komfortowo się przemieszcza ! Silnik fajnie mruczy jedynie w środku trochę za cicho.

mam auto na specjalnych warunkach jako fabryczny zawodnik BMW MOTORSPORT :twisted:

Jeśli chodzi o dźwięk, to jest cicho ale jak wlaczysz tryb sport otwierają się klapki i już cicho nie jest :twisted: :twisted:

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano
gratuluje wyboru - niezly silnik bedzie to latalo:)

Dzięki! Przesiadam się z 3.0 tdi więc chyba będzie banan na gębie :lol:

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano

W Twojej konfiguracji nie widziałem kamery cofania, chyba że jest w jakimś pakiecie. W sedanie wg mnie to must have.

Pisałem jakiś czas temu w innym dziale o moich wrażeniach z jazdy M550i.

Przypomnę bo pewnie w wątku który ma ponad 100 stron mogło umknąć :x

"Kilka dni temu miałem przyjemność przejechać sie g30 M550i xdrive , 4.4 v8 462 KM .

Katalogowo przyspiesza w 4s do 100km/h. Przyczepnosc jest niesamowita. W trybie sport i gazem w podłodze nie slyszalem najmniejszego pisku opon.

To mój pierwszy kontakt z g30. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Zarówno wnętrze jak i wygląd zewnętrzny wg mnie to rewelacja. Oglądając testy jakoś specjalnie mnie nie porywała ale na żywo to petarda. Szczególnie w tej wesji.

Niedawno oglądałem nową e klase, v90 cross country, jaguara f pace. G30 wg mnie wypada najlepiej jako calosc. Jest spojna i nowoczesna. Cena tego konkretnego egzemplarza to ponad 530 tys."

Dodam że wnętrze było welurowe i auto było na 20 calowych felgach - tych "podstawowych"

Bardzo fajnie działa ten system 3D view (?).

W trybie comfort auto jest odczuwalnie cichsze. W trybie sport dźwięk silnika jest świetny. Na zewnątrz od razu słychać że to V8.

Auto sprawia mniejszego i zwinniejszego niż faktycznie jest. Super wybór :cool2:

Opublikowano

Alcantara w F10 była na całości foteli , podobno w G30

jest tylko po bokach , a środek fotela to tapicerka materiałowa .

Jeśli tak jest faktycznie to trochę słabo.

Opublikowano
W Twojej konfiguracji nie widziałem kamery cofania, chyba że jest w jakimś pakiecie. W sedanie wg mnie to must have.

Pisałem jakiś czas temu w innym dziale o moich wrażeniach z jazdy M550i.

Przypomnę bo pewnie w wątku który ma ponad 100 stron mogło umknąć :x

"Kilka dni temu miałem przyjemność przejechać sie g30 M550i xdrive , 4.4 v8 462 KM .

Katalogowo przyspiesza w 4s do 100km/h. Przyczepnosc jest niesamowita. W trybie sport i gazem w podłodze nie slyszalem najmniejszego pisku opon.

To mój pierwszy kontakt z g30. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Zarówno wnętrze jak i wygląd zewnętrzny wg mnie to rewelacja. Oglądając testy jakoś specjalnie mnie nie porywała ale na żywo to petarda. Szczególnie w tej wesji.

Niedawno oglądałem nową e klase, v90 cross country, jaguara f pace. G30 wg mnie wypada najlepiej jako calosc. Jest spojna i nowoczesna. Cena tego konkretnego egzemplarza to ponad 530 tys."

Dodam że wnętrze było welurowe i auto było na 20 calowych felgach - tych "podstawowych"

Bardzo fajnie działa ten system 3D view (?).

W trybie comfort auto jest odczuwalnie cichsze. W trybie sport dźwięk silnika jest świetny. Na zewnątrz od razu słychać że to V8.

Auto sprawia mniejszego i zwinniejszego niż faktycznie jest. Super wybór :cool2:

Dzięki!! Jesli chodzi o kamerę to oczywiście jest zawarta w pakiecie Parking Assist

:cool2:

Greg, jesli chodzi o fotele to wygląda to dokładnie tak :

848064991_15_1080x720_530i-salon-polska-fabrycznie-nowy-vat23-mpakiet-shadowline-indyvidual-_rev002.jpg

Na żywo wygląda to znacznie lepiej :cool2:

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano

Hej,

koła są rewelacja, tylko w konfiguratorze nie da się ich dodać.. to jako akcesoria zamawiałeś czy jak?

