Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzien dobry wszyskim i podpinam się do tematu z prośbą o sprawdzenie VINu (o ile to możliwe) WBAPA710X5WB12151

Auto z 2004 ale kierownica chyba jest sprzed liftu - szeroka ze znaczkiem bmw. Czy xdrive w tym modelu jest w miare sesnowny na jakieś podjazdy pod górki i lekki teren ? Nie porwnuje go do niezaprzeczalnych włąściwości Forestera, którego rozważałem, ale też, poza wypadami na narty w polskie góry i "jazdą" po miejskich krawężnikach nie oczekuje zbyt wiele w kwestii właściwości terenowych. A zresztą bardzo ciężko trafic boxera subaru 2.0 dobrze utrzymanego i podobno mniej kłopotu bedzie przy 2.5 lub 3.0 w BMW x3 jezeli chodzi o gaz, regulacje i reszte serwisu, niz w Subaru. Mam wrażenie ze BMW bedzie też lepszy w trasy od hałasującego przez uszczelki subaru z podobnego rocznika 2003 - 2004

Oczywiście, że xdrive w takich warunkach ci się sprawdzi. Na asfaltowej nawierzchni będzie się lepiej prowadzić. Materiały lepsze w X3.

Benzyna zamiast krwi...
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Inna rzecz to to jaka jest historia auta.Czy ktoś dbał czy tylko lał:):)

Jeśli to drugie to nawet bym nie oglądał chyba że kosztuje 10.000 max

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
A jak sprawuje się 3.0d z manualna skrzynia biegów ? Jest w ogóle sens szukać takiej konfiguracji ?

Ja długo szukałem takiego aż znalazłem.

Obecnie przesiadłem się na 7er i x3 chyba sprzedam.

Jak ktoś szuka takiego autka to mogę podesłać VIN i kilka zdjęć.

Mam go trochę ponad 3 lata, przejechałem nim zaledwie około 22 tyś km za ten czas, barak czasu na przejażdżki , praktycznie raz w roku wczasy w Chorwacji i trochę po miejscu. Na liczniku obecnie coś około 142,7 tysiące.

Przed wyjazdem na wczasy wymieniony olej i wszystkie filtry, także przebieg po serwisie olejowym ze 3 tysiące kilometrów.

Jak coś pytać na PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przebieg dosc niski jak na rocznik

Napewno od handlarza trzeba miec podwójną czujność

Kierownica od przedlifta czyli wynieniona ( byla przetarta lub po wypadku). Galka zmiany biegow rowniez wynieniona i nie ori (tez wymieniona ze wzgledu na przebieg)

Opublikowano

Na ocenę aut z ogłoszenia i z nr VIN jest osobny dział viewforum.php?f=44

Jak jest kręcony licznik to chłopaki z litości Ci zasugerują ...

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Pomijając fakt ukrycia prawdziwej daty produkcji samochodu , czy to , że auto jest z rynku amerykańskiego w jakiś sposób obniża jego wartość ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie tak. Z USA zwykle ściągane są powypadkowe ulepy. Pomijając rok 2008 (gdzie dolar kosztował ok. 2 zł), całych "zdrowych" aut ze Stanów nie opłaca się sprowadzać. Najczęściej są to samochody powypadkowe lub "wodowane".
Opublikowano

Co do samochodów ze Stanów to temat rzeka , możesz nawet kupić na EBAY np. http://www.ebay.com/itm/2013-BMW-3-Series-Base-Sedan-4-Door/391708410373?_trksid=p2141725.c100338.m3726&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20150313114020%26meid%3D024987967d0f40cd9084efa98446e7ec%26pid%3D100338%26rk%3D11%26rkt%3D27%26sd%3D112307113743

Generalna zasada to co jeden przypadek inna historia i wszystko należy sprawdzić.

W większości wypadków to wszystko przez lub dzięki ubezpieczeniom i drogiej naprawie aut z Europy.

Dam wam przykład z autopsi ;

mam Passata z 2007 roku kupiłem go w 2011 za 13 tys $ kanadyjskich przebiegiem 82 tys km co było ceną dobrą ale nie za darmo .

Moło nim jeżdże ( obecnie 103 tys) bo mam inne samochody ale ostatnio w korku w deszczy na autostradzie miałem małą stłuczkę, jadący za mną mnie lekko popchnął a ja lekko dobiłem do tego przede mną.

Moje szkody ; Lekko zniekształcony tylny zderzak oraz lekko przygięta klapa bagażnika, lampy ani lakier nie porysowany.

