Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nowy AMG 63s E jest świetny miałem go na testach - poprzeczka wysoko ustawiona - minus to środek nie jest w moim guście

Panamera GTS - to nie ta liga super szybkich limuzyn, jest fajny ale to nie 3,4sek :)

M5 ma pierwszy raz nowy system 4x4 dołączany - jeśli M-ki mają teraz problemy ze startem w Launch Control to co będzie z 4x4 - do tego wygląd z zewnątrz taki sobie.

Najlepszy dźwięk ma jak na razie ze wszystkich nowych limuzyn w ofercie PL to E AMG 63

Opublikowano
O ile nowa 5 jest jak dla mnie ładna, chociaż bez pazura, czegoś brakuje... to nowa e klasa z tył obłym tyłem jak bochenek chleba to porażka... w s klasie to ładnie wyglada, majestatycznie, e klasa kompletnie z zewnątrz do mnie noe przemawia, środek owszem piękny
Hmmmm
Opublikowano

Chleb :D :lol:

Nowa klasa E z zewnątrz jest na poziomie f10 LCI, ten samochód staro wyglądał już w dniu premiery. Tylne reflektory :duh:, koncepcja narysowania przedniego grilla i reflektorów jak seria 5 z 2011 roku... Natomiast w interior zdecydowanie wygląda młodo. Możliwości personalizacji przyprawiają o zawrót głowy. Szkoda, ze E classa nie jest narysowana z takim smakiem jak GTS AMG, jego wzornictwo przetrwa dekady. E classe jest takim nudnym wołem roboczym (z zewnątrz). Wskaźnik emocji jak na rybach :).

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Może dla fanów innych marek poszczególne BMW też się mylą ale nie sądzę że aż tak :shock: Ostatnio sąsiad kupił C200 w pakiecie AMG, kolor szary. Wczoraj mijam takie auto, podobna tablica, kolor, wygląd identyczny, więc łapa do góry a koleś się na mnie dziwnie patrzy :oops: Obracam się a w lusterku widzę E43 AMG :lol:
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A mi sie nawet podoba wyglad tych nowych MB-widzę postęp. Jak popatrzę na poprzednia C-klase bez pakietu AMG to aż mnie skręca. Natomiast w jednej rzeczy AMG bije M na głowę. Dzwięk. One zajebiście brzmia nawet jak odpalę filmy z jutube na telefonie :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

fajnie porównanie M-ek szkoda że nie ma nowej M5 :)

nowe M5 będe testował 14 września w Budapeszcie zdam relacje

Opublikowano
Wczoraj widziałem carwow'a, świetnie to wyszło :). Nowe M5 odsadziłoby towarzystwo w imponującym stylu...... 14.09? Szybko :twisted:, czekamy!
Opublikowano
To porównanie z carwow to szkoda czasu. Bardzo nierzetelne. Nic się tam nie zgadza. Nawet czasy do setki absurdalne.
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano

A dlaczego? :)

Czy na drodze jest tak zawsze książkowo - idealny start, nowe i wygrzane opony, czyściutki asfalcik? ;) Wg mnie na linii stanęło kilka samochodów z kilkoma kierowcami w środku i wygrał najlepszy (samochód + kierowca). Nikt gumy nie złapał, nikomu nic nie przeszkodziło w jeździe na wprost :wink:.

Opublikowano
A dlaczego? :)

Czy na drodze jest tak zawsze książkowo - idealny start, nowe i wygrzane opony, czyściutki asfalcik? ;) Wg mnie na linii stanęło kilka samochodów z kilkoma kierowcami w środku i wygrał najlepszy (samochód + kierowca). Nikt gumy nie złapał, nikomu nic nie przeszkodziło w jeździe na wprost :wink:.

Nie wiem jak Ty, ale ja lubię porównania jak najbardziej rzetelne, a tu na pierwszy rzut masz porównanie aut z DCT i... jednym manualem.

Nie wiem po co robić porównanie, w którym dajesz kierowców o wyraźnie różnych umiejętnościach - żeby udowodnić co dokładnie? Że gość z lepszym refleksem/startem jest na początku lepszy od znacznie mocniejszych aut? To wie każdy bez robienia testu.

Jest fajna dyskusja na bimmerpost o tym porównaniu:

http://f80.bimmerpost.com/forums/showthread.php?t=1416376

Jest tam gość, który miał lepszy czas m240 w xDrive niż M2 co jest przecież absurdalne i przeczy wszystkim innym testom.

Opublikowano

Wyścigów i rajdów nie wygrywa najlepszy samochód i najlepszy kierowca. Wygrywa pierwszy na mecie.

A jeśli chcesz porównania na poziomie katalogu, otwórz katalog :). Mam też dla Ciebie dobrą nowinę, być może takiej motoryzacji oczekujesz... Jeszcze jedna dekada i będziesz mógł kupić super cara, który sam za Ciebie pojedzie i sam za Ciebie wygra. Wtedy możesz wydać ~$380k i wygrywać to, co wg katalogu jest do wygrania. Tymczasem w kabinie siedzi czynnik białkowy -człowiek, dlatego mamy fun. Rozrywkę. Emocje. Bo NIGDY nie wiadomo ;).

Jeszcze znudzi Ci się autonomia w motoryzacji... Wyścig samych inżynierów nie jest taki ciekawy bez osobowości za kierownicą, nie trudno to sobie wyobrazić.

(sorry za off topic)

Opublikowano
Piękny elaborat, ale w omawianym film nie miał na celu pokazanie sylwetek kierowców tylko aut. Porównania mają sens tylko wtedy, gdy są rzetelne.
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Pierwsze licznikowe testy przyspieszenia

Patrząc na "oko" licznikowe 100-200 między 7 a 8s. Btw. podobno jest już polski konfigurator.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witajcie :D co tu taka cisza ? jest już od jakiegoś czasu polski konfigurator . W necie pojawiły się już jakieś pierwsze materiały
:shock:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale szym? W serii osiągami na pewno nie. Rozwiązanie z napędem bardzo fajne ale ma swoje odbicie w osiągach.
Opublikowano
co jest nie tak z osiągami :duh: 3,4 do 100 km i 11,1 do 200 to dużo jak na m5 ? ja nie znalazłem wyników pomiarów czasów na torze ale bankowo dzięki właśnie napędowi xdrive przy założeniu ograniczonej przyczepność asfaltu wyniki będę najlepsze w historii . Na suchym idealnie przyczepnym asfalcie też uważam , będzie rewelacyjnie a to dzięki masie , która pomimo napędu xdrive jest niższa niż przy f10 m5
  • 8 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja miałem okazje jeździć po torze na BMW M Drive Tour i w konkursie driftu. Mimo, że ciężka limuzyna na prawdę robi robotę, ładnie wchodziła w łuki. Wiadomo M4 z pakietem competition lepiej sobie radziła w zakrętach, ale M5 zdecydowanie nadrabiała na prostych.

Na koniec przewieźli nas instruktorzy BMW i wtedy zobaczyliśmy jak na prawdę te auta jeżdżą :D

• 2 tygodnie później...