Skocz do zawartości

e46 330i skrzywione przednie tarcze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem jak koledze tums, ale mi od razu po założeniu.
  • Odpowiedzi 106
  • Wyświetleń 14,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Członkowie klubu

U mnie siedzą tuleje Meyle HD od jakichś ~45kkm.

Nie wyglądają na jakieś zmęczone nadmiernie, konieczne do wymiany, ale przy lekkich hamowaniach trochę drży kierownica... Akurat wstawiam auto na zmianę oleju, to się sprawdzi. Może u mnie to też to...

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano

Z tulejami HD Panowie możecie mieć rację, jak mimo wszystko kolejna przyczyn małych itd. drgań na kierownicy.

Meyhle HD są zdecydowanie bardziej sztywne niż u konkurencji, "a gdzieś" muszą przenosić się drgania z przedniej osi + maglownice (których faktyczny stan może ocenić tylko sam stwórca :) ) i mamy rezultat w postaci drgań na kierownicy.

Opublikowano

Ja nie odczuwam bicia na kierownicy, tylko te skrzywione tarcze. Przejechałem na Mayle HD 17 tys. km.

Meyhle HD są zdecydowanie bardziej sztywne niż u konkurencji, "a gdzieś" muszą przenosić się drgania z przedniej osi + maglownice (których faktyczny stan może ocenić tylko sam stwórca :) ) i mamy rezultat w postaci drgań na kierownicy.

Jak na HD takie cuda to co się będzie działo na poliuretanach?

Opublikowano
  • Członkowie klubu

U mnie, to jednak nie ten trop ;) Meyle HD mają coś koło 40kkm i czują się świetnie, jak z resztą całe zawieszenie.

W moim przypadku to będą raczej tarcze. Ale przy hamowaniu jest to takie delikatne, że spokojnie poczekam do końca życia klocków.

330i coupe          335d xDrive
276218_2.png     1089970_2.png

Opublikowano

Przetocz tarcze na aucie i po problemie. Cena usługi to 1/4 nowego kompletu tarcze/klocki. Gościu zdejmie ci 0.1-0.2 mm na stronę przy maks zużyciu tarczy 0.8 mm. Ja toczyłem tył 20k km temu i jak na razie jest ok.

Bicie przy hamowaniu jest mega denerwujące i nie ma co czekać.