Przód , porysowany zderzak ,maska na samum przodzie lekko zagięta, lampy nie uszkodzone ani chłodnica. Poduszki całe , samochód sprawny technicznie.

Ubezpieczenie mnie skierowało do najbliższego akredytowanego przez nich warsztatu.

Posprawdzali porobili zdjęcia oraz wycenili szkody i to wysłali do ubezpieczenia, żaden rzeczoznawca z ubezpieczenia nie był na miejscu, wystarczył im opis oraz fotki.

Odpowiedz ubezpieczalni ; wycena przez warsztat jest za droga bo przekracza cenę rynkową samochodu ( 6,5tys) więć dają warsztatowi szansę do ponownych wyliczeń albo uznajemy całkowitą stratę. Stanęło na tym że warsztat warsztat niby się pomylił w obliczeniach i zrobiono naprawę za 5,5 tys .

Dodam że te przetargi się odbywały bez mego udziału.

Podobno wymienili maskę , tylną klapę,zderzaki i chyba coś w tylnym zderzaku oraz coś pisało o częściowym malowaniu.

Konkluzja ; Naprawa europejskich aut jest bardzo droga a używane samochody tanie więc się nie opłaca reperować. Auto nie musi być po wielkim dzwonie aby go uznać jako całkowita strata i sprzedać za grosze.

Co prawda mój przykład jest z Kanady ale w Stanach jest jeszcze drastyczniej bo ludzie wolą brać nowe auta na gwarancji.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Was Dobrzy Ludzie! ;)

Piszę w sumie w imieniu znajomego, planuje zakup X3 tak do 50tys. Zł w dieslu.

Jakie silniki byście polecili?

No i na co warto szczególnie zwrócić uwagę podczas oglądania? :)

Moje BMW E90 :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=293073

Sprzedam: -Komplet opon zimowych 205/55/16 - 150zł - do negocjacji!

-2 Opony letnie Dunlop Sport Maxx RT 245/40/17 - 400zł - do negocjacji!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja była X3 jak sprzedawałem 114 tyś. 2005 r. Pewny. Więc czasami lub jeszcze rzadziej cuda się zdarzają.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
nie mozna generalizowac moj x3 z 2004 ma 131kkm przebiegu.

Oczywiście koło Radomia to jest zagłębie handlarzy i oszustów. Obstawiam że punktów z cofaniem liczników jest więcej jak piekarni. Bym sie 8 razy zastanowił zanim bym się tam wybrał po auto. I jak zwykle magiczne 188 tysięcy ;)

Opublikowano

N47 to bardzo dobry silnik ale zaraz po zakupie polecam wymiane rozrzadu...

maja tam jakies zdarzajace sie wady typu pekniety blok miedzy srodkowymi cylindrami

ale silnik jest ekonomiczny i ladnie oddaje moc.. mam taki wykrecony prawie 100 KM wyżej niz seria i jest oszczedny i diabelnie szybki ale w serii 1

M47 to zaledwie 150KM i do spokojnej jazdy jest znośny..

M57 do 2005 ok po juz znacznie gorzej ze wzgledu na alu blok.. podpytaj kolegi gorik79 on ma bardzo duzą wiedze w tym temacie bo ma warsztat z naprawą bmw.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pewnie nie raz zadawane pytanie... do 50 tyś zł głowa podpowiada 2.0d , a serce 3.0sd. Co wybrać podpowie ktoś? :)

a może 15 tyś na wycieczki i x3 do 35tyś zł tak np od forumowiczów co się tu ogłaszają? dodam jedynie że lubię sobie czasami przyśpieszyć ale szybko nie umiem jeździć :)

Opublikowano

Ja próbuję sprzedac juz od 1,5miesiąca moje X3 wszystko porobione a kazdy kto dzwoni mi sie pyta dlaczego mam taką cene i taki duży przebieg.

Udokumentowane 280.000km a Polak nadal wierzy ze diesel 10- letni moze miec 160.000 gdzie 4-5letnie bemki mają juz po 180.000

Opublikowano
Mój ma 131kkm z 2004 nie można tak wszystkiego do jednego worka ;) ale auto pl nie de obserwowane przezemnie od nowości
Opublikowano
Wiadomo idzie znalezc prawdziwe okazy ale nikt ich za pol darmo nie odda a jak widzę sprowadzone + handlarz to niczego dobrego sie spodziewać nie można