Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Vulnerarius jaki masz kolor? Nie wiem czy cie nie widziałem jakiś miesiąc temu :roll:

Widzę że jesteś z Kielc więc również pytanie czy kupiłeś 330i w zk Motors?

O, taki, się pochwalę...

http://i67.tinypic.com/2079h6u.jpg

Więcej zdjęć do działu galeria może wiosną, jak już dodam parę opcji M Performance.

Kupowałem u brokera ;)

Średnie spalanie z tych 5700 km to nadal 8,5 l/100. Leję od nowości V-Power Nitro+ Racing 100.

Gdzie zamawiałeś pakiet M-performance i jakie są to koszty ? Jak nie chce na ogólnym pisać to daj znać na PW. :D

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie ma pakietu M-Performance, każdy dodatek możesz zamówić wedle uznania. Można w ASO lub w DE taniej.
Opublikowano

W każdym katalogu jest napisane drobnym drukiem pod spalaniem i osiągami, że pomiary były na 98 oktanowej benzynie.

Ja wymieniłem jeszcze przed odbiorem u dealera grill na czarny m-performance i stalowe nakładki na pedały m.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano

Właśnie znalazłem w jednym z katalogów reklamowych , taki cytat , to w końcu jakie paliwo powinno się używać ?

" 3. BMW zaleca stosowanie bezołowiowej benzyny super o liczbie oktanowej 95. Dopuszczalne jest stosowanie paliwa bezołowiowego o liczbie oktanowej 91 lub wyższej i zawartości etanolu do 10%.

Dane dotyczące mocy i zużycia odnoszą się do paliwa o liczbie oktanowej 98."

Opublikowano

Wiem, że będę miał lanie na forum, ale mam pytanie do właścicieli 328i: dziś miałem na światłach spotkanie z bardzo sympatycznym kolegą w pięknym czarnym F32 328i Mpak (ulica Powstańców Śląskich w Warszawie). Po wymianie sympatycznych i jednopartyjnych spojrzeń przeszliśmy do roboty. U mnie start bez launch control. Do 60km miałem pół długości nad nim, przy 80km dogonił i ok 100km/h był pół długości z przodu. Hamowanie mocne bo auta z przodu na światłach. Szyby w dół, small talk i wymiana informacji o autach. No to ja się dowiedziałem, że to 328i (bez oznaczeń), a kolega bardzo sympatyczny, że mój to 2.0xd. Kolega: "Chip, tak?" dostałem pytanie. Ja: "Jeszcze nie bo dopiero kilkanaście tyś. i 2 lata gwarancji". Kolega: "Nie, to nie ma jeszcze rzeczywiście sensu. Ten mój to jest mega awaryjny"? Ja: "Silnik?". Kolega: "Nie ten układ kierowniczy". Przybiliśmy wirtualne piątki i pojechaliśmy.

Wiem, że dieslem jeżdżą tylko pedały w Polsce, lub ewentualnie żydzi i pedofile, ubecy i bolki. Ale zastanowiła mnie ta mała wizualnie różnica oczywiście na korzyść 328i. Bezsprzecznie. Wiem, że kierownik miał ośkę ja xdrive (było sucho, 4 C, on 18-tki, ja 17-stki). Mógł wystartować słabo lub myślał o otworzeniu sklepu z dopalaczami. No ale mimo wszystko ......czekałem na duże kopanie leżącego (mnie). Hmmmm....

Pytanie do was: porównując przyspieszenia tych aut do 100km/h jakie powinienem dostać lanie w długościach aut do 100km/h?

Lać i nie żałować :mrgreen:

Opublikowano (edytowane)

0-60 km/h to ledwo start- wystarczy ze ktos gorzej ruszy i juz pipa...

Ja ostatnio bralem sie z 320d oska od 0-200+ km/h to nie bylo jej widac w lusterku wstecznym...

Mialem i jezdzilem 320d- nie ma w ogole porownania pod wzgledem osiagow- nie ta liga

zarowno ze startu zatrzymanego jak i z rolki- przepasc na korzysc 328i

to moj film-

nagraj kolego z 320xd taki sam i porownamy

Edytowane przez Bad_Boy
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Można zawsze sprawdzić latem na zlocie ;)
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jak z pompą oleju i rozrządem u Was?

Mam E61 lci i zastanawiam się czy nie zostawić sobie jednej f30 328i.

83 tys km przebiegu

Opublikowano

Nie no pewnie jechales za zaciagnietym recznym i miales gorszy dzien, a tak wogole to sie nie sciagales, w realnym swiecie 320d nokautuja 328i to trzy dlugosci auta.

Sam chciales :D

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W Polsce poza nielicznymi regionami nie ma już zim od co najmniej 10 lat.Są tylko kalendarzowe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie a jak wyglada jazda zima takim samochodem bez xdrive, mam na myśli 245 km i napęd na tył.

Mam stycznośc z dwoma F30 328i (jedna x druga rwd)

I:

lato miasto:

328i - 10,5-11,8l/100km (225/45/18)

328xi - 12,1-12,5l/100km (225/50/17)

zima miasto:

328i: butowanie (oczywiscie z glowa - ma na mysli normalna jazde od razu, a nie delikatnie zanim sie nagrzeje)od razu: 17,5l/100km, delikatna jazda na poczatku 19,5l/100km

328xi: 17,5l/100km

Termostaty w obu sprawne.

Opublikowano
W Polsce poza nielicznymi regionami nie ma już zim od co najmniej 10 lat.Są tylko kalendarzowe.

Chyba u was w Wielkopolsce zim nie ma i na terenach poniemieckich.

Na wschód od linii Wisły zimy sa wciąż mroźne.

MADE IN PRL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chyba u was w Wielkopolsce zim nie ma i na terenach poniemieckich.

Na wschód od linii Wisły zimy sa wciąż mroźne.

To nie masz więcej niż 10 lat, a już trochę korzystnej historii poznałeś :cool2: