Skocz do zawartości

Wymiana rozrządu w 520d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchaj, ludzie jeżdżą do nich i po tyś km i nie marudzą tylko są zachwyceni o czym świadczą opinie, z którymi powinieneś się zapoznać zanim napiszesz kolejną głupotę.

głupoty to Ty wypisujesz pracujesz w tej firmie ze robisz taka reklame ? umiesz czytac ze zrozumieniem ? Warszawa i okolice.

Rozrząd to nie jest Rocket Science że trzeba jechac 700km zeby to zrobić, jak dla mnie jak chesz to mozesz i do czech jechać podobno tam też sa super specjaliści i jeszcze taniej !! :mrgreen: .

A gwarancje daje każdy szanujacy sie warsztat.

Ponawiam pytanie: Warszawa i okolice (do 50km, nie 500 :) )

Narazie mam Hypertech w liście, dzisiaj zadzwonie jak z terminami.

gm7CfMp.jpg?1
  • Odpowiedzi 326
  • Wyświetleń 122,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Na YT jest ruski film, facet wymienia w B47 2016 r. rozrząd po 201 tys. km. Jest idealny, jeden łańcuch dłuższy o 1 mm, dwa pozostałe tej samej długości co nowe które idą na wymianę. Od chyba 2014 r.

Opublikowano
Tak kolego, jest to bardzo dobry pomysł ponieważ:

- wymiana rozrządu odbędzie się u najlepszych speców od bmw

- dzieki temu bede miał pewność, ze będzie to zrobione jak należy

- wymiana odbędzie się bez wyjmowania silnika

- wymiana potrwa nie kilkanaście a kilka godzin, dla napędu RWD pewnie 3-4h. Przykładowo jesteś u nich na 8 a o 12 wyjeżdzasz już autem z nowym rozrządem

- dlatego, że mogę być przy wymianie, na wszystko mogę patrzeć i wszystko mi jest tłumaczone łącznie z dalszym użytkowaniem po wymianie

- otrzymuje gwarancje

- otrzymuej bardzo dobrą cenę na wymiane

- z warszawy jest bardzo dobra droga a jazda bmw to przyjemność z jazdy ;)

Słuchaj, ludzie jeżdżą do nich i po tyś km i nie marudzą tylko są zachwyceni o czym świadczą opinie, z którymi powinieneś się zapoznać zanim napiszesz kolejną głupotę.

Daj spokój :8) większej wazeliny dawno nie czytałem :roll: . Pozdro

Opublikowano

nie, nie pracuje u nich :lol:

zresztą po co im ktoś od marketingu jak Ci ludzie są takimi kotami od silników bmw, że ludzie z całej polski do nich przyjeżdzają :D

Terminów z dnia na dzień też nie mają.

Tak oczywiście, dają gwarancje tylko ciekawe jak później z jej egzekwowaniem...

Ot moje subiektywne odczucia.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Podałem wyżej link do kolegi gorik79 z naszego forum który wymienia rozrządy w tych samochodach.

Opublikowano

Podałem wyżej link do kolegi gorik79 z naszego forum który wymienia rozrządy w tych samochodach.

tak, dzwonilem, terminy na październik :(

gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Możesz też zapytać tu: http://acs-serwis.pl
Opublikowano
W Łodzi na sw. Teresy 41 u braci Jagiełło taka sama cena jak u braci Fafara z tym że robota trwa dwadni bo wyciagaja silnik ze skrzynia biegów. Nie wiem czy to nie lepsza opcja bo jak maja wszystko na wierzchu to lepiej moga wszystko zobaczyc. Pozatym u bracu Fafara to jakos podejrzanie szybko robia.
Opublikowano
nie, nie pracuje u nich :lol:

zresztą po co im ktoś od marketingu jak Ci ludzie są takimi kotami od silników bmw, że ludzie z całej polski do nich przyjeżdzają :D

Terminów z dnia na dzień też nie mają.

Tak oczywiście, dają gwarancje tylko ciekawe jak później z jej egzekwowaniem...

Ot moje subiektywne odczucia.

Daj spokój, kolega chce w Warszawie, to niech szuka w Warszawie, sam jak będę wymieniał u siebie, jadę do pod Wrocław, nie słyszałem jescze negatywnych opinii o nich

Opublikowano
Jasne. Też rozważałem wycieczkę do nich ale na miejscu mam za ta sama cene i tez fachowcy od bmw. Czekam tylko na ta uszczelke z klapami wirowymi.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jasne. Też rozważałem wycieczkę do nich ale na miejscu mam za ta sama cene i tez fachowcy od bmw. Czekam tylko na ta uszczelke z klapami wirowymi.

O jakich cenach mówicie i jakiej firmy jest rozrząd???

Opublikowano

Ja kilka dni temu do Bukowia goniłem 470 km w jedną stronę (Rzeszów) i nie żałuję.

Miło za to popatrzeć na dwóch zapaleńców z jaką pasją i zaangażowaniem zabierają się za autko.

O godzinie 6 rano zaczęli, a około 9 auto wyjechało z warsztatu.

Faktura lub paragon i pisemna gwarancja...

Oczywiście mogłem bliżej (np Kraków) tyle, że auto musiałbym zostawić na 3 dni i cena dużo wyższa.

