Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po podłączeniu do kompa wyskoczyły mi błędy po skasowaniu został jeden

wpiszę które wyskoczyły

A0AD - po skasowaniu został tylko ten

A0B2

A0BE

A0C0

A0C4

274E

2746

2748

Z góry dziekuję za informację

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszytkich jestem Rafał z Wrocławia.

Jezdze e65 w 3 litrowym dieslu :)

Ostatnio pojawił mi sie nastepujacy problem, kiedy skrecam kierownice ( nie za kazdym razem ) odpala mi sie blad kontroli trakcji a kiedy gasze ilnik dodatkowo blad hamulca recznego. Z poczatku wygladalo mi to na czujnik kata skretu, ale zatanawia mnie ten reczny. Oczywiscie bledy sie same kasuja a po jakims czasie wracaja.

Jakis czas temu zmienialem klocki a tarcze zostaly jeszcze na jeden sezon i kiedy wsadzilem reke do tarczy to ten taki rant kroty sie robi w skutek zuzycia sie kruszy i wydaje mi sie ze kawalek tego wpadl mi po miedzy klocek a tarcze czy to moze byc od tego? Prosze o pomoc :)

Opublikowano
Witam przy czujniki konta skrętu mi rownież od czasu do czasu wyskakiwal błąd ręcznego. Dodatkowo walić błąd abs. Po wymianie czujnika ręczny już nigdy nie odmówił posłuszeństwa.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wymienilem swiece i silnik pracuje po prostu swietnie. Mam tez wrazenie (i nie tylko ja), ze ma troszke wiecej mocy...
Opublikowano

Witam

kolega podłączył mi autko : BMW 745i 2002 r E65 do komputera i wywaliło błędy

279B

[0,1,0,0]

279D

2732 (

27BC (funkction camshaft control exhaust bank 2)

A0AD Procesor

Czy pomożecie to rozszyfrować ???

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

W moim BMW świeci się kontrolka od poduszki powietrznej, po podpięciu DIS'a mam takie błędy do poduszki powietrznej :

- SIM - 93D2 SIM: Deactivation: satellite, seat, rear, Safty andy information module, supply B6577_60001

- Satellite - no communication possible, satellite, rear, seat, supply B6577_60121

Z tego co rozumiem do chodzi o matę w tylnym siedzeniu tak ? Kostki od sterownika pod tylną kanapą są w prządku.

Czy ktoś miał podobny przypadek i wie jak go rozwiązać lub gdzie szukać rozwiązania.

Dodam jeszcze, że cały czas świeci się kontrolka od nie zapiętych pasów podczas gdy wszyscy mają zapięte pasy.

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

miałem taki sam problem u mnie wystarczyło wykasować błędy komputerem serwisowym i po problemie:) (zaznaczam iż próbowałem to robić u mechaników, którzy też posiadali oprogramowanie do E65, ale po 2 dniach wszystko wracało)

Pozdrawiam,

S

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam podobny problem w e65 730 d CF24 nigdzie nie moge znalezc nic na ten temat. pomocy

dla wyjasnieniaauto zachowuje sie nastepująco:

stojac na skrzyzowaniu skrzynia w pozycji D na hamulcu co kilka sekund jest pukniecie w skrzynie (tak jakby auto chcialo skoczyc do przodu), Podczas jazdy mnie wiecej co taki sam czas obroty lekko wskocza na góre bądź opadną bez reakcji w przyspieszaniu i bez zmiany biegu i wyskoczył mi bład 3 razy w tym raz tryb awaryjny bez mozliwosci zmiany biegu. Nie jezdze teraz tym autem zeby nie narozrabiac bardziej. po diagnozie niezbyt konkretnym sprzetem (brak mozliwosci z powodu małomiasteczkowości ) wyskoczył w/w błąd CF24. olej filtr tzn cały komplet do zmiany wymieniłem 20 000 km temu

Opublikowano
I opanowane!!! i to bez kosztów!!! (tzn kosztow remontu skrzyni) okazało sie ze padająca bateria robi takie zamieszanie w aucie. Dzis jechałem do Swadzimia zlokalizowac bład w skrzyni ale przez noc ładowałem akumulator i juz w drodze do (100 km) nie było zadnych oznak wady skrzyni. Podpięlismy auto i wykazało 1 bład skrzyni i 4 akumulatora wiec dla czystej kartoteki błedy skasowane i jest ok. Pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dałem sobie spokój z tym błędem ale postanowiłem znowu z tym powalczyć. Akumulator mam nowy, stan płynu wspomagania jest okej, ma ktoś jakieś inne pomysły? Pozdrawiam
Opublikowano
Czy masz w wyposażeniu edc ? sprawdź podnosząc maskę z amorków na górze wychodzą przewody w gumowej osłonie .Jeszcze możesz mieć problem z czujnikami poziomowania znajdują się na wahaczach.A tak naprawdę to potrzebna solidna diagnoza a nie celowanie :?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam takie błędy związane z poduszkami :

STVR/TEBF 96C4 tak jakby pod błąd 20

SBSR 9807 tak jakby pod błąd 60

Poduszki się świecą. Czy ktoś wie dokładnie z czym te błędy są związane ?

Gdzie szukać rozwiązania tego problemu ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, mam problem z aktywnymi zagłówkami w E65 , problem powstał po uderzeniu w tył pojazdu. Teraz wyświetla tylko takie błędy :

SSFA - Satellit Sitz Fahrer____ 9757 - Unterbrechung ZK2 (aktywny zagłówek kierowcy)

SSBF - Satellit Sitz Beifahrer__ 97D7 - Unterbrechung ZK2 (aktywny zagłówek pasażera)

Myślałem że to może być tak zwana CRASH DATA więc oba Sterowniki SSBF i SSFA zaktualizowałem przez winkfp , przekodowałem ncs ale nie mogę uruchomić synchronizacji czasu.

Nie wiem jak działają aktywne zagłówki. Czy się je naprawia lub wymienia?

------------------

Pozdrawiam

Gumes

Opublikowano

Nie posiadam EDC, a możesz wysłać mi jakiegoś linka z tymi czujnikami poziomowania? Można je wymienić?

Pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

dzisiaj wyszedłem z pracy zapaliłem silnik i zapaliła się kontrolka silnika.

Poniżej wklejam komunikat, może ktoś wie co to może być ?

Samochód normalnie się zachowuje, nie stracił mocy, nic nie szarpie i żadnych innych przyczyn.

http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=302144&d=1321948693

• Zarejestrowani
Opublikowano
Panowie jedna sugestia, to nie sa samochody w ktorych na podstawie wyswietlonej informacji z idrive mozna cokolwiek diagnozowac, zalozyciel tematu powinien pojawic sie lokalnie u kogos kto ogarnia choc podstawy uzywania inpy disa lub isty i wtedy mozna zaczac myslec nad rozwiazaniem problemu

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
nie wiem czy problem masz już rozwiązany ale ja miałem to samo w audi okazało się iż korek do sprawdzania stanu oleju był nieszczelny po wymianie oringu za 50gr jest ok porostu dostawał fałszywe powietrze do skrzyni korbowej :?
Bayerische Motoren Werke
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...