Skocz do zawartości

Przedłużanie BRI i BSI Plus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko do końca 2016 roku możliwe jest zarejestrowanie lub przedłużenie pakietów BRI oraz BSI Plus w BMW Service na dotychczasowych zasadach.

http://www.bmw.pl/pl/topics/offers-and-services/personal-services/service-inclusive.html

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • Odpowiedzi 78
  • Wyświetleń 18,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Link zły.... A jakie zmiany? :(
Opublikowano
  • Autor

Link był dobry ale BMW zmieniało zdanie i zamknęło stronę.

Dzwoniłem do centrali BMW i powiedzieli, że wydłużyli możliwość przedłużania pakietów BRI i BSI Plus do 31.03.2017 r.

Do tej pory była możliwość przedłużenia pakietu do dnia w którym kończył się okres trwania dotychczasowej umowy. Od 31.03.2017 nie będzie już takiej możliwości.

Właściciele nowych aut będą musieli zadeklarować chęć przedłużenia pakietu lub gwarancji przy odbiorze auta a właściciele aut używanych nie poźniej niż do 31.03.2017 r.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

O K#$%^#@

No to ważna wiadomość!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Samo ograniczenie czasowe możliwości przedłużania gwarancji to jeszcze pół biedy.

Bo przy okazji podnieśli ceny pakietów - w moim wypadku o "jedyne" 140%.

Aktualnie w F11 posiadam pakiet 07CH (gwarancja przedłużona do 4 lat).

Miesiąc temu upgrade BRI do pakietu 07U2 (przedłużenie gwarancji do 6 lat) kosztowało 4.287 brutto.

Na dzisiaj cena wynosi już 10.311 brutto, więc u mnie podnieśli się o "jedyne" 6.024 brutto :shock:

A mówi się, że po 31.12.2016 ceny pakietów jeszcze podrożeją.

W mojej prywatnej opinii BMW właśnie strzeliło sobie w stopę (o ile nie w kolano)...

Opublikowano
Pierdolę, nie przedłużam za taką cenę. Lecę w full mody i ew. awarię biorę na klatę bo przy takich cenach to już można zaryzykować.
Opublikowano

Jak ktoś miał załatwiac BRI dla F30 to sprawdżcie sobie u dealera czy rzeczywiście to podrożało czy nie.

Ja kupiłem F30 w tamtym tygodniu i w tym tygodniu planowałem dokupic BRI i się trochę wkurzyłem jak przeczytałem wasze wpisy. Ale dziś byłem u dealera i cena jest taka sama jak była podawana w tamtym tygodniu (i jak miesiąc temu się orientowałem to też taka była). Dla 318i BRI do 5 lat / 200tys. to koszt 4060pln + VAT.

Byc może podnieśli ceny tylko na F10/11.

Opublikowano
Jak ktoś miał załatwiac BRI dla F30 to sprawdżcie sobie u dealera czy rzeczywiście to podrożało czy nie.

Ja kupiłem F30 w tamtym tygodniu i w tym tygodniu planowałem dokupic BRI i się trochę wkurzyłem jak przeczytałem wasze wpisy. Ale dziś byłem u dealera i cena jest taka sama jak była podawana w tamtym tygodniu (i jak miesiąc temu się orientowałem to też taka była). Dla 318i BRI do 5 lat / 200tys. to koszt 4060pln + VAT.

Potwierdzam. Ja taka samą wycenę dostałem na F36 kilka dni temu.

Opublikowano
  • Autor
Nie wiem dokładnie kiedy zmienili ceny ale jak ostatnio sprawdzałem u dealera (było to w październiku) to cena pakietu BRI 07CK dla 4-cylindrowej F3x wynosiła 4600 brutto a pakietu 07U2 7423 pln a teraz prawie 10 tys. :cry:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Może macie szczęście, że akurat dla F30 nie podnieśli :wink:

W każdym razie upewnij się, czy podali Ci aktualną cenę - tzn. czy z cennika, czy "z systemu", zwłaszcza w świetle tego co napisał powyżej kolega @rkmi09.