Jeżeli kogoś nie ogranicza odległość to szczerze polecam.

Opublikowano
byłem wczoraj. mam 400km w jedną stronę. Wspaniali ludzie, specjaliści od BMW najwyższej klasy. Pasjonaci.
Opublikowano

Witam,

Czy orientuje się ktoś w różnicach ślizgów rozrządu silnika N47D20C w serii F. ? z początku produkcji i po ostatnich modyfikacjach.

Mianowicie zastanawiam się czy po zdjęciu pokrywy gdzie widzimy kawałek górnego ślizgu jesteśmy wstanie oszacować czy to zestaw z pierwszego montażu . 2010 r, czy jak wykazuje dokumentacja 2018 r. Z tego co mówi powszechna opinia ostatnie zmiany były zrobione w 2015 r, gdzie wprowadzono zmiany w ślizgach.

Może ktoś dysponuje zdjęciem ?

Dzięki i pozdrawiam. !

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pierwsze ślizgi były pomarańczowe, te późniejsze były szare z elementami gumowanym na powierzchni po której pracuje łańcuch.
Krzysztof
Opublikowano
Pierwsze ślizgi były pomarańczowe, te późniejsze były szare z elementami gumowanym na powierzchni po której pracuje łańcuch.

Dzięki ! Wszystko jasne, :cool2:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Witam,

Czy orientuje się ktoś w różnicach ślizgów rozrządu silnika N47D20C w serii F. ? z początku produkcji i po ostatnich modyfikacjach.

Mianowicie zastanawiam się czy po zdjęciu pokrywy gdzie widzimy kawałek górnego ślizgu jesteśmy wstanie oszacować czy to zestaw z pierwszego montażu . 2010 r, czy jak wykazuje dokumentacja 2018 r. Z tego co mówi powszechna opinia ostatnie zmiany były zrobione w 2015 r, gdzie wprowadzono zmiany w ślizgach.

Może ktoś dysponuje zdjęciem ?

Dzięki i pozdrawiam. !

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f11-520d-tou/ned/01-drive/01-noise/engine-noise/repair-instructions-n47/HnQVATcV

Opublikowano

Witam.

Bede robil rozrzad i mechanik poleca mi zalozyc kola oryginaly a lancuchy swaga bo podobniez jak oryginal.

Jak robiliscie? Podobnie czy wszystko oryginal wkladac?

Na chwile obecna nawet jeszcze nie zna roznicy w cenach.

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemka, przymierzam się do wymiany rozrządu w n47s1.

Czy ktoś z kolegów może polecić fachowców w tym temacie z okolic Katowic?

Z góry dzięki za odpowiedź.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Potwierdzam wszystkie pozytywy na temat braci Fąfara bardzo sympatyczni ludzie wszystko pokazują, można stać i oglądać jak robią, prawdziwi zapaleńcy bez nadęcia i bufonady. A teraz konkrety - 520 d r.prod. 2011 przebieg 150 tys zrobiłem profilaktycznie, nie znam się nie wiedziałem jak może brzmieć to słynne szuranie, po prostu chcę swoim autem jeszcze trochę pojeździć. Umówiłem się na 7 rano, miałem do nich 250 km - na miejscu od razu zdjęta maska silnika i zobaczyłem stan łańcucha, wtedy też uświadomiłem sobie, że faktycznie jest lekkie szuranie i łańcuch jest naprawdę rozciągnięty (mogło wszystko pier...nąć w każdej chwili). Silnik zrobiony, (3 osoby przy tym działały) wszystko łopatologicznie wytłumaczone, pokazane co było zrobione, jakie części, uszczelki wymienione etc. i wyjazd z warsztatu o 9:20. Kolega który czekał na wymianę rozrządu identycznej furki od tygodnia w Poznaniu u polecanego mechanika BMW był i jest w szoku :) z tego co się zorientowałem jeździ do tych chłopaków cała Polska, widziałem blachy Wawa, Rzeszów po mnie wjeżdżał Słupsk. Aha i gwarancje bez przebiegu kilometrów chyba rok nie pamiętam...zapłaciłem dokładnie 3050,00zł. Nie mam zwyczaju walić wazeliny ale tutaj naprawdę nie ma ściemy :cool2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam F30 ale silnik raczej ten sam, N47, 320D. Przebieg 87tys km.

Ostatnio usłyszałem szuranie co 1 sek. Możecie posłuchać (DRUGA POŁOWA FILMU) pomoc mi ocenić, czy muszę wymieniać rozrząd? Dzieki!

17201351_1531754336834932_3241894237246117208_n.jpg?oh=52637f578bbb6c04fb758f53a709581c&oe=5928CFCF
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze to nic nie słyszę :)

Najlepiej podobno słychać od spodu auta.

A z drugiej strony taki mały przebieg i rozrząd do wymiany?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W N47 wkrecasz na 1500obr i wtedy najbardziej słychać.
Opublikowano
byłem wczoraj. mam 400km w jedną stronę. Wspaniali ludzie, specjaliści od BMW najwyższej klasy. Pasjonaci.

Cześć,

Kolego daj namiar na chłopaków bo tez przymierzam sie do wymiany

Pozdro

Piotrek

Opublikowano
Jak się sprawa ma z rozrządem w silniku b47?