PS. jeździłem m550 z sportowymi fotelami i mi do tego auta nie pasują..

Opublikowano

W konfiguratorze jeszcze nie ma ale w salonach już jest :)

Dlaczego Ci sporty nie pasują??

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano

dzięki za inf. bo koła są "jedyne właściwe" to tego auta ;)

sporty odpadają bo: 5er to dla mnie auto przedewszystim do komfortowego podróżowania na dłuższych trasach, a te fotele są dość twarde, mają (w porównaniu do komfortów) nieduże możliwości ustawień, nie da się do niech zamówić wentylacji a to "must have" i masażu.

obecnie jestem na etapie zakupu nowego auta i jeżeli to będzie BMW to 540xi albo właśnie m550. (wyposażenie takie samo) Różnica w osiągach nie jest dla mnie kluczowa..

w m550 kusi V8 bo takim jeszcze nie jeździłem ;) ale główną i chyba jedyną obawą jest to, czy auto nie będzie za głośne przy autostradowych, stałych prędkościach. - wpływ na komfort a niestety nie da się zamówić szyb bardziej wyciszonych co daje np MB.

Opublikowano

Aaa no to rozumiem. U mnie większość 80% to dojazd do firmy i jazda po mieście więc dlatego sporty, poza tym tak jak mówiłem wcześniej, mam komforty wentylowane w F10 i są wspaniałe, w G30 są dużo słabsze, jakieś takie płytkie. Sporty są bardziej kubełkowe do tego alkantara i przy tej mocy auta będzie trzymać dupsko dobrze :twisted:

Jedyne nad czym jeszcze dumam to listwa aluminiowa czy black piano... :roll:

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano
Listwa piano ładnie wygląda, ale jak nie ma na niej odcisków i kurzu. Jak jesteś pedantem i czyścisz często aut, to ok... Ja nigdy więcej.
Opublikowano

Wziąłeś piano I żałujesz?

Właśnie dokładnie na tym polega zagwostka... I chyba zostanę przy aluminium.

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano
Wziąłeś piano I żałujesz?

Właśnie dokładnie na tym polega zagwostka... I chyba zostanę przy aluminium.

poprzednik dobrze radzi, na aluminium nie widać kurzu i śladów po palcach. Choć, z drugiej strony piano motywuje do częstszego sprzątania :wink:

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Opublikowano

Piano mega trudne w utrzymaniu, ale ostatnio widziałem jakieś listwy w okleinie drewnianej. Mega!

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Macie gdzieś może dane o poziome hałasu w m550xi przy 100, 130 km/h ?

Przy wyższych prędkościach też chętnie bym zobaczył a nie mogę nigdzie znaleźć..

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano

Ok, wszystkie wątpliwości rozwiane. Wziąłem aluminium, black piano w samochodzie z przebiegiem 5000 km już było porysowane i wyglądało słabo, z przebiegiem 100k to będzie chyba tylko do oklejenia...

Utwierdziłem się również w przekonaniu że chce fotele sportowe w alkantarze, są bardzo wygodne i super trzymają. Auto sportowe więc pasuje jak ulał :8) przy ostatecznej konfiguracji okazało się jeszcze, że przy wyborze pakietu innowacji cena ra sama a dostałem "w gratisie" parking assistant plus z kamerami 360, oraz obsługę gestami :lol:

Tak więc fura zamówiona!!!! :twisted: :mrgreen: odbiór pod koniec lipca, nie wiem jak ja wytrzymam :roll:

Sprzedam:

Info priv.

Opublikowano
I jeszcze pytanie o tapicerki individulal. W konfiguratorze niedostępne a np w katalogu są wyszczególnione. wiecie o co chodzi i czy można je zamówić?
Opublikowano

Tak więc fura zamówiona!!!! :twisted: :mrgreen: odbiór pod koniec lipca, nie wiem jak ja wytrzymam :roll:

To super szybko! Ja sie naczekalem, zamawialem doslowenie tydzien po premierze a odbieralem auto dopiero w tym tygodniu. I to zwykle 520d.