Bo mój doradca sam zrobił oczy jak wbił do systemu VIN i wyskoczyły mu takie ceny...

Przed podwyżkami dla F3x ceny kształtowały się następująco:

07CG (3 lata/200.000 km) 1.098

07CH (4 lata/200.000 km) 3.137

07CK (5 lat/200.000 km) 4.600

07U2 (6 lat/200.000 km) 7.423

W każdym razie jeśli ktoś planuje kupić BRI (a z autopsji mogę dodać tylko, że warto - tym bardziej im więcej wyposażenia jest nawkładane w auto), to nie ma na co czekać.

Zwłaszcza, jeśli dla F3x ceny póki co nie wzrosły.

Opublikowano
.........

W każdym razie upewnij się, czy podali Ci aktualną cenę - tzn. czy z cennika, czy "z systemu", zwłaszcza w świetle tego co napisał powyżej kolega @rkmi09.

Bo mój doradca sam zrobił oczy jak wbił do systemu VIN i wyskoczyły mu takie ceny........

Podaje wiarygodna informację po wklepaniu VIN. Ja wczoraj kupowałem to BRI.

Może rzeczywiście tylko do F10 wzrosły ceny. Może z tym to jest związane, że już nie produkują F10.

Opublikowano
  • Autor

Kolega Yarwa wykupił pakiet BRI już po prostu po nowej cenie. Jeszcze nie tak dawno pakiet BRI 07CK kosztował 3739 netto. Wszystkie pakiety podrożały niedawno, zarówno dla F10/F11 jak i dla F3x.

Szkoda tylko, że BMW Polska ma swoich klientów w poważaniu i zrobiła to po cichu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Od grudnia już nie podrożały.

Dają jakieś rabaty na te pakiety ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Od grudnia już nie podrożały.

Dają jakieś rabaty na te pakiety ?

podpinam się pod temat.... Jakby ktoś gdzieś dawał rabat to proszę o namiar:)

POzdrawiam.

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ztcw to na BRI/BSI oraz na różne pakiety typu connected drive cena jest sztywna ustalona przez centralę. Ale może mnie okłamali ;)

Tak też powiedział Pan w Czestochowie..... Ale zawsze lepiej zapytać się innych.

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano

Dzięki Panowie :) u mnie ta sama spiewka. No nic.pozostaje uwierzyć :)

BTW dostałem wycenę montażu front splitera i lotki na bagaznik na 6 stów ponad (10% rabatu na robote)... ale w połączeniu z sensownym rabatem na same graty. Co o tym myśleć ?

Opublikowano
Dzięki Panowie :) u mnie ta sama spiewka. No nic.pozostaje uwierzyć :)

BTW dostałem wycenę montażu front splitera i lotki na bagaznik na 6 stów ponad (10% rabatu na robote)... ale w połączeniu z sensownym rabatem na same graty. Co o tym myśleć ?

Przeginają... u mnie jak montowałem wydech M Perf. plus nerki to za montaż wszystkiego zapłaciłem 250 zeta – a w tym było docinanie i spawanie tłumika... z tym, że graty kupowałem u nich.

Edit: Jeśli graty kupowałeś u nich to wg mnie powinni montaż zrobić gratis... to nie są tanie elementy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Jakby ktoś się zastanawiał... Przedłużyłem z 3 lat do 5, wybuliłem w Kielcach 3900 PLN. Spokój jest bezcenny.
Instagram: @kolczasty
Opublikowano
  • Autor
Ja przedłużyłem z 2 do 5 lat i 200 tys. koszt 4995 pln :( ale chyba warto.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Do końca marca też przedluzam tylko dylemat czy do 4 czy do 5.....

Pozdrawiam.

Niestety trzeba przedłużać takie te nowe auta "bezusterkowe"

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
Opublikowano

ja przedłużyłem z 2 do 4 -> ~2550 PLN. Pewnie i tak się nic nie zepsuje przez te 4 lata tylko potem...

Pozdrawiam

f30 320i xd automat LCI
Opublikowano
A wiecie może, czy ta przedłużona gwarancja przechodzi na nowego użytkownika?